Hogy is van akkor? Táppénzen voltam a terhesség végéig. A munkáltatóm azt mondja kell igazolás az orvosomtól hogy szülési szabadságra vett miután megszültem, az orvos meg azt mondja hogy táppénznél nem kell igazolás mert automatikus.
szülési szabadság szülés előtt van - szerintem, vagyis én így tudom. És valóban azt a háziorvos adja betegállományi papír formájában. De ha már megszültél, onnantól kezdve már GYÁS van, vagyis ki kell töltened egy űrlapot és ha a munkáltatód kifizető hely, akkor intézi Neked.
itt egy link, ahonnan letölthetsz egy okos kis összefoglalót, hogy mit-mikor-hol-honnan.
Innen töltöttem le a TB kisokost, és az segített nekem.
üdv. és sok sikert!
12 hetes baba boldog anyukája
Ha a munkáltatód kifizetőhely, akkor nekik adod le a korházból kapott igazolást- mitől-meddig -, amin rajta van a keresőképtelenség kódja "10"-es (szülés). Leadod a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, TAJ-, lakcím kártyáját. A szülési szabadság /tgyás/ attól a naptól indul amikor megszültél és 168 napig jár.
Ha kérdésed van írjál privát.
Nagyon köszönöm! Akkor elvileg elég az az igazolás amit a kórháztól kaptam, hogy megszültem és ott voltam 4 napig. Igen, kifizetőhely a munkahelyem!
Köszönömöm! Ha eszembe jut valami írok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!