Anyuka keresztneve a kislánynak és/vagy apukáé a kisfiúnak? Divat ez manapság?
Ezt családja válogatja. Nálunk megkapta a fiunk a férjem nevét, de ennek van egy "története".:D Kislány koromban volt egy "álomnevem", amiről elhatároztam, hogy ha fiam lesz, megkapja. Aztán ugye felnőttem, lett egy férjem, pont azzal a névvel!:) És mivel ő is azt akarta, hogy a fiunk az ő nevét viselje és nekem is ugye a kedvencem a név, így nem volt kérdés, hogy mi lesz a neve a gyereknek. Szerencsére elég ritka is (Arnold), úgyhogy nem hiszem, hogy gond lesz az oviban, hogy másik 3 is felkapja a fejét, ha szólnak.:) Nincs gond a megszólítással sem, mert a férjem nem szereti, ha becézik, szóval őneki teljes alakban mondjuk úgyis, a kicsi pedig még csak 4 hónapos, őt becézzük.
Más esetben nem hiszem, hogy megkapta volna az apja nevét, vagy ha lány lett volna, az enyémet. Én nem szeretem a nevemet, nem tolnék ki a gyerekemmel ezzel a névvel.:D Furcsa is lenne kimondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!