Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Amikor megszületett a második...

Amikor megszületett a második babátok, hogyan alakult a szeretet?

Figyelt kérdés
Tudom, elég hülye a kérdés, de nem tudom jobban megfogalmazni. A lényeg, hogy nem szereted egyiket jobban a másiknál? Én ettől félek csak, bár már sokan mondták, hogy ha majd megszületik a tesó, eszembe sem fog jutni ilyesmi, mivel a szeretet megduplázódik. Csak nem akarom, hogy bármelyik is háttérbe kerüljön.
2013. máj. 21. 08:58
 1/2 anonim ***** válasza:

Pont úgy fogod szeretni mindkettőt:o) Illetve mégsem, mert teljesen mások. Nekem a Lányom 2 éves volt, mikor megszületett a Fiam. A Lányomat sokszor "nehéz" szeretni, mert nem hagyja magát, őt már nem lehet csak úgy ölelni, csókolni, mert szalad és kiabál, hogy nem akarom, ha olyanja van. Persze ő már dackorszakban van, sok a hiszti, az ellenkezés. De amúgy nagyon imádnivaló, csak sokszor felnyomja a pumpát az agyamban. A Fiam 7 hónapos most, igazi kis vasgyúró, imádható, csókolható és mindenen csak kacag. Így őt "könnyebb" szereni:o)

Szóval természetesen mindkettőt nagyon nagyon szereti az ember, de mivel teljesen más életkorban vannak, és két külön emberről beszélünk, ugyan úgy, de mégis másképp szereti őket az ember. Huh, remélem érthető voltam:o)

2013. máj. 21. 09:41
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem az eleje "zötyögősen" ment. Érzelmileg a szülésig teljesen háttérbe szorult a kistesó, valahogy a nagy volt A gyerekem, a pici meg csak a testem része. Aztán ahogy megszületett teljesen elöntöttek az érzelmek. Amikor hazamentünk a kórházból csak néztem a nagyfiamra (akit korábban kisfiamnak tartottam, 4 éves volt csak), hogy úristen mekkorra lapátkeze van, meg valahogy olyan fura volt az egész. Aztán kb. 1 hét alatt rendeződtek az érzelmek, mindkettőt egyformán szeretem, nem érzem, hogy bármelyikhez is húznék. De mondom engem a szülés körüli hormonális állapot eléggé megborított, hol egyikhez húztam, hol a másikhoz, de aztán stabilizálódott. Utólag bűntudatom is van néha, bár pszihológus barátnőm szerint ez elég gyakori, és mivel gyorsan rendeződött, ezért ne emésszem magam emiatt.
2013. máj. 21. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!