Nem vagyunk házasok, babánk lesz. Utólag, az adóbevalláskor igényeljük meg a 91. naptól járó adókedvezményt? Miután megszületett a baba, már a párom is megigényelheti?
De lehet!!! Én most rendeztem el! A menete a következő
A nőgyőgyásztól kérsz egy papírt(igazolást)a terhességedről azzal a papírral és a pároddal bemész a helyi tanácsházához v. hivatal!(nem tudom nálatok hogy hívják) és 10 perc alatt már a nevén van a magzatod! :))
Na most ha ez a papír is megvan akkor a párod a munkahelyén a kiállított papírral igényelheti az adókedvezményt!Ha a nőgyógyász kötözködik hogy nem adja ki az igazolást ne hagyd magad mert köteles kiadni akkor amikor neked kell(90nap után)Nincs törvény rá hogy minkor adható ki a papír!Sok sikert! Ha kérdésed van irj.Szívesen segítek ha tudok!
Mi most ezt járjuk végig, a párom munkaügyis, így szakembertől tudom: terhesség alatt csak az anya igényheti a családi adókedvezményt, amennyiben nem él házasságban, vagy élettársi kapcsolatban az apával. Ennek az az oka, hogy a törvények szerint is az anya a biztos, az apa ilyenkor nem nyilatkozhat, hiszen nem garantált az apaság, csak születés után (még ha van apasági nyilatkozat akkor sem :(). Illetve nehogy az legyen, hogy egy baba után több apajelölt is igénybe veszi a kedvezményt. Így mi is csak a baba születése után fogjuk igénybe venni, mivel nem vagyunk házasok. Sajnos, így a maximális 10 000 Ft helyett kb. 6500 Ft-ot kapunk az én fizetésem után, de hidd el, ha lehetne, a párom is igényelné. Viszont nem éri meg az, hogy a párod megigényelje, netán megkapja, és kibukik a gikszer, és vissza kell fizetnetek. Ami még fontos, hogy a kitöltött nyilatkozatot és az orvosi igazolást 5, azaz öt évig meg kell őrizni, mert a NAV bekérheti, joga van hozzá.
Üdvözöl:
21 hkm
Hát én ezt nem értem utolsó! Akkor nekünk miért lehetett? Lehet belőle problémánk? Simán kiadták a nyilatkozatokat és minden zökkenőmentesen zajlott! És nem vagyunk házasok!
Egy lakcímen vagyunk már 9 éve és ha visszaellenőrzik akkor mi lehet a bajunk belőle??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!