Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha eddig TGYÁS-on voltam (ami...

Ha eddig TGYÁS-on voltam (ami most szep.22-én járt le), és 22. -étől igényeltem a GYED-et, akkor most ebbe a hónapba megkapom a GYED-et vagy csak köv. Hónaptól kapom? És a GYED-et hányadikán fizetik?

Figyelt kérdés
2009. okt. 2. 13:28
 1/7 anonim ***** válasza:
SZia! Szerintem most hónap elején nem kapsz gyedet, nekem a tgyás-som 5-én járt le, így kapom már most. Azt hiszem hogy ha 10.-ig beérkezik a kérelem akkor a köv hónap elején utalják. De olyat is hallottam /sajna nem tudom mennyi a valóságalapja/, hogy hó közben is utalnak.
2009. okt. 2. 13:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Elméletileg a GYED igénylés benyújtásától 30 nap az elbírálás és utána 10 nap az utalás. Ez a jogszabály. Ettől csak gyorsabbak lehetnek, bár az ritka...

17 hós kislány anyukája

2009. okt. 2. 14:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Azt írod, 22-étől igényelted, csak azt nem, h mikor. Ha időben, akkor meg fogod kapni most. Nekem pl júli 17éig volt TGYS, utána GYED, a következő hónapban megkaptam a két fél hónapot. Tehát 17-éig a TGYS-t, és 17étől a GYED-et, egy napon utalva, ugyanakkor utalták, mint a TGYSt szokták. Tehát 10-éig maximum, de nekem olyan 5-e körül itt van mindig.
2009. okt. 2. 14:10
 4/7 A kérdező kommentje:
írtam hogy szeptember!
2009. okt. 2. 14:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor csak nekem nem volt egyértelmű, hogy 22-én adtad be a papírt, vagy akár egy hónappal előbb, csak ettől a naptól igényelted? Bocsánat.
2009. okt. 2. 15:04
 6/7 A kérdező kommentje:

Szept.22.-étől van igényelve!

De már Egy hónappal ezelött visszaküldtem a munkáltatómhoz az igénybejelentőt, mert ott adták nekem oda hogy töltsem ki a GYED-et és már aug.21.küldtem vissza a munkáltatómhoz!

2009. okt. 2. 15:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor időben intézkedtél, szerintem megkapod most.
2009. okt. 2. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!