Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha egy anya jobban szereti a gyermekét, mint a férjét/párját?

Figyelt kérdés
2013. máj. 16. 09:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%

Ez egy totális baromság. Összehasonlítani a kettőt nem lehet. Én a férjemet IS ugyanolyan fokon szeretem mint a gyerekeimet. Nem eszköz és véletlenül sem csak egy mellettem élő valaki aki lecserélhető...

A gyerekeimet IS imádom, meg a férjemet IS. Nincs jobban vagy kevésbé , max. máshogy. 3 gyerekem van, köztük se tudnék választani, nagy hülyeség ezt így rangsorolni vagy ezen filózgatni...

2013. máj. 16. 09:39
 12/21 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolkodom, mint a 8-as és 9-es válaszoló. Ugyanannyira szeretem a férjem és a gyermekem is, csak másképpen. Csak több kérdésnél is olvastam, hogy valaki a gyermekét szereti a legjobban és ő sokkal fontosabb, mint a férje. Kíváncsi voltam, hogy ki mit gondol.
2013. máj. 16. 09:44
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább úgy mondanám, hogy máshogy szeretem a gyermekemet, mint a férjemet. A férjemet férfiként szeretem, tisztelem és szerelmes vagyok belé. A gyerekemet meg anyaként szeretem és felé egy nagyfokú felelősséggel is tartozom, illetve tartozunk mindketten. Teljesen természetes, hogy ha felsír a babám, akkor odamegyek hozzá, még akkor is, ha éppen beszélgettünk a férjemmel. Ez neki is természetes, sőt sokszor ő megy. Bizonyos szempontból mindkettőnknek a gyerek az első, de ez nem azért van, mert a másikat nem szeretjük, hanem azért mert a gyerek védtelen, nélkülünk nem tud létezni, folyamatosan ránk van utalva. A szükségletei is megelőzik a mi szükségleteinket. Teljesen természetes mindkettőnknek, hogy először a gyerekünknek biztosítunk mindent, amire szüksége van, még akkor is ha ez számunkra lemondásokkal jár.

Azt gondolom, ahol olyan probléma merül föl, hogy az anya elhanyagolja a párját a gyerek miatt, ott már eleve fölborult az egyensúly. Szerintem nincs olyan, hogy a nő nem törődik a férfival, mert ez olyan lenne, mintha a férfi is a nő gyereke lenne és várna a sorára, hogy miután a kisgyerekkel foglalkozott anyuka, foglalkozzon vele is. Szerintem olyan van, hogy a szülők nem törődnek EGYMÁSSAL. Ez soha nem csak az egyik fél hibája. Tisztelni kellene egymást (persze ha nincs miért akkor ez nem egyszerű). A terheket is közösen kell vinni. Ha a férjem sokat dolgozik, akkor nem várom el tőle, hogy segítsen a házimunkában, ha kevesebbet dolgozik, vagy szabadnapja van, akkor pedig neki természetes, hogy kiveszi a részét a gyerekkel való foglalkozásból (szándékosan nem azt írom, hogy segít, mert a gyereket és a háztartást is közösen vállaltuk). Ha mindenki teszi a dolgát és tekintettel van a másikra, akkor a felnőtteknek is lesz ideje, energiája egymásra.

2013. máj. 16. 09:46
 14/21 anonim ***** válasza:

Lehet valamit félreértettél, valamilyen szinten igen fontosabb. Pl. az utolsó egyetlen falat kenyeret a gyereknek adnám, az apja is. Hiszen érte mi tartozunk felelősséggel, míg egy férfi-nő kölcsönösen, egymásért.

Szerintem tényleg nem lehet fontossági sorrendet felállítani, mert annyira más.

2013. máj. 16. 09:49
 15/21 A kérdező kommentje:
A 13-as válaszolóval tökéletesen egyetértek:)
2013. máj. 16. 09:51
 16/21 anonim ***** válasza:
A 13as válaszolóval én is tökéletesen egyetértek:)
2013. máj. 16. 09:55
 17/21 anonim ***** válasza:
82%
Az a furcsa, hogy sok férfi még felnőttként is függ az anyjától, és elvárja, hogy Őt szeresse a legjobban. De azon meg megsértődik, ha a feleségének is a gyerek az első?!
2013. máj. 16. 10:42
 18/21 anonim ***** válasza:
Szerintem ez így ebben a formában nem igaz. Nem jobban szeretjük a gyermekünket,hanem másként. Nem lehet a kettőt egy síkon említeni. A gyermekemet ellátom,gondoskodok róla,rám van utalva. A páromba szerelmes vagyok,róla is gondoskodom, de nem fog éhen halni, ha épp nem értem rá főzni,vagy nem voltam otthon. Mindkettőnk életében a gyermekünk az első,de ettől még ugyanúgy szeretjük egymást,mint a gyerek születése előtt. Ugyanúgy foglalkozunk egymással,főzünk együtt,megnézünk egy filmet,mint régen. Természetesen,ha a gyermekem elkezd sírni,vagy valami baja van,csapot papot otthagyok és ott vagyok a gyermekem mellett. A párom ugyanígy gondolkodik. Ez nem jelenti,hogy a gyereket jobban szeretem, szerintem össze sem lehet hasonlítani a kétféle szeretetet amit kettőjük iránt,külön külön érzek. A páromba szerelmes vagyok,és szeretem,mint embert, a gyermekemet pedig szeretem,ahogyan egy anya szereti a gyermekét. Még csak meg se tudom fogalmazni a különbséget,annyira más. De nem szeretem jobban vagy kevésbé egyiküket a másiknál.
2013. máj. 16. 10:49
 19/21 anonim ***** válasza:
Az a véleményem hogy ha szerencsés a nő és a férfi, mert megtalálták A TÁRSAT egymásban akkor másképp szereti és nem jobban. Természetesen mindig első helyen van a gyerek, de szerintem ez anyánál és apánál is így normális, de attól még a szeretet lehet egyformán erős. Csak másképpen.
2013. máj. 16. 11:33
 20/21 anonim ***** válasza:
Én is csak azt tudom mondani, hogy ez másmilyen szeretet. A férjemre úgy nézek mint férfi, szerelemből szeretem. A lányomat anyaként imádom.
2013. máj. 16. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!