Bárányhimlôs babát belehet vinni normális betegrendelésre?
A betegség cseppfertőzéssel terjed, így a fertőzés főleg a testváladékok útján történhet, számtalan módon.
Ha kapcsolatba kerülünk a hólyagok váladékával.
Nyál által. Például evőeszközök, poharak, cumik és szájba vett játékok közös használatával, valamint köhögéssel.
Orrváladékkal ha például a fertőzött nem mos kezet, miután hozzáért az orrváladékhoz vagy tüsszentéssel.
Természetesen ezen váladékok levegőben apró cseppenként is terjeszthetik a fertőzést, ha a beteggel egy légtérben 15 percél több időt tölt el valaki, főleg ha a helyiség szellőzése nem kielégítő.
Ha már felteszel kérdést és válaszolnak h ne vidd a rendes betegrendelésre csak az elkülönítőbe mert még fertőz akkor ne úgy válaszolj h olvass utána stb..
Olvass utána te.... :)okoska
Tünetek, kórlefolyás
. Az első himlős hólyagok megjelenése előtt 1-2 nappal a beteg már fertőz, és ez a hólyagokat felváltó pörkök leeséséig tart.
A fertőzöttek 90 százalékán mutatkoznak meg a tipikus tünetek.
és az nem gond hogy addig lefertõz mindenkit amíg oda érünk babakovsival? ja meg haza!
????
előzőt kiegészíteném még azzal, hogy ha a babát összenyálaz bármit amihez utána hozzáér egy kisgyerek akkor tuti megfertőzi. azért a saját babakocsijában az utcán sétálva ez kevésbé valószínű.
de pl. mi úgy csináltuk, hogy ha szembe jött egy kismama vagy kisgyerekes akkor félreálltunk míg el nem mentek, olyan 1-2m tőlük. aztán visszamentünk a járdára.
de tényleg a zárt tér a leggázabb mert köhint egyet és már 6 másik gyerek bárányhimlős...
Igazuk van a többieknek, addig fertőz, amíg le nem esnek a pörkök, ez egy tény.
Az is igaz, hogy zárt térben könnyebb elkapni a betegséget.
A legjobb szerintem, ha fölhívod a rendelőt, az orvost és megkérdezed tőle, hogyan viheted be a babát és mikor. Ez a legtisztább. Én pl. kihívnám az orvost, és akkor biztos alapon senkit nem veszélyeztetnék. De az is igaz, hogy nem mindenhol jönnek ki házhoz, ezt neked kell velük megbeszélni, hogy mi a teendő. Ahány kerület, város, település, annyi szokás, itt úgysem tudja megmondani senki, hogy nálatok ez hogyan működik.
Nagyon sok anyuka lehet épp a rendelőben, aki várandós is és soha nem volt még bárányhímlős, én is így vagyok ezzel. Emiatt is hívom ki inkább házhoz az orvost, mert sajnos nem mindenki gondol a másikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!