Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kell házassági anyakönyvi...

Kell házassági anyakönyvi kivonatot vinni a kórházba ez esetben?

Figyelt kérdés

Férjnél vagyok már 8. éve. 2 hónap múlva szülök.

A férjem neve Kovács Pista. Én Bíró Marcsa vagyok, de a házasság után felvettem a férjem nevét, így én Kovács Marcsa lettem, így viselem a nevem. Ez esetben is kell vinnem a kórházba házassági anyakönyvi kivonatot a gyerek anyakönyvezéséhez, hogy Kovács Marcsika lehessen, vagy nem szükséges? Nyilván kitalált nevek, de remélem érthető a lényeg. Ha kell, akkor hol kell ezt kikérni, és mikor? És eredeti kell vagy másolat? Köszönöm.

2013. máj. 14. 12:01
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem vinni kell. Az eredeti is elég, már ha egy városban történt a házasságkötés és a gyermek születése. Ha nem, akkor az anyakönyvvezetőtől kell kérni hiteles másolatot.

De az a legbiztosabb, ha bemész, és megkérdezed tőle személyesen!

2013. máj. 14. 12:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy, hogy hogy van a neved.. mert azt is bizonyítani kell hogy az apa az a Kovács Pista és a te neved nem egy másik Kovács.. :) mert ugye azt is bizonyítani kell hogy a férj az apuka.. ezért is kell nem házasok esetén apasági nyilatkozat stb..

Kérdezd meg szerintem a kórházat ahol szülsz, hogy mit kell vinni, mert nekem pl nem volt elég az eredeti, hanem 300 napnál nem régebbit fogadtak csak el.

2013. máj. 14. 12:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálunk 1,5 évvel ezelőtt elfogadták az eredetit, ami már több mint 1 éves volt... Ja, és mikor elmentem az anyakönyvvezetőhöz kikérni a másolatot, kinevetett, hogy nem kell ilyen baromsággal foglalkozni, el fogják fogadni a kórházban. :) (1.)
2013. máj. 14. 12:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk ha az anyakönyvi események (házasságkötés és születés) azonos városban történik akkor nem kérnek friss anyakönyvit. Akkor elég az amit házasságkötéskor kaptunk. Ha nem azonos helyen akkor viszont 300 napnál nem régebbit kérnek. Az anyakönyvi kivonatot mindig ott tudod kikérni ahol az anyakönyvi esemény történt!!! Ha fénymásolatra gondolsz akkor az biztos, hogy nem elegendő!
2013. máj. 14. 12:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Kórházfüggő, meg kell tőlük kérdezni, telefonon is megmondják. Én pl. máshol szültem és elég volt az eredeti, 10 éves házassági anyakönyvi kivonat. Azt mondta az anyakönyvvezető, aki intézte ezeket, hogy nincs már ilyen, hogy ki kell kérni a friss másolatot, azért találja ki sok anyakönyvvezető, mert az ő dolguk lenne és inkább elintéztetik a kismamákkal ezt. De nem kötelező elméletileg. Ettől függetlenül még mindig nagyon sok helyen kérik ezt.

Úgyhogy ezt itt nem fogod megtudni, változó, a helyik kórházban megmondják.

2013. máj. 14. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!