Mi ennek a pontos menete? Gondolom a nőgyógyásznál kell kezdeni. Ingyenes lenne az elkötés?
4 gyermekem van,26 éves vagyok nem szeretnénk több gyerkőcöt.Szeretném elköttetni magam,de ahogy olvastam valahol,elég borsos ára van,sokáig nem is tudnánk finanszírozni a műtétet.
A helyi nőgyógyász hülyeségnek tartja,de értetlenül állt előttem,amikor a 4. gyerkőccel teherbe estem,mondván,minek már még egy gyerek?? - mindegyiknél hozzá jártam terhesgondozásra. Számítana az valamit,hogy a 4. babónál a 19. héttől 3100,majd 2100 volt a méhszájérték a 23. héttől??
Szerintem, ezt érdemes átböngészned:
Magáról a folyamatról ír a cikk részletesen, illetve a kérdésed minden részletére kitér. 2012. év végi cikk, és ahogy átfuttattam: nem ingyenes a műtét, intézményenként más-más tarifával dolgoznak az orvosok.
Az új törvény értelmében minden nagykorú, cselekvőképes ember dönthet a sterilizáció mellett.
Az hogy hány gyermeked van, pláne hogy milyen méhszájértékeid voltak, teljesen mindegy.
Nálunk 60ezer ft a sterilizáció.
Kell írni egy kérvényt két tanúval, vagy közjegyzővel hitelesítve beadni a kórházban. Kapsz egy részletes felvilágosítást a műtétről, ekkor meg kell erősíteni a beadott kérvényt. Újabb 3 hónap múlva ismét megerősíteni, mindkétszer írásban.
Tehát a kérvény megírásától 6 hónapnak el kell telnie.
A 60ezer forint csökkentését is lehet kérvényezni.
Pénzbe kerül mindenhol, és tök mind1 a méhszájértéked.
Már neis haragudj, de hogy csináltad h 4 gyereked van 26 évesen mármint a nyilvánvalón kívül :)?? Nem bántalak, csak nagyon kiváncsi vagyok :)
És az téged miért zavar ha nem hozzád szólt?? Miért ütöd bele az orrod mások beszélgetésébe??
De tudod mit, okos enged.......
Persze,megkérdezheted: 20 évesen lett az első,utána két évente jöttek- így akartuk- majd a 4. (akit viszont nem terveztünk) nem egészen 1,5 évre a harmadik születése után született.
Mindenkinek köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!