Mi a bölcsibe kerülés menete?
Bár még csak 9 hós a babánk, de ugye gyesből nem lehet megélni, ezért kíváncsi lennék, hogy megy ez a bölcsi-dolog.
Területileg tartozunk valahová, vagy csak kinézek egyet? Mennyivel előbb kell jelentkezni? Csak bemegyek és közlöm, hogy jönnénk?
Minden infót köszönök!
Mi az agglomerációban élünk egy kisvárosban.
Nálunk nagyon sok a gyerek, ezért csak és kizárólag csak a területi veszi be a gyereket, már ha van hely.
Én a fiamat beírattam 1 hónapos korában, vagyis várólistára kerültünk, 2 éves korától szerettem volna vinni. Akkor azt mondták nem ígérnek semmit.
Most volt 2 éves a kicsi, tavaly tavasszal kellett beiratkozni. Így ha felvették volna, vihettem volna ebben a nevelési évben valamikor, amikor mondják, de még így sem vették fel, így maradt a magán.
Nem tudom merre laktok, de szerintem a bölcsiknél már rég nem működik, hogy bemegyek és közlöm, hogy hoztam a gyereket. Plusz kell munkáltatói igazolás mindkét fél részéről, enélkül nem nagyon állnak szóba veled, a területin kívül meg szinte biztos, hogy nem fogja felvenni egy bölcsi sem.
Ahogy az első írja. Én megyeszékhelyen lakok, de még az óvodába is necces bekerülni, nemhogy bölcsibe. Abból még kevesebb van. Simán várólista, mikor a gyerek megszületik, már jelentkezni kell. De akkor se biztos semmi.
A legjobb, ha protekciód van, nekem sajnos nincs, de nagyon jól jönne. A protekciósokat szinte rögtön felveszik, nekik mindig van hely. Én is ismerek olyat, hogy terhes lett a nő és a 2 éves gyerekét 1 hónapon belül bölcsibe tudta adni, államiba, mert volt protekciója. Ő meg otthon pihent terhesen.
Sajnos a magánbölcsi nem jöhet nálam szóba, mert akkor amit keresek plussz pénzt, az arra megy el, mert nálunk, ha egész nap bent van a gyerek, mert muszáj lenne, akkor havi 40-50 ezer forint.
Utolsó, sajna a magán nálunk is így van, havi 50 ezer, amennyivel többet kapok, azt viszem a bölcsibe, de a gyes meg olyan kevés, hogy azért nem tudok itthon maradni. Majdnem max gyedet kaptam, nagyon nem tudnék mit kezdeni 50-60 ezres kieséssel. :(
Nekem is van nem is egy ismerősöm, ahol anyuka otthon a kicsivel, a nagyobb meg bölcsiben (államiban). Na de hiába háborgok, attól nekem nem lesz jobb. :))
Szóval kérdező, ha bölcsibe akarod adni, minél előbb keresd fel a körzeti bölcsit.
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!