Hogy lehet ezt ép ésszel kibírni?
3 gyerekünk van, még kicsik.
Férjem hónapok óta munkanélküli, a legszükségesebb dolgokat sem tudjuk megvenni, már teljesen el vagyok keseredve...
Amíg nem talál munkát a fizetnivalóinkat is nehezen tudjuk fizetni.
A netünk is hamarosan kikötik, pedig ez volt az egyetlen pénzkereseti forrásunk, hogy eladtam a feleslegessé vált holmikat.
Én bírom a nélkülőzést, de a gyerekekre nézve megszakad a szívem....
Esetleg főállású anyaság+heti 30 óra munka?
Kolléganő is így csinálja, 3 gyermekkel.
Mekkorák a gyerekek?
Csak azt tudom írni, amit a többiek is: munkakeresés neked is, férjednek is.
Mennyi idősek a gyerekek?
Az én párom újsághordást vállalt be. Persze ehhez szerencse kellett,hogy megüresedjen az állás. Fel kellett iratkozni a Néplaposnál. Elég kegyetlen munka télen,amikor még nincs takarítva a járda,és sokan verték a nyálukat,hogy korábban szokták kapni,noha fél 7-re végzett és 7-kor már nem lehet egy postaláda sem üres, és ráadásul a város másik vége az Ő területet,de ez van. Az a 17 ezer is 17 ezer!! Ő munkanélkülit nem kap,mert vállalkozó,aki most szünetel és adótartozása van,amit ebben a hónapban ki kellene nullázni,vagy elveszik az adószámát és nem lehet vállalkozó. Majd megüresedett még egy hely,és most 2 területet vitt/mostanság az apja viszi a másik területet. Közben bújta az újságot- mindig maradt ki 2 :-) ,bújta a netet. Tavaly Pesten dolgozott (bár sokan nem veszik észre,de Ott annyi a lehetőség,mint égen a csillag,csak sokan kényesek. Egy ismerősöm - nő- egy gyorsétteremben volt mosogató,igaz egy munkanap nem 8 óra volt Nála,de elég jól keresett!! és csak érettségije van!) Az összes eladhatót eladtuk. Most a rászorulóknak az állam a tv átállást finanszírozza,beköti,és egy olyat talált a Párom,aki ezt vállalta és melósok kellettek.Bár nem konyít hozzá,de elvállalta,úgy van vele,hogy megtanulja.
A lehetetlent éltük túl eddig szintén kicsike gyermekekkel- a legidősebb most ballag majd az oviból,a legkisebb februárban született. Tudom milyen nehéz,de nem szabad feladni!!! Nekünk a 4 gyermekre marad a csekkek kifizetése után,úgy,hogy a hitelekre még össze kell kaparni 55 ezret (75 ezer a hitel,17-et kap az újsághordásért és 4-5 ezer borravalót szokott kapni) marad cirka 16 ezer úgy,hogy abban már a lakásfenntartási is benne van (2800 ft amit kézbe kapok),és ebből a két kicsinek kell pelenkát venni és minden mást is ebből kell megoldani. De a Párom kitartóan megy,és amit lehet csinál,ha nincs keresi,szól ismerősöknek,hogy figyelj,ez van,ha tudsz valakit,akkor légyszi...
De ismerek olyat,aki kért kölcsön olyantól,akit nem vágott a földhöz 30 ezer forint,és nem túl legális dolgott tett: elment Nyíregyre,ott nagy tételben vett pl. márkás mosógélt és azt adta el 1000ft-os haszonnal -messze a bolti ár alatt,így vitték mint a cukrot. A 30-ból csinált 50-et (mást is vett,vissza adta a 30-at és máris volt 20 a kezében...
Mi ezt félünk megtenni,de minden elismerésem azé,aki ezt meg merte csinálni! Addig csinálta,míg nem rázódtak helyre.
Nem szabad feladni!!! Le kell nyugodni,fogj egy biciklit,kezdj el tekerni,közben kiszellőzik a buksi és tudsz gondolkozni! :-)
Ja,net- ha nem vagytok házasok,akkor mint albérlő a másikótok nevére vissza kötik! (ezt egy másik csóró familiától tanultam :-) )
Üdv: nagycsaládos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!