Vállalnátok így 2. babát?
Amikor az első gyerekünkkel voltam otthon, a férjem teljesen kifordult magából a pénzügyeket illetően. Minden fillérrel elszámoltatott, folyamatosan éreztette hogy ő tart el és ezért legyek neki hálás.
A lányunk 1,5 éves korában visszamentem dolgozni, lassan helyrejöttünk köztünk a dolgok.
Most 4 éves a lányunk, a férjem felhozta hogy szeretne még 1 gyereket. Nekem eszemben sincs azt a 1,5 évet újra végigcsinálni a megaláztatásokkal.
Azt mondja akkor fiatal volt és hülye, ezerszer megbánta hogy úgy bánt velem, nagyon örül hogy nem hagytam el.
Mit gondoltok?
Gondolom neked is volt bevételed GYED formájában és most is lenne .
Csúnya dolog volt a férjedtől ahogy bánt veled és én teljesen megértelek ,hogy nem akarsz mégegyszer abba a kiszolgáltatott helyzetbe kerülni amiben akkor voltál .
Jól emlékszem,hogy a férjem velem is mit művelt holott én is maximum GYED-et kaptam és két évig maradtam mindkét gyerekemmel itthon és még táppénzen sem voltam a születésük után,mégis megkaptam majdnem minden nap,hogy én könnyen elvagyok itthon a gyerekekkel,míg ő majd megszakad ... :/
Aztán munkanélküli lett hosszú időre én pedig már visszamnetem dolgozni és viszonylag jól kerestem ,hát csúnya dolog volt tőlem ,de törlesztettem az engem ért megaláztatásokból neki :P ,nem feltétlenül olyan direkt és egyértelmű módokon ahogy azt ő tette velem,de olyan félmondatokkal,rávezetésekkel azért célt értem .
Hát mit mondjak, időnként furcsák ezek a férfiak.
Te ismered őt a legjobban, neked kell tudnod, hogy amit mondott neked, azt komolyan gondolta-e.
Mi már 13 éve vagyunk együtt a férjemmel, időnként ő is viselkedik furcsán, de ha megbánt, akkor mindig elismeri és bocsánatot kér, hogy hülye volt, nem gondolta komolyan...
Nálunk ilyen nem volt gyes alatt, hogy elszámoltatott volna minden fillérrel, ez tényleg bunkóság.
De pl. most az van, hogy a 3.-al vagyok terhes, veszélyeztetett vagyok, de még mindig doldozok, így elég sok minden rá hárul, mert én nem vállalhatok most annyit, mint régen. Két hét múlva megyek táppénzre, és most legutóbb olyat szólt, hogy már jó lenne, ha táppénzen lennék, mert nagyon unja már, hogy mindent neki kell csinálni. Hát mit mondjak nem esett túl jól, mert azért így is ragyog a lakás-két szinten, főzök mosok takarítok...szóval, ennél sokkal többet ezután sem fogok tudni csinálni.
Úgyhogy hamarosan elbeszélgetünk egymással, úgy gondolom :)
Szerintem ti is beszélgessetek el egymással, mondd meg neki, amit akkor éreztél, az milyen rossz volt neked, és a reakciójából látni fogod, hogyan viszonyulna a 2. babához.
A férfiak sokszor nem bántásnak szánják amit mondanak. Csak amikor tele az Ő hócipőjük is, akkor buta kijelentések csúsznak ki a szájukon, ahogy nekünk nőknek is szoktak bőven! :) Velük inkább az a gond, hogy nem szeretnek beszélni a megoldandó problémákról, hanem úgy vannak vele hogy majd mi megoldjuk. Nem általánosítás végett írtam, nyilván mindenki egyedi.
Sajnos szerintem itt ennél a helyzetnél ott fog elcsúszni az egész, hogy nem egymással beszélik meg, ki mire vágyik. Mert az illető hölgy már tart az egésztől, a férje pedig lehet azt gondolja hogy itt minden sinen van...
utolsó: veszélyeztetett vagy és ennyit nem bír megtenni? Hát ha kórházban kellene feküdni??
Én nem vállalnám be így a 2.babát, és alaposan tönkre is tette volna a házasságunkat.
Aki azt írta, hogy max. GYED-et kap. Itt nem is a pénz számít igazán, hanem az irigység, hogy a másik otthon lehet, cserébe jól megmondom, mire költhet az ingyenélője. Na, ezt soha nem csinálnám végig másodszor.
Az én párom is ilyen. Most fog lejárni a gyedem májusban, megyek vissza dolgozni.
2010-től vagyok itthon, akkor született a fiam. Mikor a fiam 6 hónapos volt, terhes lettem a kislányommal. Ő erősködött, hogy tartsuk meg, így megtartottuk. Mivel gyedbe szültem, jó 10 ezer forinttal kevesebb lett a gyedem a lányommal. De én is megkapom, hogy nem csinálok otthon semmit, miért nem tudok félretenni. Kettőnk bevétele kb. 200 ezer, amiből 80-100 ezer forint kiadás. Ja és amit ő keres, azzal ő gazdálkodik, mert külön kasszán vagyunk, magyarul a 70 ezres gyedemből kellene félretegyek. Fiam is most kezdi szeptemberben az ovit, nem adtam bölcsibe, mikor a lányom megszületett, egyedül vagyok itthon egy 3 és egy 2 évessel. Na, de nem csinálok semmit!
De 3. gyereket ő is akar. Tuti nem fogok belemenni. Ráadásul folyamatos műszakba megyek vissza, nem engedte meg, hogy részmunkaidőben dolgozzak, pedig akkor a gyessel annyit kapnék, mint teljes munkaidőben, de nem! Mondtam neki, akkor elkezdhet gyakorolni főzni, takarítani a gyerekeket ellátni, mert én nagyon sokszor este 8-9-10-re fogok hazaérni és másnap reggel 8-kor indulhatok vissza, lesz heti 2 szabadnapom. Ő fél nyolctól 5-ig dolgozik fix időben, úgyhogy mehet a gyerekekért oviba, bölcsibe és el kell nekik látni, mert magyarán mondva én veszem át a "családfő" szerepet. Ja és neki minden hétvégéje szabad, nekem meg csak egy vasárnapot kötelező kiadnia a munkáltatónak. Úgyhogy nagyon kiváncsi leszek, hogy fog helyt állni, mikor nem csak a lesz a dolga, hogy hazajön, eszik és leül pihenni!
Bocsi, ha hosszú lett, de teljesen átérzem a helyzeted és totál kiakadok, hogy lehet ilyen egy férfi, mikor ő is akarja a gyereket. Szerintem nekik az lenne a legjobb, ha szülés után egyből visszamennénk dolgozni.
4-es vagyok.
Magunk között szólva a férfiak nem úgy vannak összerakva, mint a nők.
Én tudom, hogy nálunk nem lesz a beszólásából gond, mert már tudom őt kezelni. Nálunk is ő volt, aki inkább akarta a 3.-at és tudta már az elején, hogy veszélyeztetett leszek.
Én nem leszek szívbajos, ha úgy érzem pihennem kell, hát pihenni fogok, amit tudok meg fogok csinálni ezután is, amit nem, azt meg nem.
Ha arra kerül a sor simán hívni fogok takarítónőt, ha a drága férjem nem fogja megcsinálni helyettem, aztán majd fizetheti neki az árát, ennyi :
Hát én is meggondolnám. Nálunk épp a fordított a helyzet, néha én érzem magam kellemetlenül, mert mindig modnja hogy vegyen-e ki pénzt, mikor vásároljunk, mert a gyed az ugye sok mindenre nem elég. Babaellátás, számlák, bevásárlás... és ő ezt nagyon jól tudja. És mindig azt szajkozza, hogy hát ez a mi közös életünk, nekem az a dolgom, hogy itthon legyek, fejlesszem a mi kis emberkénket, aki mellesleg nem egy nyugodtan ülő fajta és így sokszor a főzés is csak estére van meg, takarításról.... nem is beszélve, de ha nincs megcsinálva nem izgatja, majd meglesz, neki meg az a feladata, hogy előteremtse a rá valót. ÉN ezt a külön kasszás dolgot sem értem, mert akkor most együtt vagytok és együtt vállaltátok a gyerkőcöt vagy nem? Persze külön számlánk van nekünk is meg minden, hiszen mire összejöttünk már külön életünk volt, de most mindenki hozzáfér mindenkiéhez. Nekünk most 16 hónapos a babánk jövőre tervezzük a másikat, de én így nyugodt szívvel vagyok, mert tudom, hogy ő elismeri amit én csinálok itthon.
Szóval kérdező, te ismered a párod, hogy tényleg változott-e vagy csak mondja, de ha szereted és szeretnétek együtt még egy gyerkőcöt, de nem vagy biztos a dolgodban, fektessétek le a szabályokat, hogy jó akkor te fogsz kapni x ft gyedet (ezt ma már bármilyen kalkulátorral ki tudod számolni), de ő meg (ha nem együtt, vagy ő vásárol be) ad minden hónapban xft-ot, nagyjából mivel már neked is van gyereked ki tudod kalkulálni az alap dolgokat, hogy mennyibe kerülnek és akkor te ebből gazdálkodsz elszámolás nélkül. Egyébként már ha ezt elmondod neki látni fogod egyáltalán mi a reakció a pénzügyekben, van-e változás.
Egyébként most hogy megy ez nálatok, te vásárolsz a te pénzedből, meg fizeted a fizetni valót, az óvodát .... ő mennyire veszi ki ezekből a részét, ő mire költ?
Akkor nagyon sokszor leültünk megbeszélni nyugodtan, leírtam hogy mire megy el a pénz ft-ra pontosan.
De pár héttel később megint: minek ettem én is fagyit, elég lett volna a gyereknek; minek vettem annyi kaját, felesleges a vitamin (vasat kellett szednem a terhesség és a szoptatás alatt végig), miért nem osztom be jobban stb.
Amikor végül visszamentem dolgozni akkor észbe kapott elég rendesen, de nem tudom, hogy most jobb lenne-e :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!