Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti a fiatokat is...

Anyukák, ti a fiatokat is befogjátok a házimunkára?

Figyelt kérdés
Két lányom van, őket már tanítom erre-arra (port törölni, porszívózni, söpörni, elindítani a mosógépet stb.), és most fiunk lesz. Úgy gondolom, neki is meg kell majd tanulnia ezeket, csak nem tudom, a fiúk ezt hogy viselik, nem berzenkednek amiatt, hogy mondjuk mosogatniuk kell?
2013. máj. 14. 08:18
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
17%

A kutyáim az enyémek és az ellátásuk számomra nem munka nem keverném ide.

Nem nem főztem szinte soha amíg el nem költöztem,és nem is takarítottam. A szombámba kupit nem csináltam, de a takarítását nem én végeztem, néha napján megterítettem, de nem gyakran.

2013. máj. 14. 16:04
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen befogom majd, ha lesz fiam. Nagyon jó példa a párom. Mikor 18 évesen felkerült Pestre, csak saját magára számíthatott mindenben, így nem volt gond, ha takarítania, vagy főznie kellett, vagy akár megvarrni valamit, sőt ezek nála a mai napig természetesek. Sok fiú/férfi meg még egy rántottát sem tud elkészíteni, illetve természetesnek veszik, ha más takarít utánuk.
2013. máj. 14. 17:25
 23/30 anonim ***** válasza:
80%
1 fiam van még kicsi de szívesen segít nekem törölget,porszívózunk,ki be pakolunk a mosógépből,teregetünk,Ő kapcsolhatja be a mosógépet a mosogatógépet,szívesen sepreget,természetesen azért,mert szereti,megtanítom,hogy elpakolja a játékait stb.Még csak két éves,de igen be fogom fogni a mosogatásba,porszívózásba,teregetésbe stb. az életre nevelem a gyereket nem királyfinak,tanulja szépen meg,ha fiú ha lány, a gyerek nem kis uralkodó,bár manapság úgy érzem sok szülő így kezeli a gyereket.
2013. máj. 14. 18:27
 24/30 anonim ***** válasza:
12%
juj mekkora élvezet lehet nyomogatni a pirosat
2013. máj. 14. 19:46
 25/30 A kérdező kommentje:
Hű, mennyi válasz jött, köszönöm szépen! :) Én is úgy gondoltam, hogy ugyanúgy megtanítom erre-arra, mint a lányokat, mert nem szeretném, hogy elveszett ember legyen. A férjem is egyetért, ő is megtanult mindent még gyerekként, és nagy segítség nekem, hogy nem mindent magamnak kell csinálnom. :)
2013. máj. 14. 20:50
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Én is "befogom" majd. Ugyan még csak 14 hónapos, de már most érdeklődik a porszívó iránt, és "segít" port törölni :)

Én nem gondolom, hogy ez "dolgoztatásnak" számít. A gyerek ugyanúgy a család tagja, mint az anya vagy apa, és az a helyes, ha arra neveljük, hogy neki is kell tennie azért, hogy a család közös otthona tiszta, rendezett legyen. Én elég érdekesnek tartom, hogy egy olyan gyerek, aki soha semmiben nem vette ki a részét, soha életében nem takarított, főzött, pakolt, az hirtelen amikor elköltözik, rögtön elboldogul egy saját háztartással, hirtelen megtanul főzni, hirtelen tudni fogja, hogy a színes ruhát nem mossuk össze a fehérrel stb.

2013. máj. 14. 22:01
 27/30 anonim ***** válasza:
21%

Ezek azért nem olyan bonyolult dolgok és nyilván attól még, hogy nem mostam, azt tudtam, hogy külön szennyesben vannak a szines cuccok pl. Főzni nagyon könnyű ott vannak a szakácskönyvek, vagy ha kell elkérem a receptet és kész.

5 éve van saját háztartásom ez idő alatt egyszer mostam össze egy szines nacit a fehérekkel, mert véletlenül nem vettem észre, hogy beraktam azt is. A kajáimmal nem volt gond.

2013. máj. 14. 22:23
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Jó, 59%-os, értjük mi, hogy Te egy természeti fenomén vagy, csak az nem világos, hogy akkor minek ártod bele magad ilyen hozzánk hasonló hétköznapi halandók apró-cseprő dolgokról szóló vitáiba?!
2013. máj. 14. 22:42
 29/30 anonim ***** válasza:
0%

Nem vagy semmi extra, egy átlag ember, aki alap dolgokat tud magától is, max pár krédést feltesz és kész. Én akkor is azt gondolom a gyerkkor a játékról és a tanulásról kell szóljon, na meg a barátokról. A háztartás vezetése a felnőttek feladata, lesz a gyereknek elég ideje csinálni ha különköltözik.

A kérdés meg az volt befogjátok e én válaszoltam hogy nem mert szerintem nem helyes.

2013. máj. 14. 23:14
 30/30 anonim ***** válasza:

A mosást, főzést példának írtam csak, ezenkívül van még sok minden, amit az ember nem tud ösztönösen. De szerintem a főzéssel sem írtál jó példát, oké, hogy egy recept alapján össze lehet dobni a kajákat, de azért az tény, hogy jó, ha az embernek van egy kis gyakorlata.

De ezeken kívül még nagyon sok tennivaló van egy háztartással, amit sokkal könnyebb úgy elvégezni, ha az ember csinált ilyesmit.

Pl. az én férjemnek sem kellett gyerekkorában semmit csinálnia otthon, és ez bizony gondokat okozott neki (na meg nekem), amikor összeköltöztünk, mert iszonyú rendetlen volt, megszokta, hogy mindent megcsinálnak helyette.

És szerintem az ember személyiségére építő hatással van, ha úgy nevelik, hogy ne csak feltett lábbal hagyja, hogy az anyja körbeporszívózza, hanem magától akarjon segíteni, kivenni a részét a teendők legalább egy kis részéből.

2013. máj. 14. 23:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!