Anyukák, ti a fiatokat is befogjátok a házimunkára?
A kutyáim az enyémek és az ellátásuk számomra nem munka nem keverném ide.
Nem nem főztem szinte soha amíg el nem költöztem,és nem is takarítottam. A szombámba kupit nem csináltam, de a takarítását nem én végeztem, néha napján megterítettem, de nem gyakran.
Én is "befogom" majd. Ugyan még csak 14 hónapos, de már most érdeklődik a porszívó iránt, és "segít" port törölni :)
Én nem gondolom, hogy ez "dolgoztatásnak" számít. A gyerek ugyanúgy a család tagja, mint az anya vagy apa, és az a helyes, ha arra neveljük, hogy neki is kell tennie azért, hogy a család közös otthona tiszta, rendezett legyen. Én elég érdekesnek tartom, hogy egy olyan gyerek, aki soha semmiben nem vette ki a részét, soha életében nem takarított, főzött, pakolt, az hirtelen amikor elköltözik, rögtön elboldogul egy saját háztartással, hirtelen megtanul főzni, hirtelen tudni fogja, hogy a színes ruhát nem mossuk össze a fehérrel stb.
Ezek azért nem olyan bonyolult dolgok és nyilván attól még, hogy nem mostam, azt tudtam, hogy külön szennyesben vannak a szines cuccok pl. Főzni nagyon könnyű ott vannak a szakácskönyvek, vagy ha kell elkérem a receptet és kész.
5 éve van saját háztartásom ez idő alatt egyszer mostam össze egy szines nacit a fehérekkel, mert véletlenül nem vettem észre, hogy beraktam azt is. A kajáimmal nem volt gond.
Nem vagy semmi extra, egy átlag ember, aki alap dolgokat tud magától is, max pár krédést feltesz és kész. Én akkor is azt gondolom a gyerkkor a játékról és a tanulásról kell szóljon, na meg a barátokról. A háztartás vezetése a felnőttek feladata, lesz a gyereknek elég ideje csinálni ha különköltözik.
A kérdés meg az volt befogjátok e én válaszoltam hogy nem mert szerintem nem helyes.
A mosást, főzést példának írtam csak, ezenkívül van még sok minden, amit az ember nem tud ösztönösen. De szerintem a főzéssel sem írtál jó példát, oké, hogy egy recept alapján össze lehet dobni a kajákat, de azért az tény, hogy jó, ha az embernek van egy kis gyakorlata.
De ezeken kívül még nagyon sok tennivaló van egy háztartással, amit sokkal könnyebb úgy elvégezni, ha az ember csinált ilyesmit.
Pl. az én férjemnek sem kellett gyerekkorában semmit csinálnia otthon, és ez bizony gondokat okozott neki (na meg nekem), amikor összeköltöztünk, mert iszonyú rendetlen volt, megszokta, hogy mindent megcsinálnak helyette.
És szerintem az ember személyiségére építő hatással van, ha úgy nevelik, hogy ne csak feltett lábbal hagyja, hogy az anyja körbeporszívózza, hanem magától akarjon segíteni, kivenni a részét a teendők legalább egy kis részéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!