Anyukák, ti a fiatokat is befogjátok a házimunkára?
Figyelt kérdés
Két lányom van, őket már tanítom erre-arra (port törölni, porszívózni, söpörni, elindítani a mosógépet stb.), és most fiunk lesz. Úgy gondolom, neki is meg kell majd tanulnia ezeket, csak nem tudom, a fiúk ezt hogy viselik, nem berzenkednek amiatt, hogy mondjuk mosogatniuk kell?
Nekem fiam van, nem fogom befogni, de ha lányom lenne vele sem tenném.
2013. máj. 14. 08:23
2/30 A kérdező kommentje:
Miért nem?
2013. máj. 14. 08:24
3/30 anonim válasza:
az öcsém 19 éves és mivel fiú sosem lett ilyenre befogva... mert ez a nő dolga... először nagyanyánk csinálta meg, aztán én míg be nem intettem mindenkinek, hogy cselédet fogadni kell mert az nem én vagyok... Most eljutott odáig hogy centi vastagon áll a "porcica" nála, ha szotyizik és kiborul a szotyi semmi gond majd jövőhónapban összetakarítja /vagy nem/... Ha átmegy asszonykája és együtt vannak a gumis csomag addig van a földön míg a nagyanyám fel nem veszi... stb...
Szerintem vond be, tanulja meg. Szeretni senki nem fogja a házimunkát, de legalább ne olyan legyen mint öcsém...
2013. máj. 14. 08:25
4/30 anonim válasza:
a fiad csak akkor ellenkezne, ha 15 éves korában állítanád be mosogatni, addig meg nagy macsónak nevelnéd...
gyerekként sokkal könnyebben elfogadja, játéknak fogja fel egyrészt, másrészt meg komoly feladatként, és büszkén meséli majd, hogy ő bizony már segít anyunak
csak ne felejtsd el érte dicsérni :-)
2013. máj. 14. 08:28
5/30 anonim válasza:
Nekem kisfiam van, még kicsi, de ha nagyobb lesz igenis be fogom őt is a házimunkába. Ezalatt nem azt értem, hogy egész nap más sem csinálhat, de a fizikai képességeinek megfelelően igen is rész kell majd vennie ebben is. A férjem ugyanúgy szokott mosogatni, porszívózni, felmosni még az ablakmosásban is segít, ha szükséges tud mosógépet elindítani, sőt még pár dolgot főzni is. Természetesen most, hogy itthon vagyok nem várom el, hogy annyi házimunkát végezzen, mint korábban. Szeretném, ha a fiam is idővel mindezt meg tudná csinálni, mert nem szeretném ha később nem tudná rendben tartani a saját környezetét. A bátyám soha nem volt befogva, én igen. Most sem tartja rendben a lakását, néha anyum jár át hozzá takarítani. Na én idáig biztos nem akarok eljutni.
2013. máj. 14. 08:36
6/30 anonim válasza:
Mert szerintem ez nem a gyerek dolga. Majd felnőtt korában lesz elég ideje ilyeneket csinálni.
2013. máj. 14. 08:37
7/30 anonim válasza:
Második vagyok, Fiam nálunk rendszeresen pórszívózhatja a nappalit...
A házat én csinálom meg övé a nappali ott pepecselhet... Imádja és 3 éves. Mikor hozom a porszívót már jelentkezik, hogy ő csinálja!
2013. máj. 14. 08:39
8/30 anonim válasza:
Szerintem, ha egész kicsi korától hozzá van szoktatva, hogy ezt is meg kell csinálni, kamaszként vagy felnőttként is sokkal könnyebben elvégzi, mert tudja, hogy ez is az élet része.
2013. máj. 14. 08:41
9/30 krisztivan válasza:
2.5 éves múlt a fiam.És imádja a portörlést,porszívózást felmosást.Ha valamit kiönt akkor segít feltörölni.Nem fogom elzavarni onnan.Nekem meg van a véleményem a kis nyüzüge fiúkról,akiknek az anyukájuk megy át mosni:-(( Nem lesz ilyen a fiam.Igen ,minden házimunkát meg fog tanulni,és nem lesz elveszve benne.Az apja is besegít ha arról van szó:-)
2013. máj. 14. 08:43
10/30 Jégtánc válasza:
2 fiam van "befogtam" "befogom" őket házimunkára.Szerintem hozzátartozik a neveléshez hogy megtanulják a gyerekek.Felnőtten azt sem fogja tudni hogy melyik végén kell fogni a porszívót ha most gyerek/kamasz korában nem mutatjuk meg nekik mi szülők.Személy szerint nem szeretném hogy "basák" legyenek a gyermekeim.Igenis egy fiú tudjon ugyanúgy házimunkát csinálni mint egy lány.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!