Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerinted korai 23-25 évesen...

Szerinted korai 23-25 évesen a gyermekvállalás? Ha igen miért, ha nem miért?

Figyelt kérdés

Tegyük fel,hogy már az iskolát elvégezte, dolgozott is pár évet, szóval ez nem akadály, mert sokszor ez az érv.

Ezektől eltekintve,mi a véleményed?

2013. máj. 13. 16:08
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Én 22 évesen szültem a lányomat. 5 éve voltunk együtt a párommal.Most 24 leszek 1 pár nap múlva.Ettől függetlenül teljesen egyet kell értsek a 12-es válaszolóval.Annyi ilyen fiatal huszonéves van mit amit leírt.Sokszor csak kapkodom a fejem a buszon vagy az utcán mikor meghallom a "nagy" problémáikat..Mi már nagyon sok igazán rossz dolgon túl vagyunk sajnos (nehéz gyerekkor, szülők elvesztése) és úgy érzem ez is közrejátszott abban, hogy ilyenek lettünk. Sokszor úgy érzem, hogy néha a túl egyszerű életük miatt ilyenek a velem egy korosztályban levő fiatalok.Persze ez nem baj, mert szívük joga ilyennek lenni és élvezni a felhőtlen életüket..Az más kérdés, hogy én nem lennék így boldog, mert nekem a családom a fontos és nélkülük nem lennék már teljes!
2013. máj. 23. 16:09
 22/26 anonim ***** válasza:

21 évesen lettem terhes 22 mikor szültem.

16 évesen már suli mellett dolgoztam, 18 évesen önfentartó voltam. Majdnem 21 voltam mikor megismertem Páromat első perctől tudtam, éreztem, hogy Ő az aki nekem lett megírva, 9 hónapja voltunk együtt mikor elindult a Fiunk (nem véletlen, mert akartuk kezelés kellett Nekem, hogy ő lehessen).

Most tesót szeretnénk 3 éves elmúlt a Fiúnk és még mindig úgy érzem, hogy ő az aki nekem lett szánva!

2013. máj. 23. 16:18
 23/26 anonim ***** válasza:
ja hozzáteszem.. Párom előtt sosem fordult meg gyermekvállalás a fejemben.. Ő az a Férfi aki ezt ki bírta hozni belőlem :)
2013. máj. 23. 16:28
 24/26 anonim ***** válasza:

23 éves vagyok, és 27 hetes várandós. Nem érzem korainak a gyermekvállalást. Azt mondanám, hogy mostanra lettem érett rá, de még így is maga a babavárás rengeteget változtatott rajtam, sokat komolyodtam, hihetetlenül nagyot fordult a világ. Valahol az emberben addig nem tudatosul konkrétan, hogy mi az, hogy gyermekvállalás, míg át nem lendül a várandóság alatt egy bizonyos ponton. (Kinél hol van ez a pont...) Addig persze, az ember szeretne gyerkőcöt, és érettnek érzi magát, de a dolog súlya akkor és ott tudatosul, mikor az ember ténylegesen felfogja, hogy ott egy élet, akiért felelős vagy, mostantól kezdve legalább addig, míg fel nem nő. (Első gyermekes szülőkről beszélek.)

Szóval, szerintem, nem korai 23-25 évesen gyermeket vállalni, ha adottak az anyagi és érzelmi feltételek.

2013. máj. 23. 20:56
 25/26 anonim ***** válasza:
Szerintem nem korai. Ha megvan a megfelelő háttér, akkor ennyi idősen már lehet elég érett az ember. (24 évesen babát vállaló anyuka)
2013. máj. 24. 06:37
 26/26 anonim ***** válasza:
Pont a legjobb. A középkorúként babázóknak se könnyű: a megrögzött szokásaikat kell a babáért megváltoztatni. Egy fiatalabb még rugalmasabb, testileg-lelkileg teherbíróbb. A negyvenes anyukák ha akkor jön az első gyerekük, bizony sokszor túlaggódják, vagy agyon kényeztetik a kicsiket.
2013. máj. 24. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!