Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Újra szamárköhögés, mit...

Újra szamárköhögés, mit szóltok hozzá?

Figyelt kérdés
Feltehetően olyan gyerekek fertőznek szamárköhögéssel, akik nem lettek beoltva ellene. Te nyugodt lennél, ha oltatlan gyerek járna a te gyerekeddel egy közösségbe? [link]
2013. máj. 12. 10:52
 1/8 anonim ***** válasza:
36%

Nem örülnék neki. Lehet drasztikus, de az ilyen felelőtlen szülőktől azonnal elvenném a gyereket/gyerekeket. Beoltatnám őket azonnal és karanténba raknám őket.

Persze, erről a gyerekek nem tehetnek és még természetesebb, hogy ők nem állatok.

A szülőknek pedig súlyos büntetést adnék a pénzbírságon kívül.

Mostanság egyre több a felelőtlen szülő. Be kellene már vezetni valami mércét arra, hogy ki vállalhat gyereket és ki nem.

2013. máj. 12. 11:10
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Most jönnek elő az első nem oltottak miatti betegségek. Olvastam itt az egyik kérdésnél, hogy vannak akik szereznek levonót a kiskönyvbe. Szerintem ez nagyon durva. Na és akkor majd jönnek, hogy ők oltattak...
2013. máj. 12. 11:18
 3/8 anonim ***** válasza:
30%
Először is, nem vagyok oltásellenző (bár van olyan kötelező/ajánlott oltás, amivel nem értek egyet, pl. BCG vagy a HPV elleni, gyakorlatilag hatástalan vakcinák). De ez a cikk több dologban sántít. Először is, tanároknál mutatták ki a megbetegedést, és ők, hacsak nincsenek 60-70 felett, oltottak, akkoriban még nem lehetett kijátszani az oltást. Hogy lehet az, hogy mégis ők betegedtek meg, nem az oltatlan gyerekek? Sajnos sokszor az oltás nem elég hatásos (én pl. már az a generáció vagyok, akik kaptak mumpsz elleni oltást, mégis voltam mumpszos kb.10 évvel az oltás után). Mindezek ellenére persze nem jó, hogy ki lehet játszani az oltási rendszert, de az oltás sem mindenható. Itt sem az oltatlanok betegedtek meg...
2013. máj. 12. 11:49
 4/8 A kérdező kommentje:
Több helyen olvastam, hogy feltételezhetően nem oltott gyerekektől fertőződtek. Azt meg tudjuk, hogy akit oltottak, nem betegszik meg olyan súlyosan, mint az aki nem kapott oltást. Na és az oltás hatásossága idővel gyengül. Ezért fertőződhettek felnőttek is.
2013. máj. 12. 11:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezt én se értem, hogy gyerekek nem betegedtek meg elvileg. Ha tényleg van nem oltott gyerek abban a közösségben, amit simán el tudok képzelni sajnos, akkor hogyhogy arról nem szólnak a hírek? Valaki megfertőzte a felnőtteket, vagy egymást fertőzték meg...nem értem.
2013. máj. 12. 12:15
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy tudom, hogy gyerekek is megbetegedtek, csak az iskolaigazgató tagadja.
2013. máj. 12. 12:19
 7/8 A kérdező kommentje:
"mostanáig öt betegről van tudomásuk. Közülük 2 felnőtt esetében már a vizsgálatok is igazolták a szamárköhögést, 2 másik felnőtt és egy gyermek esetében még nem zárultak le a vizsgálatok"
2013. máj. 12. 13:17
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem igazán vagyok oltáspárti, a kötelezőeket megkapta a lányom, elfogadom, hogy erre szükség van.

Ezt a szamárköhögés mizériát nem igazán értem. Én elméletileg be vagyok oltva, de 2-3 évente egy-egy megfázás után szenvedek tőle, kb. 1 hónapig. Most is éppen ilyen időszakom van. Kiskorom óta többször jártam vele orvosnál, semmilyen gyógyszer nem használ rá, de eddig a közvetlen környezetemben soha senkit nem fertőztem meg vele. Kellemetlen, ez tény, de ennyi. Elmúlik magától. Szerintem már nagyon fel van fújva ez az egész védőoltás dolog. Igenis vannak olyan betegségek, amik ellen szükség van védőoltásra. De lassan már ott tartunk, hogy sokan a hangyacsípés ellen is adatnának be, ha lenne. Természetesen mindenkinek magánügye, de azért nem kell átesni a ló túloldalára.

2013. máj. 12. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!