Szerintetek egy gyereknek joga van tudni, hogy a szüleinek volt abortusza?
Figyelt kérdés
Technikailag nyilván az anyukának volt, de ketten hozták össze a terhességet és a döntés is közös volt.
Van joga ezt tudni a gyereknek? Hogy a születése előtt/után a szülei elvetettek egy babát?
2013. máj. 11. 11:43
11/12 anonim válasza:
emlékszem, egyszer a városban sétáltam anyummal, és valahogy szóba jött. feszengés nélkül megkérdeztem, hogy ugye neki soha nem volt abortusza? teljesen őszintén válaszolta, h nem. nagyon örültem ennek. amúgyis elég felelősségteljes nő, engem is nagyon jól felvilágosított a védekezésről anno. nekem sem kellett sosem paráznom ilyesmin, amikor elszakadt a gumi, másnap reggel rohantunk tablettáért. most már 25 vagyok, minden alkalommal védekezünk, de ha hiba csúszna a dologba, akkor már nem vetetném el, hiszen minden feltétel adott a gyerekvállaláshoz. bár konkrétan egyelőre nem tervezzük, még várunk pár évet.
12/12 anonim válasza:
Nem mondanám hogy joga van tudni, de azt sem hogy nincs. Ez nem megfelelő kifejezés. Inkább úgy fogalmaznék, a normális gyerek-szülő kapcsolatnak úgy kell kinéznie, mintha legjobb barátok lennénk. Az ilyet is tudni kell megbeszélni. Anyukámmal is így vagyok. Én is így fogom nevelni a kislányomat. Ha erre kapásból rávágnám, hogy ''márpedig nincs joga! hogy képzelitek? stb'' azzal aláírnám, hogy tipikus sárkány-szülő vagyok. Hát nem. Az a normális, ha MINDENT meg tudunk beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!