Anyai szívvel/ésszel melyik munkahelyet választottátok volna?
Borzalmas bonyodalomba keveredtem és nem tudom, hogy jól döntöttem-e. A dolgot nem lehet visszafordítani, így utólag várok véleményeket, hogy ki hogyan döntött volna.
1. munkahely:
2 napot kell dolgozni 9-20ig, 2 napot itthon vagyok. Kézhez kb. 80 e ft-ot kapnék. Nyugis munkahely, nem kell megerőltetni magamat. Távolabbi hely, ahová bringával járok. Az üzlet novemberben nyitott, eddig nem nagy forgalma volt. A nyártól várják a csodát, mert nagy itt az idegenforgalom. Nem érzem biztosnak, hogy hosszú távon működni fog ez a vállalkozás.
2. munkahely:
H-P 8-17ig van nyitva, kb 7.45-17.20ig kell bent lenni. Szombaton 8-12ig. Szabad minden szombat du. és minden vasnap. Kezdő fizetés kb. 85 e ft, majd ha jól dolgozom, és itt nagyon kell dolgozni, akár 120 e ft, de ehhez idő kell, hogy ezt elérjem. Közeli munkahely, gyalog 10 perc. Stabil, régóta működő cég nagy vásárlóerővel. Évek múlva is működni fog, biztos háttér.
Kislányom elmúlt 2 éves. Az 1. munkahelyen kezdtem 2 hete. Először nagyon rosszul esett, hogy megint dolgoznom kell, nem lehetek együtt a kislányommal. Majd megszerettem, a jó oldalát néztem, hogy még így sokat lehetünk együtt. Aztán jött a hirtelen ajánlat a 2. munkahelytől. És gondolkodás híján beleugrottam. Azonnal kellett dönteni. Most teljesen magam alatt vagyok, hogy rosszul választottam. Semmit sem tudok együtt lenni a kislányommal, akit nem vettek fel a bölcsibe, így egész nyáron anyukámmal lesz. Viszont az 1. helyen nagy a bizonytalanság. Lakáshitelünk van és nem akarok megint munkanélküli lenni. Ha pl. téli időszakban zárna be, nem tudom mit csinálok a fűtéssel, munkát itt télen nem lehet találni. Ezért inkább most váltottam, de úgy érzem rosszul döntöttem. Én sokat agyaltam az elmúlt 2 évben az anyagi hátterünkön, ingerült voltam sokszor, mert nem tudtam hogy lesz, mi lesz velünk. Na most ez megoldódott, örülnöm kéne, de nagyon-nagyon hiányzik a kislányom. Olyan kevés az az esti 2 óra vele.
Kár ezen rágnod magadat, csak a lelkiismeret furdalást generálod magadnak.
Én is a második munkát választottam volna, mert fontos, hogy hosszú távon biztonságban legyetek anyagilag (már amennyire manapság lehet, de az első verziónál mégis jóval biztosabbnak tűnik ugyebár). Tudom milyen a filléreket tologatni és azon agyalni, hogy kaját vegyek vagy cipőt a gyereknek... :(
Mivel a kicsid a mamival van, legalább az nem nyomja a lelkedet, hogy kényszerűségből és anya-hiányt tetézve új helyre kéne beszoknia. Nem mondom, nyilván vannak előnyi is a bölcsinek, meg a muszáj is nagy úr tud lenni és az enyémek is bölcsisek voltak mindketten és sok jó oldalát tapasztaltam meg ennek is. De azért a mamával lenni is bizonyára jó, legalábbis abban a kezdeti időszakban, míg megszokjátok ezt az új felállást!
Mert belerázódtok majd, efelől nincs kétségem! :) Fél 6 körül otthon vagy, még egy jót játszhattok vagy sétálhattok vacsiig-fürdésig, és maximális odafordulást nyújthatsz a kicsidnek! ÉS azért egy 2 éves már elég nagy ahhoz, hogy megértse és elfogadja, hogy muszáj dolgoznod napközben. Én az enyéimen megtapasztaltam már ezt, és hidd el, ha a gyerekek érzik, hogy anyának ez nagyon rossz helyzet akkor nekik is az lesz, úgyhogy először is tisztázd le magadban, hogy ez van, ebből kell kihozni a maximumot, mert a bizonytalanságod átragadhat rá is.... úgyhogy nyugi! Ésszerű döntést hoztál, ami igazság szerint nem annyira vészes, mint lehetne. Nagyon jól működő rutint lehet ebből építeni, és nyugodtan kalkuláld bele, hogy a gyerekek sokszor rugalmasabbak, mint mi felnőttek hisszük. Amikor együtt vagytok legyél 100%-osan vele, persze van, amikor kicsit türelemmel kell lennie mert mondjuk még elmosogatsz vagy valami, de ezért nem hiszem, hogy ezt bármelyik "normális" érzelemvilágú kétéves gyerek megsínylené. A tiéd esem fogja :)
Nézd, én két műszakban dolgozom egy éve, a gyerekeim most 4,5 és 3 évesek. Amikor reggeles vagyok, akkor 5.15-kor surranok el itthonról, tehát a reggeli dogokat a férjem intézi velük és ő viszi el őket korán az oviba/bölcsibe is. Én pont uzsi után esek be értük és -holtfáradtan ugyan - így velük lehetek egész délután meg este. Amikor viszont délutános vagyok, olyankor picit elhúzom a közös reggelünket, csak úgy kilenc óra magasságában viszem be őket az oviba/bölcsibe, mert aznap én már nem is látom majd őket :( apa gyűjti be őket délután és csinálja végig velük az esti műsort, és mire én hazaérek már alszanak :( hát ez van. nyilván nem a leg családbarátabb dolog, de kényszerhelyzetben vagyok szintén a lakáshitel miatt. Nagyon féltem hogy lesz, mennyire viseli majd meg őket, de valahogy belerázódtunk mi is és mostanra azért már ki merem mondani, hogy semmiféle lelki bajuk-hátrányuk nem lett, mert azéárt voltak nehéz időszakok, meg jelzésszintű problémák mindezek miatt de megoldottuk.
Nektek is menni fog. Bízz magadban és a lányodban :)
Köszönöm a biztatásokat!!!! Nagyon jól esnek ezek a sorok! Jobb kedvem lett tőle!
Már szinte félelmetes, de ő annyira elvan nélkülem, hogy fel sem fogom. Ahogy írod, nagyon is megérti, hogy nekem is dolgoznom kell. Régóta mondogatom neki, hogy mi lesz és fel is fogta. Olyan okosakat mond, amikor hazaérek. Csak eddig tényleg azt mutattam előtte, hogy nekem ez rossz, meg még sírtam is, hogy mennyire hiányzik nekem. Mondta is h szomorú vagyok, megvigasztalt. Próbálom mostmár visszafogni magam!
Sosincs hétköznap szabadnap...
Egyébként számoltam:
1. munkahely: kb 140 óra - 80 e ft
2. munkahely: kb 200 óra - 85 e ft
Úgy érzem nem ér 60 plusz óra 5 e ft-ot. És bejelentve is kevesebbel vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!