Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » GYES? Táppénz? Hogyan tovább?

GYES? Táppénz? Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Azt szeretném megkérdezni, hogy a főnökömnek (munkahelyemnek) lehet-e beleszólása, hogy vissza vesznek e táppénzre, ha az orvosom kiír vagy nem? Ebben ők is dönthetnek, vagy ha kapom az orvostól az igazolást, hogy terhes vagyok ill. háziorvostól, a táppénzes papírt, akkor kötelesek megadni a táppénzt?

Jelenleg GYED-en vagyok, de mindjárt lejár. Ha nem vesznek vissza táppénzzel, akkor sajnos bőven meg lesz a 180 GYES napom mire megszületik a Pici, így ő után már minimálbérből számolnák a GYED-em és nem a fizetésemből :(

Megyek nem sokára "tárgyalni" és rettentően ideges vagyok, hogy a munkahelyemen megvétózhatják e a pár hónapos táppénzes kiírást. Pedig 3-4 hónap táppénzzel pár már nem lépném túl a 180 GYES napot...

Tudnátok segíteni?

2013. ápr. 27. 08:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem szólhat bele a munkahelyed. Nem tárgyalni kell, közlöd velük és kész.
2013. ápr. 27. 09:06
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem fog bele szólni, hisz egy forintot sem fizet utánnad tàppènz alatt a munkáltató, nem kerülsz neki semmibe!!!
2013. ápr. 27. 09:07
 3/3 A kérdező kommentje:
Szuper! Nagyon köszönöm!!! :)
2013. ápr. 27. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!