Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az óvónő olyat megtehet, hogy...

Az óvónő olyat megtehet, hogy azért nem veszi fel a gyermekemet oviba, mert nem volt bölcsis?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 23. 20:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem.
2013. ápr. 23. 20:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem. Több okból sem. Kezdve azzal, hogy konkrétan nem az óvónő veszi fel a gyermeket az óvodába. Viszont lehetnek okok, ami miatt személyesen javasolhatja a óvónő, hogy a gyerek ne járjon még óvodába. Nem kötelező megfogadni, de javasolt, mert (legalábbis felénk) a gyerek érdeke az első. Például, ha nem szocializálódott eléggé ahhoz, hogy óvodai közegbe helyezzük. Ténylegesen kizáró ok az lehet, ami miatt az óvoda konkrétan elutasíthat, hogy a gyermek nem óvodaérett (pl. nem szobatiszta), vagy nincs hely a befogadására és még nem kötelező bevenni. (Illetve a szociális helyzetet is mérlegeljük, hiszen elsőbbséget élvez a gyermek, aki otthon anyagi okok miatt alig kap enni.)

Egy óvónő kismami

2013. ápr. 23. 20:54
 3/7 A kérdező kommentje:
Nekem ezt mondták,mivel azt állítják,hogy nem szokott közösségbe és így csak rombolná azt
2013. ápr. 23. 20:54
 4/7 A kérdező kommentje:
Szobatiszta,bocsánat,az óvónő alatt az igazgató asszonyt értem
2013. ápr. 23. 20:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Akkor a szocializáció az, amit kifogásoltak. Ezt megtehetik, mivel a megfelelő mértékű és irányú szocializáció feltétele annak, hogy oviba járhasson a gyerkőc. És ilyen esetben a már ott lévő gyerekek érdekeit nézik. A bölcsis gyerekek ilyen téren kissé előnyben vannak, hiszen már társasághoz szoktak, alapvető dolgokkal tisztában vannak, és nagyobb önállóságra tesznek szert, mint otthoni társaik.

Nem tudom, adtak, hogy adtak-e valami javaslatot?

Óvó néni kismama

2013. ápr. 23. 21:55
 6/7 zabmester ***** válasza:
Na jó jó, de így utólag már mit csináljon az ember? Időgépe nincs, hogy visszamenőleg bölcsibe vigye a gyereket. Meg amúgy is, a bölcsi nem kötelező. Tény, hogy az oviban könnyebb azokkal a gyerekekkel eleinte, akik voltak bölcsisek, de kétlem, hogy bárhol lenne olyan csoport, amelyiknek minden tagja járt bölcsödébe.
2013. ápr. 24. 08:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Na de ha nem volt bölcsis mert nincs hely vagy mert az anya nem dolgozik egyéb okok miatt stb nem veszik fel a gyereket.

Fura mert az én gyerekem soha nem járt bölcsibe és mégis felvették

T. kérdező ne aggódj 2014-től kötelező lesz az óvoda!

2013. máj. 16. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!