Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » S. O. S. Mit tennél a helyemben?

S. O. S. Mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés

Terhes lettem, 3. baba. Anyám közölte, ha nem költözünk közelebb hozzájuk, (másik kerületbe) akkor ne várjak segítséget. Mi viszont utáljuk azt a helyet, ahol ők laknak, nem véletlenül jöttünk el onnan. Neki valamiért az a mániája, hogy ott jó lakni.

Érzelmileg zsarol, csapdát állított, hogy ha nem úgy teszünk, ahogy ő akarja, akkor nincs segítség, itt meg szerinte úgysem fogom bírni 3 gyerekkel, persze azt mondja, ő anyaként nem mondhatja azt, hogy vetessem el, de valószínűleg nyugodt szívvel elfogadná, hogy ha amellett döntenék. Az én életem is fenekestül felfordulna a 3. gyerekkel, de kikészülnék egy abortusztól. A férjem van, hogy heteket nincs itthon, vidéki munka miatt. Anyagilag sem állunk túl jól.

Mit tennétek?

2013. ápr. 23. 11:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem azért kéri a költözést, mert messze laktok, és fárasztó neki az utazás?
2013. ápr. 23. 11:20
 2/9 anonim ***** válasza:
azt ti tudjátok mennyire akarjátok illetve tudjátok bevállalni a 3.babát de szerintem anyukád eezel akar zsarolni viszont ha maradtok a jelenlegi lakásotokban szerintem ugyis fog segiteni,nem lesz szive magadra hagyni a gyerköcökkel,szerintem.
2013. ápr. 23. 11:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nos, gyereket magamnak es a páromnak vállalok, nem az anyámnak vagy az anyosomnak. Nektek kell megoldani, segítség nelkul. Persze jó, ha van extra, de alapból nem arra kell számítani.
2013. ápr. 23. 11:24
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem is nekik vállaltuk az elözö 2-t sem. Inkább arról van szó, hogy érzelmi nyomást gyakorol az emberre és hát én ezt nagyon nehezen viselem. Sok mindent köszönhetek neki, ezért sem fordíthatok hátat, na meg nem is akarnék, de azért van egy határ. Ha oda költöznénk, akkor sem kapnék túl sok segítséget, ezt bebizonyította már. Pl. tavaly nyáron már nem dolgozott, mindenhova el tudott menni, de hozzám egyszer sem jött ki, pedig egyedül voltam a 2 gyerekemmel, akiket még cipelnem kellett a 3.-ra általában. Ma pedig megyek orvoshoz, megkértem, hogy mivel a doki félúton van, találkozzunk ott és legyen addig a kicsikkel, amíg én bent vagyok, de közölte, hogy hát ő nem jön oda, vigyem be a gyerekeket hozzá haza. Nem nagy dolog, csak egyszerűbb lett volna ha doki után nem kell még bemennem a belvárosba, majd haza bkv-znom este a gyerekekkel...Van bérlete, fel szállna a 6-os villamosra és eljönne a végállomásig. Ennyi. Szóval kb. ennyire számíthatok rá, ha beköltöznénk, akkoor sem lenne túlbuzgó, mert ismerem.
2013. ápr. 23. 11:36
 5/9 anonim ***** válasza:

Nyilván jól jön a segítség, de úgy vállalni gyereket hogy "majd valaki úgyis segít", kicsit felelőtlen dolog.

Az, hogy hány gyereket szülsz, az a ti döntésetek a férjeddel. De az ezzel jár feladatok is a tieitek. Szülni x gyereket és ELVÁRNI, hogy valaki segítsen mert te szültél és neked nehéz, elég pofátlan dolog.

Ha szeretnétek 3. babát és meg tudjátok oldani (anyagilag is) anyukád segítsége nélkül, akkor hajrá.

2013. ápr. 23. 11:42
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem is ertem, hogy minek tetted fel a kerdest. Akarsz gyereket? Igen. A parod akarja? Igen. Megoldottatok eddig ketten? Igen. Anyadnak van koze hozza? Nincs
2013. ápr. 23. 11:48
 7/9 A kérdező kommentje:

Bocsánat, félreértettél. Nem várom el a segítséget, mint írtam, a 2 gyerekemet is anélkül nevelem. De most itt vagyok terhesen és folyamatosan azt kapom, hogy segítség nélkül nem fogom bírni stb...Elég nehéz ezt lelkileg elviselni, ha hallanád anyám lehengerlő stílusát. Én nem az vagyok, aki csak úgy elengedi ezt a füle mellett.

Nem várok el nagy segítséget, hidd el.

2013. ápr. 23. 11:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Én visszaszólnék hogy majd akkor meglátod! És ezzel rövidre zárnám a lenézését. Habár nekem nulla segítségem, mert mindenki messze, a másodikat is a tesóval mentem szülni. szeretnénk harmadikat, de épp mondtam anyunak, hogy nem tudom be merjük e vállalni, mert valljuk be néha egy kis segítség jól jönne. Ő meg azt mondta, eddig is olyan szépen megoldottam, ez ne akadályozzon minket. Ő inkább bátorít. Nem tudom nálatok mi van, mire alapozza ezeket a beszólásokat, de én márcsakazértis bebizonyítanám neki, hogy nem kell akkor a segítsége. Ennyi.
2013. ápr. 23. 12:17
 9/9 A kérdező kommentje:

Hát ez az. Nem az lenne a helyes, ha bátorítana? Miért kell minden eszközzel a földbe döngölnie?

Írtam ugye, hogy a mai orvoshoz menetelemnél sem segít. Megoldottam, a nővérem lesz addig a gyerekekkel, amíg én a dokinál. Ma azért felhívtam anyámat, hogy akkor nem viszem a gyerekeket, mert a nővérem ráér és ő segít. Erre ilyen nagy gúnyosan mondta, hogy jól van kislányom, ahogy gondolod. A kislányom kifejezés nálunk a nincs jó hangulat esetén használatos...el lehet képzelni.

Most mit várt? Tényleg én vagyok a hülye, hogy így hagyom magam.

2013. ápr. 23. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!