Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennél szoptatnál tovább...

Mit tennél szoptatnál tovább vagy bevennéd az eseményutánit?

Figyelt kérdés

A második babámat szoptatom, 8 hónapos, napi 6-7 szer szopik, hozzátáplálást megkezdtem már természetesen de semmi értékelhető mennyiséget nem fogyaszt belőle, mondhatni a tápláléka 80% a anyatej. A tesója ovis, volt már beteg a kicsit védi az anyatej, nem kapott el eddig semmit még szerencsére. Kiszakadt a gumi tegnap. Szoptatok, tehát a ciklusom összevissza van. Nincs beállva egyáltalán. Az eseményutáni tablettával nem lehet szoptatni. A fiam a tápszert nem fogadja el ma próbáltam már 3szor. Ha nem szopik begyullad a mellem, kifejni nem tudom (ez már 3szor előfordult eddig marha kínokat élek át) akárhogy próbálom. Szoptatási tanácsadó is járt nálunk még korábban megállapította hogy az én mellemből nem lehet egyszerűen fejni, a tejleadó reflexemet csak a baba indítja be más nem. Ezt csak azért írom le mert a fejjem le és öntsem ki nem fog működni nálam. Az első babámat csak 7 hónapig tudtam szoptatni, mert műtétem volt 2 napig nem látott, nem tudtam cicire tenni és ennyi idő bőven elég volt neki hogy örökre elforduljon a melltől, többet be se vette a szájába csak ordított.

Tehát ha beveszem akkor búcsút mondhatok a szoptatásnak ez szinte 90%. és akkor mit eszik a gyerek? Ha nem veszem be akkor meg félek, terhes maradok/vagyok/leszek. őrlődök, sírtam, ti mit tennétek?

2012. szept. 11. 14:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Én nem venném be...
2012. szept. 11. 14:26
 2/15 anonim ***** válasza:

Ha egész biztos nem tdunál még egy gyereket bevállalni, akkor vedd be a tablettát és a gyereket válaszd el, hacsak nem próbálod meg azt a pár napot átvészelni tápszerrel és utána újra próbálkozni. (Ha közben borogatod a melledet, akkor több esély van arra, hogy nem gyullad be, viszont a tejtermélés valamennyire lecsökken, késöbb viszont visszaállhat)

A tápszert meg idövel -max 1-2 nap - elfogadja, csak elöfordulhat, hogy másik fajta kell neki. Ugyanis nem minden gyereknek jó ugyanaz a tipusú, van amitöl hasfájós lesz vagy egyszerüen csak nem izlik neki.

2012. szept. 11. 14:26
 3/15 anonim ***** válasza:
melyik okozna nagyobb gondot az életedben? ha nem szopizik továb-1000 féle tápszer van és mellszívó is..- vagy egy újabb terhesség? én bevenném a tablettát
2012. szept. 11. 14:28
 4/15 anonim ***** válasza:
ha nem akarnék/tudnék felnevelni még egy gyereket akkor bevenném, ha annyira nem jelentene gondot megkockáztatnám
2012. szept. 11. 14:31
 5/15 A kérdező kommentje:

ez nagyon nehéz kérdés, mert szerettünk volna 3 gyereket de nyilván nem MOST!!! és nem addig míg ilyen kicsi a másik kettő is!! Nem nagyon van segítségem, és később se tűnik úgy hogy lesz, mostanra pihentem ki magam nagyjából (még így is hogy éjjelente 2-3szor szopik a babám de legalább közte alszik).

Iszonyúan sajnálnám ha leszokna a szopiról és el se tudom képzelni mit adok neki egész nap ha ordít mert éhes????

Már arra is gondoltam hogy felkutatok valami megbízható szoptató anyukát, de közben meg szorít az idő de nagyon mert a legjobb ha 24 órán belül veszem be az első tablettát. A védőnőt már hívtam de nem érti mi a bajom szerinte válasszam el így is szép eredmény hogy eddig szopott, de ez engem nem vígasztal és nem nyugtat meg és mint írtam nem kérte a tápszert se vaníliásan se kakaósan se simán...

2012. szept. 11. 14:33
 6/15 anonim ***** válasza:
Nekem is két gyerekem van, a nagy 27, a kicsi 5 hónapos. Ugyan így rettegek attól, hogy esetleg terhes lennék. De mi úgy vagyunk vele, hogy ha becsúszna az a baba, akkor legyen. Szóval én nem venném be a tablettát, hanem szorgalmasan szoptatnám a picurt és reménykednék benne, hogy talán nem lettem terhes. Mondom én ezt úgy, hogy nálunk tervben van még egy tesó, de csak később, szintén kb 2 év korkülönbséggel.
 7/15 anonim ***** válasza:
Én nem venném be,de ezzel együtt számolnék a baba lehetőségével.Mérlegeld az eshetőségeket!Az esély talán kisebb,de ezt tudjuk hogy nem mérvadó.Csak akkor vegyél be ha nagyon nagyon nagyon nem lenne jó egy újabb baba.
 8/15 A kérdező kommentje:
Nem volt még nektek ilyen hogy szopós babátok nem akart szopizni (szopisztrájk) csak sírt és sírt és nem éreztek ilyenkor iszonyú tehetetlenséget meg idegességet? Én olyankor ha nem tudok enni adni nekik ( a nagyobbammal is volt egyszer ilyen) lesülök, leizzadok, nagyon rosszul érint.
2012. szept. 11. 14:34
 9/15 A kérdező kommentje:
Hát fogalmam sincs mit tegyek...:(((( annyira nem látom kívülről a helyzetet...
2012. szept. 11. 14:35
 10/15 anonim ***** válasza:

Igazából kívülről nagyon egyszerű a helyzet, bármennyire is nehéz neked a sok részlettel együtt.

Ha terhes maradnál, de megtartanád a babát, akkor természetesen, szoptass tovább, kevés az esélye a fogantatásnak. De, ha abortusz lenne a vége, akkor a válasz magától értetődő.....

2012. szept. 11. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!