Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg használnak a probiotik...

Tényleg használnak a probiotikumok?

Figyelt kérdés

Antibiotikum-kúra, hányás-hasmenés után, egyéb betegségek alatt.... szoktam adni a gyerekeimnek, többfélét is vettem már (lactiv, bonolact prokid, normaflore), de egyszerűen nem látom értelmét, ugyanolyan mintha nem is használnánk. Lassan tiszta pénzkidobásnak gondolom, miközben folyamatosan van itthon egyébként. Elég sokszor voltak betegek a télen.

Győzzetek meg (vagy ne), hogy most akkor van értelme vásárolni ilyesmit? Mit gondoltok ezekről?

2013. ápr. 22. 08:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Leginkább azon kell elgondolkodni, hogy az antibiotikum kuráknak van-e értelme.

Antibiotikum csak is a bakteriális betegségekre használ. Az orvosod megnézi, kitenyészti a kakit, hogy lássa, hogy bakteriális-e? Mindig 3 napnál tovább nagy lázzal jár?

Ha nem bakteriális akkor nem kell antibiotikum, és nem kell ezek után probiotikum.

Nálunk nem probiotikumot hanem egy gyógyszertárban kapható szárított élesztöt irnak fel az orvosok.

2013. ápr. 22. 08:33
 2/7 anonim ***** válasza:

Érdekes, én szeptembertől adom a gyerekeimnek minden nap a probiotikumot és egyik sem volt beteg egész télen. De még náthásak sem voltak!

Így nem kell gyengíteni antibiotikummal a szervezetüket. Sajnos úton útfélen azt adnak, anyuka sokszor eleve azt kér, holott ezzel többet árt.

2013. ápr. 22. 08:35
 3/7 anonim ***** válasza:

Van értelme.

Valószínűleg azért nem látsz különbséget, mert minden gyógyszer egyénileg vált ki hatást. Lehet, hogy a te gyerekeidnek jobban viseli a gyomruk a gyógyszerszedést, ezért nem látsz különbséget, de akiknek a gyerekeinek meg rosszabbul viseli a gyomruk, ott meg ha nem kapnak, akkor előjönnek a tünetek, vagyis a hasmenés, étvágytalanság, gyomorfájdalom, stb.

A fiamnak nincs olyan erős gyomra, így neki kell a probiotikum és van is hatása.

Én felnőtt ember vagyok, tavaly az egyik antibiotikum kúra alatt nem szedtem probiotikumot mellé, de azt a rosszullétet senkinek nem kívánom. Azóta sem követelem el azt a hibát, hogy nem alkalmazom és határozottan probiotikum mellett nincsenek gyomorproblémáim nekem sem. Amúgy a férjem sem szorul probiotikumra, neki is bírja a gyomra. Idén télen 2 dobozzal is beszedett antibiotikumot, de a gyomrán nem látszott meg.:)

Nem vagyunk egyformák.

2013. ápr. 22. 08:37
 4/7 A kérdező kommentje:

Antibiotikumra több esetben is szükség volt (vesegondok, tüdőgondok), de most nem az volt a kérdés, hogy erre szükség volt-e.

Csak pl adom a probiotikumot a gyerekemnek és ugyanúgy hasmenése van az antibiotikumtól (egy hónapja szedi és még szükség van rá 2 hétig), ha nem adom, akkor is, tehát teljesen mindegy.

Hányós-hasmenős betegség után is adtam nekik, ugyanúgy eltelt egy hét, mire rendbe jött az emésztésük, mintha nem is adtam volna probi-t.

Ezért írtam, hogy én nem vettem észre különbséget, ha szedjük vagy ha nem szedjük.

De azért adom nekik (vagyis most már csak az egyiknek kell), meg is veszem drága pénzért, csak értelmét nem látom.

2013. ápr. 22. 09:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekünk a protexin vált be. Habár én nem csak gyógyszerekkel, betegségeknél adom, hanem folyamatosan kapja. Épp ezért mert nagyon érzékeny volt a bélrendszere mindenre. Akit ismerek, annál is bevált a folyamatos adása. Ő javasolta nekünk és örülök is neki.
2013. ápr. 22. 09:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy az adott antibiotikumot nem bírja a gyerkőc?

Nálunk volt ilyen. Egy bizonyos hatóanyagú antibiotikumtól hasmenése lett a fiamnak, akkor írtak is másikat, amitől nem volt és fel is jegyezték és nekünk is kell mindig mondani, ha pl. ügyeletre kell menni, hogy olyan antibiotikumot ne adjanak.

A másik meg, hogy hasmenés esetén nem mindig elég az ajánlott adag, van mikor lehet magasabb adagot, ha makacsabb dologról van szó. Nálunk is volt már ilyen és úgy hatott. Vagy ha egy hasmenésnél nincsenek bizonyos étrendre vonatkozó szabályok betartva (pl. csak diétás ételek fogyasztása, tej, tejtermék mellőzése), akkor megint csak nem lesz jobb.

És amúgy lehet, hogy nem látsz változást, de ha nem adnád, akkor lehet még sokkal rosszabb állapotba kerülnének a gyerkőcök.

És az is igaz, hogy ha egy gyerek huzamosabb ideig kapott antibiotikumot vagy sokszor, akkor hiába a probiotikum, már megvan a gyomorkárosítás.

Rokonunknál pont ez a helyzet. Már nem írnak ki antibiotikumot, csak antibiotikumos orrcseppet kapott a gyerek és küldték a kórházba mandulaműtétre.

2013. ápr. 22. 09:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Én csak pozitívan tudok nyilatkozni ebben a kérdésben.

Fiam ételallergiás, és mint az ilyen gyerekeknél általában, az ételallergia felszívódási zavarral társult. Ez a problémája, a szigorú diétát kiegészítve nagyjából 1 év alatt megszűnt.

Több, mint 1 évig, havonta 10 napot szedte kúraszerűen a Protexin Restore-t, azóta alkalomszerűen, antibiotikummal mindig. (elmúlt 1 év).

Ritkán hígabb a széklete a kisfiamnak, de ha ilyet tapasztalok, akkor rögtön adom a Protexint.

2013. ápr. 22. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!