Nem merem bevállalni a második babát, viszont emiatt nagy
lelkiismeret-furdalásom van. Szerintetek nagyon önző
vagyok?
Figyelt kérdés
Anyagiak megvannak, én mégis várnék még. Ennek nincs semmi más oka, minth hogy szeretnék kicsit pihenni, élvezni az életet így hármasban.
A férjem támogat, mindketten fiatalok vagyunk, még van 10 évem szülni. Mondjuk ennyit nem akarok várni, 4-6 év korkülönbséget tervezünk.
Kicsit talán korán jött a lányom, nem voltunk rá felkészülve.
Viszont tudom, hogy neki az lenne a legjobb ha minél előbb születne kistestvére. Ráadásul sokan mondják hogy ha visszatérek a normál életbe, nem fogom újra rászánni magam a szülésre. De most sem tudom :-(
Ti mit gondoltok?
2013. ápr. 18. 14:45
1/6 anonim válasza:
10 év,akkor 25 lehetsz.
Babázz,menj vissza dolgozni,ha 10 év múlva szülsz másodikat, vagy sosem,akkor igy lesz,ti életetek,csináld ahogy tetszik.
2013. ápr. 18. 14:50
2/6 anonim válasza:
Szerintem akkor vállalj másodikat, amikor te is úgy érzed, hogy akarod. Ne foglalkozz mások véleményével. Szerintem ezt egy nőnek kell éreznie, hogy akarja-e. Kényszerből nem megy :)
2013. ápr. 18. 14:51
3/6 anonim válasza:
Akkor szülj gyereket, amikor már nincsenek kétségeid, mert az ilyen nyögvenyelős döntéseknél mindig becsúszik a felhő a napsütötte képbe ugye érted?
Ha akarsz még egy gyereket akkor nem fog gondot okozni ismét kilépni az életből. Ez emberfüggő te ismered magad.
A 4-6 év meg pont elfogadható korkülönbség.
2013. ápr. 18. 14:53
4/6 anonim válasza:
Az én gyerekeim között 6 év van. Nem így akartuk, de így jött össze. Én nem érzem igazán hátrányát, hogy ilyen nagy a korkülönbség. A nagy 2 éves kora óta közösségbe jár, sokszor vannak közös programjaink hasonló korú gyerekes családokkal. És így most a kicsivel is van időm foglalkozni, a nagy már sokat segít, sok mindenben önálló. Szóval csak amiatt, hogy tesó kell a nagynak, amiatt ne szülj.
2013. ápr. 18. 14:54
5/6 anonim válasza:
Én 26 éves vagyok, most 5 hónapos a babám. Mi is 4-5 év korkülönbséget tervezünk. Szeretnék visszamenni dolgozni pár évet, aztán újra babázni. Szerintem amikor jónak érzed akkor szülj újra, ha az 4-6 év, akkor annyi, nincs vele semmi gond :)
2013. ápr. 18. 14:55
6/6 anonim válasza:
Én ugyanígy vagyok csak azzal a különbséggel hogy lehet nem is lesz második. Nem mondom hogy korán született a lányom de mivel egy gyerek sincs jóformán a környékemen nekem terhesen tiszta cukormáznak tűnt az egész babázás. hát jól pofára estem plusz még szülés utáni depresszióm is lett. úgy érzem nem tudom még egyszer végig csinálni az egészet, nem bírok még 3évet itthon ülni. önző vagyok vagy sem, de ha mégis most szülnék még egyet azzal azt érem el hogy idegbajos leszek mind két gyerekkel azt pedig semmiképp nem érdemelnék meg.lehet hogy 10 év múlva én is vállalok aztán még egyet, de most 2-3éven belül biztos nem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!