VAN RAJTAM KIVÜL MÉG OLYAN ANYUKA, AKINEK MEGFÖZ RÁJUK AZ ÉDESANYJA? Néha olyan lelkiismeret furdalásom van. Még néha ö vásárol be nekünk is. én nem nagyon járok boltba.
Jó neki ! Semmi dolga csak a gyerkőc meg hogy csini anyuka és feleség legyen.
Ha finoman főz akkor áldás sajnos anyósom nagyon sótlanul füszerek nélkül zsirosan főz- egyetlen negativuma- Igy én nem örülnék ha az Ő ételeit kellene ennem Ő 50 évesen tanult meg pont ezen okból főzni.
Igen lehet hogy el fogsz kényelmesedni hogy nem fog menni a főzés de majd belejössz.
Ránk gyakran főznek a nagyik, és megsértődnek ha célzunk rá, hogy nem kellene. Nekik öröm, hogy segíthetnek.
Egye fene, nagy durcásan elfogadjuk... :-))))
Na, megint olyan helyre írok, ahol le leszek pontozva:((((
Tegnap még 89%-os válaszadó voltam, de nem sokaknak nem tetszett az igazság:((
Na, sebaj, thát a válaszom:
Mi egy házban lakunk anyuékkal, de külön szinten. Anyum itthon van, nem dolgozik, és amikor megszületett az első gyermekem (aki az ő első unokája volt) természetesen főzött ránk.
Én szoptattam, pihentem, elláttam a kicsit. Ez akkor így volt természetes.
Később persze én is főztem, tudok és szeretek is.
Majd 22 hónap múlva megszületett a kistestvér is, ugyanez a helyzet lett. Sőt nemcsak a főzésben, de minden másban is rengeteget segítettek. Nem csak ő, hanem apukám és az anyósom, apoósom is. Nálunk ez így természetes volt. Nem is értem, mi lenne ezzel a baj.
Persze majd jönnek olyanok, akiknek semmi segítségük nem volt, de bocsi ezért nem ránk, vagy a világra kellene haragudni.
Ezt a részét én is így gondolom mint az utolsó! Nekem sincs semmi segítségem, édesanyám sajnos meghalt 5 éve anyósom meg sose jön, nem érdeklik az unokák.
De! Ha élne anyum és főzni és bevásárolni szeretne ránk (nem úgy hogy közben mártírkodik meg panaszkodik hogy hogy leterheljük, mert tudjuk, vannak ilyen anyósok-anyukák is) akkor én tuti elfogadnám!!!! Ezen kívül még annyi minden mást lehet csinálni értelmeset!! És az nem azt jelenti hogy az ember lánya (mint ahogy a kérdező se gondolom) mereszti otthon a .... :)))
Szerintem ha anyud szívesen csinálja, és szeretetből teszik akkor miért ne segíthetne?
Ha valaki imád főzni és kikapcsolja az nyilván főzöget maga, de ha nem ilyen típus (mint pl. én se imádok azért annyira főzőcskézni:))) akkor miért ne fogadhatná el a segítséget?
Gondolom ha anyuka szorulna rá bármiféle támogatásra, ott lesz mellette a lánya is unokája is stb.
Ránk anyu csak az első hetekben főzött és miután össze szoktunk a babával azóta én főzök és mindent én csinálok...
Lehet hogy fura hogy ő főz de ha neki nem esik nehezére ( már pedig ő mondja hogy te csak babázz) akkor miért lenne gáz???? Van aki meg a Gastroyaltól rendel kaját az különb?
Nem értem miért kell egyből irigykedni?.....
Én szeretek főzni uh igazából engem szórakoztat akinek meg nehezére esik az rendeljen kaját és nem kell itt irigykedni.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!