Le lehet mondani a védőnői szolgálatot következmények nélkül?
Lehetséges, hogy le mondjam?Kifejezetten irritál és idegesít a védőnönk, gyereke nincs, hasznosat még nem mondott, ha kérdezek elvicceli a válaszával, mert fingja sincs a dolgokról, de a nyakamra jár folyamatosan.
Ha lemondom (le lehet?), akkor az jár valamilyen következménnyel?
Off:
Hol lehet lemondani? Melyik szervhez kell fordulni?
Elég az önkormányzat vagy ez az OEP/MÁK hatáskörébe tartozik?
Újszülöttnél is meglehet ezt csinálni vagy életkorhoz van ez kötve?
Aki azt írta, hogy le lehet mondani következmények nélkül, annak van igaza. Többiek elképesztő dolgokat írnak, nem értem, honnan veszik, még az OEP-et is belekeverik.
Tapasztalatból írom: a SAJÁT védőnőd ad egy papírt, amin a lemondok a védőnőről szöveg áll, ezt csak aláírod és kész. Semmilyen gyámügy nem jön ellenőrizni, ha normális család vagytok. Gondoljatok már bele, hány családot mutogatnak a TV-be, hogy semmilyük nincs, még áram se, gáz se, na oda sem megy a gyámügy SAJNOS. Akkor nehogy már bárki azon aggódjon, hogy ha lemond egy nénit, rászabadul a gyámügy...:)
Off: durva helyesírási hibámat javítanám szégyenkezve.
semmiJük - természetesen.
Nem is értem, hogy írtam el, de szülés előtt vagyok nem sokkal és gyötör az álomkór hányingerrel együtt. Tudjuk be ennek.:)
Az egy másik dolog hogy hány ilyen olyan család van (azok mondjuk pont nem mondják le a védőnőt) ott a kérdés hogy HOL van a védőnő és hogy jól végzi e a munkáját ha nem szól a gyámügynek ha bármit lát meg az is más kérdés egyáltalán LÁTJA e a védőnő mi van ha ki se jár a családokhoz stb.
De ha ez valóban ennyire minden következmény és további probléma nélküli szitu akkor az a sok sok anyuka aki állandóan szidja a védőnőt (itt is többek közt) miért nem mondta már le? Kicsit olyan érzésem van hogy azért mert könnyebb szidni és aztán összebeszélni hogy képzeld már ez a hülye védőnő miket mondott..mint lemondani a szolgáltatásról.
Le lehet mondani, én is le szerettem volna mondani. Nem azért, mert a védőnővel volt bajom, mert nagyon rendes, csak fölöslegesnek tartottam és eleinte nekem nagyon nem fért bele a látogatása időben, orvosok vannak a családban, magán gyerekorvoshoz jártunk és még egy gyerekorvos házhoz járt. Több, mint el voltam látva jó tanácsokkal és tudással.
Azt mondta a védőnő, hogy hoz ebben az esetben egy papírt, amit ki kell tölteni, abban lemondom ezt a szolgáltatást, de akkor biztos, hogy ki fog jönni a családsegítő. Még azt is kibírtam volna, de azt mondta, hogy nem egyszer fognak kijárni, hanem ugyanúgy rendszeresen. Na itt lemondtam az ötletről, nem hiányoznak idegenek a házból. Jobb a védőnő...
Végül is nem csak azért jár, hogy tanácsokat osztogasson, hanem főleg azért, hogy megfigyelje, a gyerek milyen körülmények között él. És akármilyen jómódú aranyos kedves család, azért úgy gondolják, nem árt ránézni akkor sem, sosem lehet tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!