Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyiből ki lehet jönni?

Ennyiből ki lehet jönni?

Figyelt kérdés
290.000 nettó bevétellel ki lehet otthon jönni 3 pici gyerekkel? 70.000 lakáshitel + kb 60.000 rezsi. Ezek fix kiadások. Kaja, suli ilyesmi nagycsaládosoknak egyszerűbb kivitelezni? Jár valamilyen támogatás ezekre? Bocsi elég tudatlan vagyok már jó pár éve külföldön élünk most költöznénk haza.
2013. ápr. 17. 15:28
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Ez nem igaz 3. gyerekes család ingyen kapja könyveket az iskola könyvtárából.

A munkafüzeteket az lehet meg kell venni, ugye amibe írnak,de a könyveket nem.

2013. ápr. 17. 16:36
 12/25 A kérdező kommentje:
2 gyerek után már igénybe vettük a szocpolt, de igazából a hitel nem lett kevesebb... (svájci frank) Jövőre igénybe vennénk a 3. baba után is, de nem számítunk semmire, mert a 750.000 ft-ot sem éreztük meg semmilyen szinten a törlesztő részletnél.
2013. ápr. 17. 16:37
 13/25 anonim ***** válasza:
Nem lenne érdemes a hitelt átváltani Ft hitelre, vagy most vannak ilyen kedvezmények a svájci hitelre. Ebben nem vagyok biztos, mert nincs hitelem, de valahogy abból kellene lefaragni mert az baromi sok.
2013. ápr. 17. 16:40
 14/25 A kérdező kommentje:
Nehéz kérdés mert szeretnénk nagyon hazamenni, viszont itt elég jól megélünk és itthon lehetek a gyerekekkel mellette. Nem szeretnénk rossz döntést hozni. A két testvérem is itt él, viszont a szüleim otthon. A gyerekeknek is hiányzik a mama és a papa.
2013. ápr. 17. 16:40
 15/25 anonim ***** válasza:

Találtam egy jó leírást, ami elég részletesen leírja.

Családi pótlék 3x 16ezer Ft,

addig,amíg a legkisebb gyerek nem tölti be a 8. életélét GYET( egyellő a GYES összegével),

Családi adókedvezményt vehet igénybe az egyik szülő 3 vagy több gyermek esetén havi 4000 Ft összegben gyermekenként, ez évente 48.000 Ft gyermekenként. Ennek a kedvezménynek azonban van egy jövedelemhatára, azon felül már nem teljes összegben vehető igénybe. Ez a jövedelemhatár gyermekenként változik, tehát minél több a gyerek, annál magasabb jövedelemnél is igénybe lehet venni az adókedvezmény teljes összegét. Ez 3 gyermeknél havi bruttó 635.000 Ft.

Fontos eleme az adókedvezménynek, hogy magzat után is jár, a 91. magzati életnap után.

Étkezési támogatás,bölcsődében, óvodában és iskolában a három- vagy többgyermekes családok gyermekenként az intézményi térítési díj 50%-ra jogosultak.

Ingyenes tankönyvellátásra

Utazási kedvezmények pl a MÁV 90%-os utazási kedvezményt ad a legalább 3 saját gyermekkel utazóknak.

Tagsággal összefüggő kedvezmények (Nagycsaládosok Országos Egyesülete)

gépjármű teljesítményadónál is 50 % adókedvezmény jár.

Ezen kívül vannak olyan támogatások, amiket az önkormányzatoknál lehet igényelni, de ez változik annak függvényében, hogy mire van pénze az önkormányzatnak.

2013. ápr. 17. 16:43
 16/25 A kérdező kommentje:
Sajnos már így is igénybevettük az árfolyamrögzítést így ennyi... 4 év múlva 20.000ft-al még több lesz. :( Sajnos nincs rá semmi megoldás az egyetlen az eladás lenne, de akkor is még rá kellene fizetnünk kb 4 milliót hogy kiegyenlítsük a bank követelését. 6 éve fizetjük és lassan már visszafizettük amit felvettünk. 7 millióból lesz a végére kb 38 millió. :( Anno nem véletlen kényszerűltünk ide kijönni. De volt még mellette két hitel amit szintén a lakásvétel miatt kellett felvennünk. Azok most hála Istennek lejártak, így már "csak" ez maradt.
2013. ápr. 17. 16:44
 17/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, aranyos vagy!!!
2013. ápr. 17. 16:46
 18/25 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom még ha hazamegyünk még a 2. babám után is jár a gyes, mert majd csak novemberben tölti a 2. életévét, hogy jogosult vagyok így tb-re ezáltal, úgy hogy nem volt semmi munkaviszonyom, vagy kell a tb járulékot magam után fizetnem akkor is ha jár a gyes? Itt a férjem után én is automatikusan jogosult vagyok az egészségügyi ellátásokra, ingyenes fogászat 2 évig (a baba 1 éves koráig) stb. De tudom hogy ez otthon máshogy van...
2013. ápr. 17. 16:48
 19/25 anonim ***** válasza:

Amíg gyes-en vagy addig fizeti az állam. A gyes Magyarországon nem két évig jár hanem 3. évig. Illetve a harmadik után ha elmúlik 3. éves akkor mehetsz gyet-re ami ugyan az csak más a neve ez, pedig a legkisebb 8. éves koráig jár. Gyes mellett a baba 1. éves kora után lehet heti 30. órában dolgozni is.

Akkor kell fizetni TB-t ha nem tanulsz, nem vagy otthon gyes,gyed vagy gyet-en, vagy nem dolgozol.

2013. ápr. 17. 16:53
 20/25 anonim ***** válasza:
Elnézést a kéretlen tanácsért, de jó szívvel mondom: ne gyertek haza, ha kint van egy értelmes életetek. Az okokat nem akarom részletezni, de ha a gyerekeket nyugodt légkörben szeretnéd tudni, maradjatok. Persze ez is attól függ, most hol éltek. Mi is kimenni készülünk két kicsivel, ahogy nagyjából a fiatal értelmiségi családos ismerőseim mindegyike.
2013. ápr. 17. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!