Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyiből ki lehet jönni?

Ennyiből ki lehet jönni?

Figyelt kérdés
290.000 nettó bevétellel ki lehet otthon jönni 3 pici gyerekkel? 70.000 lakáshitel + kb 60.000 rezsi. Ezek fix kiadások. Kaja, suli ilyesmi nagycsaládosoknak egyszerűbb kivitelezni? Jár valamilyen támogatás ezekre? Bocsi elég tudatlan vagyok már jó pár éve külföldön élünk most költöznénk haza.
2013. ápr. 17. 15:28
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

Háááát... nagyon határeset... ha nincsenek nagy igényeitek, meg extra (pl. egészségügyi) kiadásaitok.

Persze nem mindegy, meddig fizetitek még a 70 ezres hitelt.

2013. ápr. 17. 15:52
 2/25 anonim ***** válasza:
28%
Biztos, hogy nem. 1 gyerekkel nem jönnénk ki ennyiből hitelmentesen.
2013. ápr. 17. 15:54
 3/25 anonim ***** válasza:

Szerintem nem nagy lábon élve ki lehet jönni. Ha nincs más hitel, csak a lakás.

Na, meg persze attól függ, hogy ez kettőtök keresete, illetve csak a párodé-e. Ha van 3 év alatti gyerek, utána még jár gyes, illetve a családi 3 gyerekre 48 ezer.

Illetve van családi adókedvezmény is.

Ketteske szerintem kicsit nagylábon él.

2013. ápr. 17. 16:01
 4/25 anonim ***** válasza:
10%
egyáltalán nem élek nagy lábon.
2013. ápr. 17. 16:02
 5/25 anonim ***** válasza:

Ki lehet jönni belőle, és/de szerintem nem a nagycsaládosoknak járó kedvezmények miatt, mert hiába a kedvezmény, akkor is három pár cipőt kell venni és három garnitúra ruhát minimum.

Jár a nagycsaládosoknak többféle kedvezmény, de erről majd ír neked olyan, aki kompetensebb a témában nálam, mert mi nem nagycsalád vagyunk, tehát én csak a hivatalos oldaláról tudom, hogy utazási- és étkezési kedvezmény is megillet benneteket az óvodában és iskolában.

Azért, hogy legyen viszonyítási alapod, ma Magyarországon egy 5 tagú család átlagosan ennél kevesebből él.

2013. ápr. 17. 16:21
 6/25 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! A férjem nettó keresete 220.000 ft + 48.000 családi pótlék és a gyes ami ha jól tudom most otthon 25.600 ft. Így jönne ki az összeg. Van egy 7 éves, egy 16 hónapos kislányunk és augusztusban jön a 3.

Kb olyan körül tervezzük a hazaköltözést is! A férjem keresetében már benne van az adókedvezmény mert a terhesség 91. napjától lehet igényelni már tehát ezzel már számoltunk.

2013. ápr. 17. 16:30
 7/25 anonim ***** válasza:

Milyen hiteletek van? Várható, hogy még emelkedni fog, és hány évetek van hátra a visszafizetésből?

3 gyerekeseknek jár

-gázár támogatás

-ingyen könyv a suliban

-magasabb adókedvezmény

-3. családi

-illetve a gyet ha otthon marad anyuka vagy apuka a gyerekkel.

- lakáshitelbe esetleg a szocpolba be lehet számoltatni a 3. gyereket is és akkor kevesebb lenne a hitel.

Ennyi jutott eszembe.

2013. ápr. 17. 16:30
 8/25 A kérdező kommentje:
Még annyit hozzátennék hogy a 60.000 ft téli rezsi, nyáron kb 15.000 ft-al kevesebb lenne. Nem általányt fizetnénk.
2013. ápr. 17. 16:31
 9/25 A kérdező kommentje:
Nincsen semmi más hitelünk. Ez viszont még 24 évig.
2013. ápr. 17. 16:32
 10/25 A kérdező kommentje:
A gáz ár támogatásról én is olvastam már, de állítólag egy kis lakás esetén ilyen összegnél, nem számottevő csak a nagyobb fogyasztás esetén lehetne jobban észrevenni. A tankönyvtámogatásra azt mondták a MÁK-ban hogy nem ingyenes, csak 10.000 ft támogatást lehet rá kérni, és az ez fölötti részt fizetnénk mi.
2013. ápr. 17. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!