Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti meg mernétek ezt...

Anyukák, ti meg mernétek ezt lépni? Mit gondoltok arról, aki igen?

Figyelt kérdés

Előfordul, hogy a gyerek(ek) születése után az apa nem igazán veszi ki a részét a gyereknevelésből, házimunkából mondván, hogy a nő egész nap otthon van, neki könnyű. Beszélgetés nem segít, apuka továbbra sem segít.

Ilyenkor sokan tanácsolják azt az anyukának, hogy lépjen le 2-3 napra és hagyja apukára a gyereket/gyerekeket és a háztartást.

Anyuka nyilván nem szoptat már.

Mit gondoltok erről?

2013. ápr. 17. 08:44
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
44%
Hú 3as, 11es, de jó, hogy nem az én férjem vagy... Minden elismerésem az asszonyodnak. :)
2013. ápr. 17. 09:46
 22/29 anonim ***** válasza:
80%

Hát igen, és anyukának mikor van szabadnapja????

3: "Ha azalatt a 2-3 nap alatt megkeresel legalább annyit, amennyit a kedves férjed, felölem mehetsz!

"Egy apuka"

Kedves apuka. Na és i van akkor, amikor a férj baromi keveset keres, és anyuka GYED-e is egy picikével több? Majd amikor munkába áll, akkor a férje fizetésének a háromszorosát keresi, de apuka még mindig úgy gondolja, hogy a nőre kellene hárulnia a több házimunkának, mert ő a nő???

Amúgy meg ha az az apuka hozzáállása, hogy tolom a pénzt a családba, az asszony meg rohangásszon a kölkök után és nekem jár a pihenő, stb, akkor miért van olyan nagy felháborodás amiatt, hogy ha válásra kerül a sor a gyerekeket sokszor az anyának ítélik.

Sok férfi a gyereknevelés ideje alatt "dolgozom, pénzt keresek, jár a pihenő" címen kihúzza magát mindenből, a gyerekekkel nem foglalkozik folyamatosan, csak néha-néha de azt is türelmetlenül, aztán váláskor meg ott állnak, hogy de szemét anyapárti a bíróság, mert a nőknek ítélik a gyerekeket, ő meg csak arra kell, hogy tolja a gyerektartást.

2013. ápr. 17. 09:47
 23/29 anonim ***** válasza:
46%

3-as, 11-es vagyok ismét:

Egy szóval nem írtam egyik kommentemben sem, hogy én munka után és hétvégén nem veszem ki a részemet a házimunkából, gyereknevelésböl. Nem vagyok egy "sörrel a kezembe meccset nézö típus".

Mindössze kifejtettem a véleményemet azokról a "Kedves Anyukákról" akik el vannak szállva maguktól, hogy ÖK, családanyák, házvezetönök, stb.stb.

Ha így nézzük, akkor meg az apukák, pénzkeresök, karbantartók, autószerelök, kertészek..stb.stb.

Részemröl téma lezárva!

2013. ápr. 17. 09:57
 24/29 anonim ***** válasza:
82%
23: Oké, csak az apuka oldalról a pénzkeresőt húzd ki, vagy írd oda mind a kettőhöz, mert manapság már nem így van....
2013. ápr. 17. 09:59
 25/29 A kérdező kommentje:

A családok nagy része nem házban lakik, kert nincs.

Autót szerelni mégis milyen gyakran kell? Évente 2x?

2013. ápr. 17. 10:14
 26/29 anonim ***** válasza:
79%
Miért kedves Apuka, talán te minden nap autót szerelsz, karbantartasz, meg füvet nyírsz? Ja hogy nem! De az anyuka minden nap mosson, főzzön, takarítson, szexeljen amellett, hogy egésznap futkos a gyerek után? Én kemény fizikai munkát végeztem mielőtt teherbeestem. Soha, de soha nem voltam annyira fáradt meló után, mint most egy nehéz nap után a gyerek mellett! De oké. Ha mondjuk a férjem ács lenne, és egész nap keményen melózna a tetőn a tűző napon, egy qrva szót nem szólnék, ha hazajön, leül és megiszik egy sört! Mert megadom a tiszteletet, megértem őt! Csak hogy ez egy normális kapcsolatban KÖLCSÖNÖS. Igya meg a sörét, de közben ne pofázzon arról, hogy már megint mi ez a rendetlenség, miért nincs rendes kaja. De az én férjemnek könnyű munkája van, tudom jól, mert én is dolgoztam már ott. Na ő ne üljön le sörözgetni miközben én ott állok olyan fáradtan, mint akit leütöttek, le vagyok hányva, a gyerek csupa szar, és még kaját sem tudtam csinálni, én lusta állat... Igenis vegye ki a gyereket a kezemből, vigye el pelenkázni, játsszon vele amíg megfürdök, és akkor lesz talán vacsora is! Ez csak együtt működik! Aztán codálkozik a férj, hogy az anyuka félre lép, mert magányos és a drága párja csak kritizálni tudja amikor hazaér, és semmi nem képes tenni.
2013. ápr. 17. 10:20
 27/29 anonim ***** válasza:
80%

Jajj, el vagyok képedve, hogy egyesek anyagi oldaláról közelítenek a témához. Nekik mondom, képzeljétek el, hogy én pl. itthon vagyok a 4hóapos kisfiammal, mellette csinálom a Phd képzést, ahonnan elég szép ösztöndíjat kapok+ a szülés előtt csináltam egy munkát, amiből most elég busás jogdíjat kapok havonta + GYES, családi pótlék, hét többet hozok haza, mint a férjem. Akkor mondjam, hogy minden házimunka az övé, és majd akkor pampogjon, ha annyit hoz haza, amennyit én? Tudom, ez nem általános eset, de ha már ilyeneket kijelentünk...ráadásul panelban élünk, kertünk, autónk nincs, a max. szerelni való, ha néha leesik egy kép, akkor felfúrja vagy kicseréli a villanykörtét. De lássuk be, ezek nem mindennapos több órás elfoglaltságok.

Ezek után én igenis elvárom, hogy a házimunka igenis közös dolog legyen. Felváltva főzünk, vásárolunk, ha az egyik főz, a másik mosogat, a teregetés általában családi program :) a takarítás pedig hétvégén együtt.

Én ebben azt szeretem, hogy "a férfi dolgozik, aztán pihennie kell", hogy a nő azt a 8 órát ugyanúgy végig sürgi a gyerek és a háztartás körül (etetések, pelenkázások, játék, séta, hozzátáplálásnál főzés neki külön, sterilizálás, mosás, vasalás, altatás stb.), amit az apuka munkával tölt, mégis az az elfogadott, hogy ezek után a férj leülhet a tv, gép stb. elé, olvashat, kimehet barátokkal találkozni néha, a nő pedig még fektet, etet stb., én pl. 11-kor jövök ki hulla fáradtan a fektetésből, amíg ő már 1-2 órája magával foglalkozhat. Nekem 4 hónapja nem volt időm és energiám 2 oldalt elolvasni kedvemre, mert fektetés után még nekiállok tanulni, dolgozni. Szóval erről ennyit. Pedig mi közösben csináljuk a háztartást Nem is tudom, hogy bírnám, ha nem segítene be. Azt hiszem robottá válnék, akit ő sem szeretne. Ja és imád a gyerekkel játszani, szóval azt ő nem besegítésként éli meg.

Végül: egyszer volt olyan, hogy 3 napig ő volt csak vele, mert konferencián voltam, a lakás úszott a mocsokban, ő pedig összeesett a 3. nap végére, hogy minden elismerése, és ő ezt nem bírja, most azonnal el kell mennie kicsit kimozdulni, mert bekattan.

2013. ápr. 17. 10:24
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

27-es vagyok, még ahhoz a válaszolóhoz kapcsolódva, aki nagyanyáinkat hozta fel: 1, ha volt ideje Tv-t nézni, valószínűleg mosógépe is volt, ha tv-je...

2, az én nagyanyám "nevelési elve", hagyd sírni a gyereket, mert elkapatod, és nem lesz időd a házimunkára...na hát én inkább a gyerekemmel foglalkozom, hogy fejlődjön, ne sírjon mint a házimunkát csinálom, amíg üvölt szerencsétlen!

2013. ápr. 17. 10:42
 29/29 anonim ***** válasza:
82%
Van sajnos olyan férfi apuka ismerősöm, akire a kutyámat nem hagynám, nem hogy egy gyereket... Életveszély.
2013. ápr. 17. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!