Anyukák, ti meg mernétek ezt lépni? Mit gondoltok arról, aki igen?
Előfordul, hogy a gyerek(ek) születése után az apa nem igazán veszi ki a részét a gyereknevelésből, házimunkából mondván, hogy a nő egész nap otthon van, neki könnyű. Beszélgetés nem segít, apuka továbbra sem segít.
Ilyenkor sokan tanácsolják azt az anyukának, hogy lépjen le 2-3 napra és hagyja apukára a gyereket/gyerekeket és a háztartást.
Anyuka nyilván nem szoptat már.
Mit gondoltok erről?
3-as vagyok:
Nem érted, hogy mire írtam...
Valakinek pénzt kell keresnie a családban, nem?
Ha az apuka otthon van és gyereket nevel, föz/mos/takarít, Te meg plázacicát játszol, mert épp eleged van a saját gyerekeidböl és a háztartásból, abból igen kevesen élnek meg.
Szóval vagy Te melózol vagy a férjed. Lehet választani.
Mert szerinted egy családos apuka a munkahelyén egész nap csak a f@szát veri, ugye?
Nyilván nem állandónak gondoltam. Hanem amikor apuka nem dolgozik, szabadnapos vagy hétvége van.
Amúgy a férfiak is járnak el sörözni, meccsre, horgászni stb
Nem hinném, hogy apukának a szabadnapján a takarítással/főzéssel kéne foglalkoznia. Neki is kell valamikor pihennie.
Azt sem hiszem, hogy a hét minden napján órákon keresztül kell suvickolni, porszívózni, egyebek.
Pl. pénteken nyugodtan meg lehet főzni előre anyukának egy gulyáslevest/bablevest/... bármit, szombatra. Így van egy egész szabad szombatja a családnak.
Az pedig természetes, hogy szabadnapján az apuka többet játsszon a gyerekkel.
(Bocs,folyt.), majd holnap, vagy ha már nagyon elengedhetetlen,hisz úgyse csinálja meg más helyettem. Nálam ez bevált, ha épp nincs időm rá,vagy (valljuk be) kedvem, akkor nem fog érte szólni.
Ráadásul ő se keményen melózza végig a nap 8 óráját,ne hülyítsen.Ott is van cigiszünet, leállnak egy kávéra..akkor nekem se kell robotnak lennem, vagy vehet fel egy házvezetőt, én is vissza megyek dolgozni, és elfáradhatok a munkában, már hivatalosan is!
De fura itt valahogy most csak olyanok gyűltek össze akik szerint a gyerek a háztartás stb. csak anya dolga. Más ilyen kérdéseknél legalább a fele válasz ilyesmi: "ketten vállaltuk a gyereket, a férjem hazaér és igenis segít a gyerek körüli dolgokban és a házimunkát is megosztjuk"
Nem egy olyat olvasni hogy éjjel is kel a gyerekhez mert hogy hiába a másnapi munka ez az ő gyereke is stbstb.
Furi hogy itt pont csak a másik véglet válaszolt.
Egyébként meg a stílustól függ hogy apukához hogy állnék hozzá ha nem csinálja meg a dolgokat amiben a segítségét kérem mondjuk (bár én se szoktam mert tudom hogy hiába) de közben meg nagy mellénnyel osztja az észt hogy keressek én annyi pénzt mint ő meg hogy nekem mennyire könnyű itthon csak "fogjam be" stb... akkor nem hiszem hogy keresni valónk lenne egymás mellett...
Az én férjem hálistennek sose ejtene ki ilyet a száján én megcsinálom itthon a dolgom néha puffogok meg panaszkodok meg szólok neki hogy de jó lenne csak EGYSZER meglepetésből elmosogatna mondjuk na akkor egy két napig mondjuk 1-1 x pelenkát cserél vagy ilyesmi aztán minden visszatér a régibe.
De igazából ez engem nem zavar annyira, csak néha kimerülök a gyerekek között-től-mellett.
Éjszaka soha egyszer se kel hozzájuk.
Ja és hagytam már rá itt a gyerekeket és mindig beismeri utána hogy ő ezt nem bírná mert vagy a házimunka egy részével halad de akkor nem főz és nem foglalkozik a gyerekekkel vagy a gyerekekkel van sétálnak játszanak alszanak stb. akkor meg megáll az élet más téren:)
Úgyhogy elismeri hogy ez is munka amit én csinálok.
Ez mindig egy kényes téma.
Nyilván, apuka dolgozik, elfárad...érthető.
Anyuka közben szakácsnő, bébiszitter, házvezetőnő, ápolónő, közben maradjon szuperszexi nő.
Gondolom, a panaszkodók többsége sem azt várja, hogy apuka 10 óra meló+utazás után még álljon neki ablakot mosni, vagy függönyt vasalni... De nem hiszem el, hogy olyan megterhelő kivinni a szemetet, vagy vacsora után segíteni leszedni az asztalt, ó, ne, elmosogatni.
Vagy miért megterhelő a gyerekkel minőségi időt eltölteni? Miért olyan nehéz egy "apukának" leülni pl. építőkockázni, amíg anya vacsit készít, esetleg leül meginni egy teát/kávét?
Amikor a "semmit sem segít a férjem" panasz jön, ott több van a háttérben, a férj abszolút nemtörődömsége és figyelmetlensége a baj.
Azért szerencsére az én férjem nem ilyen, és a környezetemben lévő apukák sem a "leteszem a seggem egy sörrel meló" után típusok.
Úgyhogy, nálunk ilyen "férjnevelésre" nincs szükség, hogy csapot-papot-gyereket ott hagyjak rá. Ettől függetlenül, ha úgy adódna, hogy kettesben kellene hagynom őket napokra (pl. betegség, kórház), tudom, hogy a férjem maximálisan teljesítene a háztartásban, és a gyerek is túlélné. :) Én tényleg jó férjet választottam, mert gyakran dicsér és elismeri, hogy az itthon töltött a gyerekkel bizony nem sétagalopp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!