Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szégyellni kéne magamat, mert...

Szégyellni kéne magamat, mert segítenek a nagyszülők?

Figyelt kérdés

Két gyerekünk van, szerényen élünk vidéken egy kertes házban. A szüleim sem gazdagok, de sokszor hoznak a gyerekeknek ruhákat, cipőket, párszor elvittek vittek nyaralni, kirándulni.

Itt annyiszor olvasom és már személyesen nekem is szóltak be ismerősök, szomszédok, hogy milyen könnyű nekem, hogy ennyi mindent kapok a szüleimtől. Miért ilyen nagy baj ez? Nem elszórják a pénzt a szüleim, nem azért adják, mert én kötelezem rá őket. Rosszul kellene éreznem magamat?

Vagy csak irigyek az emberek?

2013. ápr. 16. 20:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
60%
Ha nem maguktól vonják meg a pénzt,mármint nem éheznek meg ilyesmi,akkor nagyon is rendben van,hogy segitenek nektek.Az emberek meg irigyek,ne érezd magad ezért kellemetlenül:)
2013. ápr. 16. 23:53
 12/20 anonim ***** válasza:
Hát figyelj, ha pl. te nagy szájjal hangoztatnád, h csakis a nagy család az üdvözítő és MINDENKINEK legalább két gyereke kell, hogy legyen, és akinek egy sincs, az egy önző féreg, stb, stb, akkor lehet, h én is azt mondanám, h a nagyszülők nyugdíjára/keresetére szülni könnyű.
2013. ápr. 17. 07:45
 13/20 A kérdező kommentje:

Nem hangoztatok ilyet.

A nagyszülők segítsége nélkül is meglennénk, akár harmadik babánk is lehetne.

2013. ápr. 17. 07:46
 14/20 anonim ***** válasza:

Ha a nagyszülők segítsége, pénze nélkül is fel tudjátok nevelni a gyerekeket, akkor nincs baj. Ha nem, az tényleg gáz.

Amúgy meg igen, könnyű neked. Ez miért olyan sértő? Nálunk van 3 nagyszülő akik kötetlen munkaidőben dolgoznak, lényegében bármikor rájuk lehet hagyni az unokát. Van 4 egyetemista korú testvérem, ők szintén bármikor bevethetők. Nekem is könnyű emiatt, vagy legalábbis könnyebb, mint akinek nincs segítsége és csak több napos szervezés után jut el orvoshoz, fodrászhoz, vacsorázni. Miért kéne ezt letagadni?

2013. ápr. 17. 08:04
 15/20 A kérdező kommentje:
A hangsúllyal van a baj sokszor. Tényleg könnyebb nekem emiatt, ez tény, de nem kéne emiatt nekem esni pár embernek.
2013. ápr. 17. 08:15
 16/20 anonim ***** válasza:

Az a baj hogy most leírom amit gondolok és engem is le fog pontozni aki az eddigieket is lepontozta...pedig nem rád értem kérdező hiszen nem ismerlek fogalmam sincs milyen vagy, de csak annyit mondanék nekem is van nem egy ismerősöm akinek van 2-3 gyereke és a szülők segítik ki őket rendszeresen. Nem így ahogy te írod hogy mondjuk neked is futná rá, hanem úgy hogy ők így kalkulálnak hogy a gyereknek ajándékot meg ruhát meg hétvégén a kaját majd úgyis a nagyszülő adja és szerintem ez gáz.

Vagyis hogy erre apellálni kalkulálni meredek mert nem a nagyszülőnek szül az ember.

Nem azt mondom hogy te ilyen vagy.

Hanem hogy sokan vannak így és ezért az ember hajlamos általánosítani ami nem szép dolog persze.

De szerintem te ezt érzékeled magadon hogy másokból indulnak ki akik ilyesmiket mondanak rátok/rád.

De most őszintén aki ismer úgyis tudja hogy mi az igazság aki meg nem az nem mindegy mit gondol?

Valamiért úgyis mindig megszólják az embert, ha egy gyereke van azért mert de önző hogy nem vállal tesót a gyerekének, ha kettő van akkor miért nem három, ha 3 van akkor meg minek szül mint a nyulak...stb.stb. sorolni lehetne a végtelenségig.

2013. ápr. 17. 08:44
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én senkit nem pontoztam le! Mindenkinek ment a zöld kéz, nekem minden válasz hasznos!

2013. ápr. 17. 11:07
 18/20 anonim ***** válasza:
Miért kellene szégyellned magad?? Szerintem az a normális, hogy egy szülő amiben tud, segít. Nekünk se az én szüleim, se a párom anyja semmilyen úton-módon nem segít, valahogy ez eszükbe sem jut. Ami jó, hogy konkrétan SEGÍTSÉGRE nem vagyunk rászorulva. Mindent meg tudtunk venni a gyerekünknek mielőtt megszületett és utána is, és most, hogy bővül a család még egy plusz szobát építenünk kell a házhoz. Ezt is megoldjuk mind az anyagi mind a munka részét. Ettől függetlenül nekem nagyon rosszul esik, hogy mondjuk anyukám soha nem kérdezte meg, hogy segíthet-e bármiben is? Még egy csomag popsitörlőt se kaptam, mikor megszületett a fiam. Vagy mikor fél éves gyereke mellett be volt gipszelve a kezem, akkor se kérdezte meg, hogy segíthet-e bárhogy, akár azzal, hogy mondjuk megfőz. Engem bánt, hogy nincs meg benne a szándék. Barátnőimnél azt látom, hogy a nagyszülők azért hol úgy segítenek, hogy segítenek költözködni, hol úgy, hogy akár csak elviszik egy pár órára a gyereket, hol vesznek valamit, hogy "gyerekeknek" ne kelljen, vagy csak épp visznek át ebédet, ha tudják, hogy a lányuk/menyük épp nem ér rá főzni. Szerintem ez így helyes.
2013. ápr. 17. 11:10
 19/20 anonim ***** válasza:

"szerényen élünk "

hm, nálam ez azt jelenti, hogy jólesik az anyagi segítségük, ergo, hiányozna, ha nem adnának.

Vagy ezt miért írtad, hogy szerényen éltek?

2013. ápr. 17. 21:34
 20/20 A kérdező kommentje:
Amit megkeresünk pénzt, azzal elvagyunk = szerényen élünk, de nem szegénységben = tehát anyagi segítség nélkül is megélnénk. Én is meg tudnám ezeket venni, amiket a nagyszülők hoznak. Nem hónapról hónapra élünk.
2013. ápr. 18. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!