Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért csinálja ezt? Hogyan...

Miért csinálja ezt? Hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés

Édesanyámról van szó. Másodjára vagyok terhes, végzős gimnazista vagyok. Aki csak elítélni tud, ne is olvassa tovább. Tavaly, amikor először lettem terhes, és elmondtam neki, ő ragaszkodott hozzá, hogy vetessem el, nem akarta megérteni, hogy én erre nem vagyok hajlandó. Aztán, amikor spontán elvetéltem, meg sem próbálta véka alá rejteni, hogy mennyire örült. Nem is csoda, hogy elvetéltem, mert stresszelt az egész család, és a párom is.. na mindegy.

Ha összeveszek a párommal, azzal jön, milyen hülye vagyok, megint egyedül leszek, és bedepizek. De ha vele vagyok, azért morog folyton, az elején még tiltott is tőle. Ki érti ezt? Néha nem tudom eldönteni, hogy engem véd tőle, őt tőlem, vagy engem a magánytól.. Valahogy felváltva a hármat.

Mióta tudja, hogy másodjára is teherbe estem, a pénz a fő téma. Májusig van öcsémmel Gyes-en, és amiatt hisztizik, hogy júniustól nem kap majd rám semmit, pedig egyébként is vissza kellene mennie dolgozni. Azt mondja miattam kell visszamennie, mi lesz így vele, satöbbi, pedig eddig is jól tudta, hogy nem tud sokáig csak belőlünk megélni. És a suli... mióta az osztály tudja, mi a helyzet, nem mintha piszkálnának, nagyon rendesek és toleránsak, nincs kedvem bejárni az órákra. Egyébként is minimum 1 tárgyból buknék, szóval nem lesz meg se az évem, se az érettségim. Pótvizsgázni nem tudok, mert nyáron szülök. Csak stresszel az egész, márpedig nincs szükségem arra, hogy folyton feszült legyek, a gyereknek is árt. De ha otthon vagyok, anya már kora reggel felébreszt, többnyire direkt, még szólongat is, van, hogy csak azzal, hogy az öcsémmel beszél, tévét kapcsol, hangosan zörög. Nem akarnék én délig aludni, csak 8-ig, mert rugdos a pici és rosszul alszok, de nem hagy. Múltkor megsértődtem rá, és csak azért sem keltem fel, mire piszkálni kezdett, és ordítozott velem. Nem volt hajlandó elmenni otthonról, és rám fogta az egészet, pedig másra sem vágytam, minthogy csak pár órára egyedül maradhassak, nyugiban.

Amikor végre fegyverszünet van köztünk, egyéb módjait találja meg, hogy bosszantson. Már vagy egy hónapja látszik a hasam, egyre inkább, és folyton furán néz rám. Múltkor is megjegyzést tett rá, hogy már nagyon kerekedik. A baba is nő, és híztam is, ez igaz, de 6 hónap alatt 5 kiló szerintem normális. 170 cm és 66 kiló vagyok 26 hetesen. Azt mondja 8-10 kiló a normális, de még bőven ezen belül vagyok úgy is, hogy néha nassolok. Bagoly mondja, ő igencsak túlsúlyos, állítólag 30 kilót szedett fel velem, akkor meg miért hozza fel állandóan a dolgot? Szerintem irigykedik, főleg arra, hogy viszonylag jól viselem a terhességet, de ha mégis panaszkodok, akkor rosszallóan néz rám, és azt mondja, én vállaltam, ez ezzel jár.

Néha azon gondolkodok, hogy jobb lenne elmenni valahova, de hova? A párom nyakába sem akarok akaszkodni, amíg nem hozza fel, hogy szeretne velem összeköltözni. Valahogy anyához kellene alkalmazkodnom, de tényleg nem tudom hogyan. Az öcsém is folyton felidegesít, pedig aranyos ő, csak egyszerűen nincs türelmem hozzá, folyton azon agyalok, mihez kezdhetnék ebben a helyzetben.

2013. ápr. 16. 16:57
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Jól van, oké, a legtöbb dolgot meg lehet érteni, amiért morog velem. Én voltam a hülye, de mostmár ez van. Viszont ha nincs semmi, akkor is talál valamit, amiért piszkálhat. Például a súlyom, vagy hogy miért ezt a férfit választottam, de ha már őt választottam, miért vitázok vele? Meg mikor mi.
2013. ápr. 16. 18:16
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, biztos ő is szívesebben vitatkozna veled arról hogy mi legyen a menü a ballagási ebédeden vagy hogy milyen legyen a báli ruhád a banketten.

Érezned kell a súlyát annak, amit tettél/teszel. Egy másik életről van szó, ezt nem lehet egy vállrándítással elintézni. Te vagy felelőss érte, ezt minden nap tudatosítanod kell magadban. A TE feladatod, hogy boldog, kiegyensúlyozott gyerekkora legyen, nem mutathatsz majd mindig anyukádra. Már nem.

2013. ápr. 16. 18:29
 13/28 A kérdező kommentje:
Piszkál, mert nehéz helyzetbe került miattam, ez stimm. De attól neki nem lesz jobb, hogy veszekszik velem, legfeljebb rosszabb, mert így még idegesebbek vagyunk mindketten. Nem kell megdícsérni, meg ha egyszer leszidott volna alaposan, az belefér, de a folyamatos puffogása már nem. Ha rokonokkal beszél is folyton ezt hallgatom, csak akkor egyes szám harmadik személyben vagyok. Ők persze támogatják mindenben. Talán átvészelni kellene ezt az időszakot jó esetben, nem végigszenvedni, és kínozni egymást. Most mindketten rossz helyzetben vagyunk, nem azt mondom, hogy tartson el gyerekestől, de ha már így alakult, akkor legalább abban segítsen, hogy intézni tudjam a dolgaimat, ha már mindkettőnk érdeke lett, hogy ne legyek a nyakán.
2013. ápr. 16. 18:32
 14/28 anonim ***** válasza:
74%

Szóval ő támogasson, segítsen.

Te mit teszel magadért, a gyerekedért?

2013. ápr. 16. 18:48
 15/28 anonim ***** válasza:
82%
Ja, és nem nehéz helyzetbe kerültél, hanem tudatosan hoztad magad is, őt is, az öcsédet is nehéz helyzetbe.
2013. ápr. 16. 18:53
 16/28 anonim ***** válasza:
74%

nem irigylem anyukádat...

tényleg nehéz helyzetbe hoztad és még mutatkoznak rajtad a lázadó kamasz jelei...nagyon gyerek vagy még, remélhetőleg felnősz ha meg lesz a pici...

Amúgy még jó hogy jól viseled a terhességet mikor semmi dolgod ...egész nap csak lébecolsz, már bocsi de ez az igazság...

anyukád smúgy meg nem belőletek él (gyes) ...persze úgy is vissza kellene mennie dolgozni, de nem az ő feladata téged meg a gyereket eltartani, uh legyél hálás hogy egyáltalán enni kapsz a lázadás helyett...

2013. ápr. 16. 20:56
 17/28 anonim ***** válasza:
48%

kérdező, te valami borzasztó kis hülye tini lehetsz! :(

sajnálom anyukádat és a párodat is, bár gondolom a te nagy világnézetedbe ők is benne vannak.

de legfőképp azt a kisbabát sajnálom akinek rettenetes élete lesz ha nem nősz fel és nem veszed észre, hogy nem te vagy a világ közepe!

azt írod a párodról:

"Természetesen neki a feladata, hogy eltartson minket..."

képzeld el, neki nem feladata, te felnőtt ember vagy, neked a feladatod, hogy eltartsd magad és közös gyereketeket feladatotok KÖZÖSEN eltartani!

beszéld meg anyukáddal, hogy kapja ő a gyest, cserébe napközben vigyázzon a picire, te végezd el estin a sulit és menj dolgozni!

felnőttél anyukám, a nagy büdös semmire terveztél babát hát akkor tessék megmozdulni, nem pedig azért sírni, hogy nem alhatsz reggel mert anyukád bekapcsolja a tv-t a kisöcsédnek!

2013. ápr. 16. 21:41
 18/28 anonim ***** válasza:
90%

A stressz is árt a babának,de a 8 általános méginkább.Kifogásokat keresel ahogy a párod.

Becsülettel,tisztességgel neveljétek fel a babát,mert ő nem kérte,hogy megszülessen.

2013. ápr. 17. 00:25
 19/28 anonim ***** válasza:
74%

Szép kis sztori.

Az a véleményem, hogy anyukád nagyon elrontott valamit, de nem most, hanem még korábban a nevelésedben.

Próbáld kívülről nézni a helyzetet, objektíven, csak a tényeket figyelembe véve. Középiskolásként, gyerekként, otthon anyuci által eltartva már másodszor esel teherbe (gondolom nem véletlenül). Az iskolát nem akarod folytatni, mert neked az "stresszes", az apukát nem akarod "zavarni", anyádtól elvárod, hogy tartson el téged, a gyereket, kezelje a terhességedet betegségként és ápolgasson, szolgáljon ki, és mindehhez még vágjon jó pofát is.

Mik a hosszabb távú terveid? Anyukád nem lesz ott örökké, hogy eltartson benneteket. Nagyon nem lesz ez így jó, ahogy most van. Visszacsinálni már nem lehet, de gondold át, hogy mit tettél, milyen helyzetbe hoztad magadat és az egész családodat. Borzasztó meggondolatlan és felelőtlen voltál, és ez nem csak egy kis kamaszcsíny, amit egy leszidással el lehet intézni, valószínűleg több életet felforgattál.

Amit most tehetsz: sürgősen kezdj el teperni a suliban, mert érettségi nélkül esélyed sem lesz normálisan boldogulni a gyerekkel. Lehet terhesen is suliba járni, mások napi 8-10 órában dolgoznak a terhesség végéig, ha nem vagy veszélyeztetett terhes (márpedig a soraidból kivéve minden rendben van), akkor egy tesi felmentésen kívül nem kell magad kihúzni a többi dolgod alól.

Kezd el "zargatni" az apukát, mert neki inkább dolga eltartani téged és a gyerekét, mint anyukádnak.

És a fennmaradó időben gondolkodj el azon, hogy hogyan fogjátok eltartani és nevelni a picit, anélkül, hogy anyukádra akaszkodnál, és hogy lehet a legjobbat kihozni ebből a szerencsétlen helyzetből.

És főleg eszedbe ne jusson újra teherbe esni a pici születése után, amíg nem lesz biztos anyagi hátteretek erre. Gondold át, hogy hogyan szeretnél majd védekezni, beszélj erről az orvosoddal, mert gondolom eddig erre nem fordítottál túl nagy gondot.

2013. ápr. 17. 04:08
 20/28 anonim ***** válasza:
84%

Nem vagy hülye. Tapasztalatlan és kiforratlan, de nem buta. Értelmesen fogalmazol, helyesírási hibák nélkül.

Normális életet szeretnél a babádnak, akiről szeretettel nyilatkozol.

Amit én gondolok:

Nem lesz könnyű dolgod, és erre fel kell készülnöd.

Édesanyád jót akar, nincs könnyű helyzetben, ne szekáld, nem az ellenséged, igenis jól érzed, inkább rá számíthatsz, mint a párodra, aki talán fel sem tudja vállalni a családot.

Tanulj!!!!!!muszáj!!!!kérj segítséget, a tanárok megértőek lesznek. Le kell éretségizned, nem szabad megbuknod!!!!érted?!

Anyukád munkát vállal, te pedig viszed a háztartást, hozod-viszed, neveled az öcsédet is! Nem könnyű, de sok anyukának megy, aki több gyereket nevel, tehát neked is menni fog.

Aztán, amikor tudsz, munkába állsz és anyagilag támogatod anyukád, aki segít a kicsi körül.

Ne légy egykedvű, ne akard, hogy mások oldják meg az életed.

Vedd kezedbe a dolgokat és vállalj felelősséget!!!!

Sok sikert! Egészséges kisbabát! Rendezett körülményeket!!!

2013. ápr. 17. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!