Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, kismamák, ti adnátok...

Anyukák, kismamák, ti adnátok a saját neveteket a kislányotoknak? Szeretitek a neveteket? Hogy hívnak titeket?

Figyelt kérdés
Én sosem szerettem a nevemet, de vannak olyan alakváltozatai, amik viszont tetszenek nagyon és adnám is a lányomnak, csak a becenév lenne ugyanaz. (Adrienn vagyok és tetszik az Adria, Adrianna)
2013. ápr. 16. 10:25
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
73%

Kisfiunk a 2. keresztnevét apa után kapta. (Mindig is tetszett ez a név, ha nem így hívják a férjemet, akkor is toplistás lett volna.) Ha kislányunk lett volna, valószínűleg az én nevemet kapja 2.-nak, apa ragaszkodik hozzá, meg illik is az első keresztnév után.:)

Nekem nincs bajom a nevemmel, de inkább a becézett formáit szeretem:)

(Barbi)

2013. ápr. 16. 14:35
 22/28 anonim ***** válasza:
73%
Nem adnám a nevemet, ha lányom lenne. Gabriella vagyok.
2013. ápr. 16. 15:51
 23/28 Jégtánc ***** válasza:
73%
Lányomnak adtam második névként.Szeretem a nevem,semmi bajom vele.
2013. ápr. 16. 16:48
 24/28 anonim ***** válasza:
73%

Nincs bajom a nevemmel, tetszik, de nem adnám, mert nem szeretem, ha a gyereket ugyanúgy hívják mint a szülőt.

Eszter

2013. ápr. 16. 17:45
 25/28 anonim ***** válasza:
73%
Tetszik a nevem - Kitti - az viszont nem tetszik, ha a szülők a saját nevüket adják a gyereknek, úgyhogy nem adnám. Ha nem ez lenne a nevem, akkor adnám, mert szerintem szép név.
2013. ápr. 16. 18:02
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Szeretem a nevem (Zsuzsa), de nem akarok kis Zs-t. A tesómék magukról nevezték el a gyerekeket és elég idegesítő, hogy nem tudom anyám kiről beszél.
2013. ápr. 16. 18:35
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Sosem szerettem a nevemet (Brigitta), de a becézett formájával nagy nehezen megbarátkoztam.:) Aztán elkezdtem böngészni a neveket, amikor szóba jött a gyerekvállalás és így már nem is olyan rossz a nevem.:D Ennek ellenére továbbra sem adnám a saját nevemet a gyerekemnek. Van egy barátnőm, akit ugyanúgy hívnak, mint az anyját és én sem tudom soha, hogy melyikőjükről van szó, amikor beszélnek róluk. Meg az én nevem én vagyok, velem azonosítják, a gyereknek is legyen sajátja.:)

Nekem egyébként tetszik az Adrienn név, az említett barátnő testvérét is így hívják.:) A csajt nem szeretem, de a név nagyon tetszik.:)

2013. ápr. 17. 12:27
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Én adnám:-), (Ágnes). Úgyis csak keresztnév, ha a vezeték név mas (jo eséllyel:-)), akkor az egy teljesen mas sajat név lesz az ő szamara. Persze elofordulhat, hogyha sokan szivatjak gyerekkent, hogy o a kis Adri te meg a Nagy, akkor tinedzserkoraban utalni fogja, de a csaladomban van Klari, Klari anya lanya es soha nem.gond, hogy kirol van szo, mert a szovegkornyezetbol hamar kiderul.

Szerintem szép hagyomany volt es volt szerepe is, hogy az elsőszulottek neve fiuk eseteben tovabbadodott. Ma pont az ellenkezojet szeretne mindenki, de majd ez is valtozik tovabb.

Egy kiterő: felmenom kozott 3 keresztnevvel bejegyzett hölgy is van...1. nevet anyukaja, 1-et berma szulo 1-et keresztszulo adott (csak egyet hasznalt es azt tovabbadta az elso szulott lanyanak).

Ha ugy erzed adnad a nevet, amit te is viselsz, akkor halgass a megerzesedre. Allitolag a gyerekek "valasztjak" a nevuk, mert nem veletlen, hogy.milyen nevet kapnak. Ha a szulkk nagyon melletrafalnak, akkor megvaltoztatja felnottkent:-).

2013. ápr. 18. 01:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!