Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, kismamák, ti adnátok...

Anyukák, kismamák, ti adnátok a saját neveteket a kislányotoknak? Szeretitek a neveteket? Hogy hívnak titeket?

Figyelt kérdés
Én sosem szerettem a nevemet, de vannak olyan alakváltozatai, amik viszont tetszenek nagyon és adnám is a lányomnak, csak a becenév lenne ugyanaz. (Adrienn vagyok és tetszik az Adria, Adrianna)
2013. ápr. 16. 10:25
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
81%

Anasztázia vagyok.

Én a saját nevemet nem kritizáltam,de nem is mondtam soha,hogy tetszene. Nem érdekelt,a szüleim ezt adták nekem és kész. Amikor eljött a gyermekvállalás ideje,akkor eszemben nem volt,hogy az én nevemet kapja a lányunk,a Páromnak pedig nagyon tetszett egy név-ez a Beatrix volt. Azt mondtam,ha fiú lesz,az ő nevét kapja,mert egy szép hagyománynak tartom,ha lány,akkor lehet Beatrix.

A másodiknál nem tudtuk hogy kit várunk,valamiért nagyon fiúra számoltunk,de a vége fele elkezdtem agyalni,mi van ha nem. Próbálgattam a neveket,de sehogy sem tetszett. Próbáltam a sajátomat is a vezeték névvel,de valahogy olyan c.gányos hangzású volt (félre értés ne essék,vannak cigány barátaink!! :-) ) és azt nem akartam. Viszont az Anasztázia Izabella nagyon tetszett a vezetéknévvel is jól cseng... De a Párom ki volt akadva a 2 keresztnévtől,mert úgy sem haszna majd,csak 1-et és amúgy is fiú... Végül a szülőszobán a kérdésre,hogy mi lesz a neve,kislány,Anasztázia Izabella :-) a két keresztnevet összevonva használjuk :-) így lett AnIza :-)

2013. ápr. 16. 10:56
 12/28 anonim ***** válasza:
73%
Szeretem a nevem,de nem adnám a lányomnak,olyan fantáziátlan lenne,meg nem szeretem hogy egy családban van 2-3 ugyanolyan nevű,nagy harc volt,hogy a fiam az apja és a nagyapja nevét csak 2. névnek kapja és ne azt használjuk.(Réka)
2013. ápr. 16. 11:03
 13/28 anonim ***** válasza:
73%

Ha lányom lenne én sem adnám neki a saját keresztnevemet (Hajnalka). Fiú lesz, az apja neve B-vel kezdődik, a babáé is B-vel fog, de nem ugyanaz lesz a nevük.

A családunkban 5 László van (plusz a nagypapám is az volt), és mikor valaki úgy kezd egy mondatot, hogy "Azt mondta a Laci..." - akkor kb. hárman kérdezünk vissza, hogy "MELYIK???" - szóval tényleg nem szerencsés, ha ugyanabból a névből több is van egy családban. Volt már olyan is, hogy felnőtt férfihang beleszólt a telefonba: "Lacit keresem" - én adtam aput, erre az öcsém kellett volna a hívónak, stb...

2013. ápr. 16. 11:18
 14/28 anonim ***** válasza:
73%

Nem adnám. Akkor sem adnám, ha valami hiper-szuper gyönyörű nevem lenne, mert miért ne lehetne neki saját neve? Miért kéne az enyémet továbbvinni? Nekem olyat adtak a szüleim, ami nekik tetszett, én olyat adok a lányomnak majd, ami nekem tetszik, ennyi.

Egyébként meg a saját nevem nekem nem is jön be, nem tartom elég nőiesnek, még ha most divatos is kezd lenni éppen. (Petra)

2013. ápr. 16. 11:20
 15/28 anonim ***** válasza:
80%

Igen. Több okból is. Az első és legfontosabb, hogy a férjem egészen gyerekkorától kezdve arról álmodott, hogy így fogják hívni a lányát, ha lesz. Nekem is tetszik ez a név. A férjem mamájának nagy álma volt, hogy legyen egy ilyen nevű lánya vagy unokája. 3 fia, 6 lány unokája, meg egy csomó dédunokája van. Senki nem adta ezt a nevet...

Mivel nekem tetszik anyósom neve, így szerettem volna, ha megkapja a lányunk 2. névként. Nagyon jól esett a férjemnek ez a gesztus, főleg, hogy nem is ismerem anyósomat.

Így a lányunk az Anna Erzsébet nevet kapta. És neki ez a saját neve!

2013. ápr. 16. 12:00
 16/28 anonim ***** válasza:
73%
Nincs bajom a saját nevemmel, de nem adnám. Judit
2013. ápr. 16. 12:06
 17/28 anonim ***** válasza:
73%
Nekem tetszik a saját nevem, Éva, de a gyerekek nevéről úgy döntöttünk a férjemmel, hogy ne a mi neveinket kapják. Tesómmal nagy az összhang közöttünk, és mivel nekem az ő neve is tetszik, Anna, ezért megbeszéltük, ha lányaink lesznek, akkor ő az én nevemet adja én az övét. (egymás iránti tiszelet, szeretet jeléül, és ráadásul keresztszülei is vagyunk egymás gyerekeinek és tetszenek is egymás nevei) Szóval minden passzolt volna- kivéve az, hogy mindkettőnknek csak fiai születtek!!!! :)))
2013. ápr. 16. 12:32
 18/28 anonim ***** válasza:
73%

Nem adnám se szülő, se nagyszülő nevét a gyerekemnek. Nincs bajom a sajátommal (Zsófia), a férjemé pedig az egyik kedvencem (Balázs), de ez nálunk kizáró ok.

Tetszik a Szófia/Szofia, de még azt sem.

2013. ápr. 16. 13:50
 19/28 anonim ***** válasza:
58%
Nincs bajom a nevemmel és mostanság benne van a top 5 leggyakrabban adott névben, de a lányomnak biztos nem adnám. Nekem furcsa, mikor valaki saját magáról nevezi el a gyerekét.
2013. ápr. 16. 14:08
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem adtam és nem is adnám, ha lenne még egy lányunk, akkor sem. Semmi bajom a nevemmel, de én nem szeretem, amikor a lány az anya, a fiú az apa nevét kapja. (Hajnalka).

Nekem tetszik a neved:-). Anyumat és a tesómat is így hívják.

2013. ápr. 16. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!