Anyukám a kifejezett kérésünk ellenére megkereszteltette a gyerekünket! Mit tegyek?
Én is nagyon pipa vagyok, de a párom kijelentette hogy nála többet felügyelet nélkül nem marad a gyerek és ő sem jön. Én mehetek a gyerekkel, de egy percre nem hagyhatom ott.
Mit gondoltok?
hogy kereszteltethette meg?
elvitte egyedül egy templomba?
Csak pénzkérdés....
Mi nem vagyunk házasok, a keresztszülők egyike elvált, mégis megkeresztelték.
Amúgy anyukám nem vallásos, csak "mit szólnak a faluban"....
kicsit off:
és ahhoz mit szólnak a faluban, hogy a szülők tudta nélkül vitte el Anyukád a gyereket megkeresztelni..?
bele sem merek gondolni, hogy milyen pap csinál ilyet :(
megértem a párodat.
nem hiszem, hogy "vissza lehet csinálni" a megkeresztelést, max. nem jár hittanra, nem lesz elsőáldozó... (ill.attól függ, mire lett megkeresztelve), nem lesz kötelező "hinnie".
ha majd elég nagy lesz hozzá, eldöntheti, hogy akar-e vallásosan élni.
Melyik egyháznál?
A keresztelkedés/kereszteltetés azért nem ennyire egyszerű! Időpontot kell kérni, a szülőknek meg kell jelenniük előzetes egyeztetésre, ez nem olyan, hogy csak úgy beviszem a babát és víz alá teszik...
Oltári dühös lennék, és egy darabig biztos, hogy a mama nem unokázna, és én sem mennék hozzájuk. Ha a mamának nem tetszik a bölcsőde, átíratja másikba?!
katolikus keresztény
Nem tudom, hogy zajlott. Mi a szabályokat sem ismerjük.
Lehet, hogy nem is hivatalos a dolog? De látták milyen dühösek vagyunk, csak mondták volna.
A KERESZTELÉS SZÜKSÉGES FELTÉTELEI:
- A KERESZTELENDŐ GYERMEK, NAGYOBB ISKOLÁS KORÚ TESTVÉRE HITTANOS!
- LEGALÁBB AZ EGYIK SZÜLŐ KATOLIKUS VALLÁSÚ!
- A KERESZTSZÜLŐ CSAK ÉS KIZÁRÓLAG KATOLIKUS VALLÁSÚ SZEMÉLY LEHET!
- HA A SZÜLŐ NEM OTT LAKIK, AHOL A KERESZTELÉS LESZ, A LAKÓHELY SZERINTI PLÉBÁNOSÁTÓL ÍRÁSBELI ENGEDÉLYT HOZ, HOGY MÁSHOL LEHESSEN GYERMEKE KERESZTELÉSÉT MEGTARTANI, NE A LAKÓHELYÉN!
- HA A SZÜLŐK EGYHÁZI HÁZASSÁGOT NEM KÖTÖTTEK, AZ A GYERMEK KERESZTELÉSÉNEK NEM AKADÁLYA, DE TUDOMÁSUL KELL VENNIÜK, HOGY AZ ANYAKÖNYVBE BEJEGYZÉSRE KERÜL A GYERMEK TÖRVÉNYTELEN SZÁRMAZÁSA.
- A SZÜLŐK ÉS A KERESZTSZÜLŐK AZ EGYHÁZKÖZSÉGI HOZZÁJÁRULÁST (egyházadó/párbér) ÉVEK ÓTA TISZTELETTEL-BECSÜLETTEL MEGFIZETTÉK, VAGY AZ ELMARADÁST VISSZAMENŐLEG A KERESZTELÉS ELŐTT MEGFIZETTÉK!
Nélkületek lehetetlen lett volna megkeresztelni a kicsit. Bár, én utánanéznék a templomban ahol "megkeresztelték" a gyerkőcöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!