Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért "kötelező" manapság a...

Miért "kötelező" manapság a kis korkülönbség?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy engem hoz össze a sors ilyen anyukákkal, de nagyon rosszul esik amiket mondanak. 2 éves a lányom, én dolgozok, 1,5-2 év múlva tervezzük a következő babát. Emiatt bizony kapok néha csúnya beszólásokat, pl hogy önzőek vagyunk, a gyerekek nem fogják szeretni egymást, nem jönnek ki jól egymással, ha olyan fontos a munka minek kell egyáltalán gyerek, ha nem bírom 2 kisgyerekkel akkor sem fogom bírni, ha a nagyobb már kicsit nagyobb.

Már kezdek én is elbizonytalanodni néha :-(

2013. ápr. 15. 12:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

El ne bizonytalanítson senki. Mivel te neveled, el fogod tudni dönteni, mikor lesz alkalmas. Ha elterveztétek a pároddal, és ugye az senki másra nem tartozik, senkinek semmi beleszólása.

Aki megkérdezi esetleg segíteni akar neked? Vagy pénzzel támogatni? Kérdezz vissza, és abbamarad az okoskodás.

2013. ápr. 15. 13:38
 12/16 anonim ***** válasza:
Én is kiírtam egy kérdést,mivel mi is kb 1,5-2 év múlva tervezzük a tesót(most 2 éves a fiam),hogy melyik ideális,meg mik a tapasztalataik ilyen korkülönbségnél 3,5-4,persze a válaszokból eddig kb 1 volt ami a kérdésre válaszolt és nem úgy kezdődött,hogy 2-2,5 évnél nagyobb a korkülönbség akkor már olyan,mintha nem is lennének testvérek...
2013. ápr. 15. 13:55
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Én ezen már sokat gondolkodtam, és arra jutottam, hogy az ember nem testvért szül, hanem gyereket.

Lehet, hogy ezzel sokan nem értenek egyet, de szerintem nem az kéne legyen a szempont, hogy a nagyobbnak legyen játszótársa, hisz a bölcsiben, oviban, iskolában rengeteg hasonló korú gyerek fogja körbevenni, szóval bőven lehetnek barátai.

Az szülőknek az kéne, hogy legyen a fő szempont, hogy mikor tudják érzelmileg, és anyagilag is vállalni a másodikat. A gyerekeknek meg szerintem tök mindegy. Láttam én már nagy korkülönbséges tesókat, akik imádták egymást, és kis korkülönbségest is, akik utálják egymást.

Viszont a szülő az, akinek a gyerekeket nevelni kell, és ha valaki még nem áll készen a következőre, de mégis bevállalja, hogy "legyen játszótársa az elsőszülöttnek", az hamarabb kikészül a strapától. Mert a kis különbség az nagyon macerás tud lenni, főleg ha nem is szívből jön a választás. És nem garancia a jó testvéri viszonyra sem.

2013. ápr. 15. 14:32
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbben azért szülnek közel 2-2 év különbséggel, mert ezt a gyedrendszer "megköveteli".

Ha valaki max. gyedet kap, akkor a 2. babára is azt kap, ha 2-2,5 év a korkülönbség. A mai kirúgós világban ez is számít, csak épp nem valják be az anyukák.

2013. ápr. 15. 15:19
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok!

Nekem pedig ez a "legyünk túl rajta" hozzáállás furcsa, mert én élveztem babázni, a következő gyerekkel is szeretném majd kiélvezni. De ettől még nem hiszem azt, hogy az ő gyerekeiknek rossz vagy hogy rossz szülők lennének.

A férjem szerint is eresszem el a fülem mellett, csak ez nem mindig könnyű :-(

2013. ápr. 15. 16:09
 16/16 anonim ***** válasza:
Még csak most várom az első babámat. Az öcsém és köztem 3 év van, állandóan vertük egymást. Felnőtt fejjel már jól megvagyunk. Mivel elmúltam 33, azt gondoltam, nekem nincs 3 évem várni. Második gondolatom (nekem is) a gyed megtartása. Az megint arra sarkall, hogy sokat ne várjak. De ha belegondol az ember lánya, hogy ugyanennyi házimunka vár rám, egy egyre aktívabb kisgyerek mellett, aki vagy jár bölcsibe, vagy nem, én vagy bírok terhesen dolgozni vagy nem, akkor azt mondom, hogy nem kell elkapkodni. 100 felé nem szakadhatunk.
2013. ápr. 15. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!