Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért "kötelező" manapság a...

Miért "kötelező" manapság a kis korkülönbség?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy engem hoz össze a sors ilyen anyukákkal, de nagyon rosszul esik amiket mondanak. 2 éves a lányom, én dolgozok, 1,5-2 év múlva tervezzük a következő babát. Emiatt bizony kapok néha csúnya beszólásokat, pl hogy önzőek vagyunk, a gyerekek nem fogják szeretni egymást, nem jönnek ki jól egymással, ha olyan fontos a munka minek kell egyáltalán gyerek, ha nem bírom 2 kisgyerekkel akkor sem fogom bírni, ha a nagyobb már kicsit nagyobb.

Már kezdek én is elbizonytalanodni néha :-(

2013. ápr. 15. 12:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
áááh, egyik füleden be a másikon ki! Rohanó világban élünk, nekem egyszer ezt mondták: egy kalap alatt azaz másfél év alatt "letudták" a két gyereket, így együtt nőnek majd fel, elszórakoztatják egymást, anyuka meg visszamehet hamar dolgozni, a gyerekek meg bölcsibe.. nálunk is sok-sok év van a 2 gyerkőc közt, mégis a legjobb testvérek! Imádják egymást!!! Ne hagyd, hogy elbizonytalanítsanak, a ti életetek, a ti jövőtök, a ti dolgotok, hogy mikor szeretnétek a kistestvért! Amúgy mi is pont így tervezzük :-D
2013. ápr. 15. 12:50
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, tök mindegy mit csinálsz, ha anya vagy akkor rossz!!! Nálam meg kis korkülönbség van, 1,5 év, nekem meg azt vágták a fejemhez, hogy nem vagyok normális, miért nem várok többet, stb...

Ha meg majd megszületik a második azzal piszkálnak, hogy kellene három mert fogy a magyar, ha megszülöd a harmadikat, akkor megkapod, hogy mi vagy te nyúl, nem vagytok képesek védekezni és biztos csak a magasabb családi pótlékért kellett meg lusta vagy és azért csináltátok hogy ne kelljen visszamenned dolgozni. Ja, de ha csak egy gyereked lesz az is baj, mert egy önző egyke lesz belőle.

Szóval tojd le, mert tök mindegy mit csinálsz, valakinek az nem fog tetszeni.

2013. ápr. 15. 12:51
 3/16 anonim ***** válasza:
84%
Mond meg nekik, hogy foglalkozzanak a saját dolgaikkal, és ideje lenne visszamenniük dolgozni mert kezdenek megbutulni otthon.
2013. ápr. 15. 12:52
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Tesóm és én közöttem 8 év van. Egy percig nem éreztem hátrányát!
2013. ápr. 15. 12:52
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, ne törődj velük! Én nagyon sok esetet tudok, ahol 1-2 év a különbség, még azonos neműek is a testvérek és konkrétan utálják egymást a mai napig, pedig van, aki már felnőtt. Ha 4-5-6-7, stb. év van két gyerek közt, attól ugyanannyira szerethetik egymást. Jó példa erre én és a húgom, mi imádjuk egymást, pedig, több, mint 10 év a különbség.
2013. ápr. 15. 12:53
 6/16 Norandi ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz senki véleményével. Ti tudjátok,mikor szeretnétek a kistesót. Nem feltétlen a kis korkülönbség a jobb. Tesómmal 2 év van köztünk és mindig öltük egymást. Párom és nővére között viszont 6 év van, és nagyon jó testvérek voltak. Olts le mindenkit, aki kritizál. Sok sikert! :)
2013. ápr. 15. 12:56
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek egyik előttem szólóval, hogy akármit is csinálsz, akárhogy is alakul, nem lesz az jó mások szerint.

Ne bizonytalanodj el! Nálatok úgy lesz az ideális, úgy lesz megfelelő, ahogy alakítjátok!

2013. ápr. 15. 12:56
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Jaj persze,és hogy nevelnek kettőt úgy hogy közbe a nagy bölcsibe van egész nap. Ne vedd magadra és ne is hagyd magad.
2013. ápr. 15. 12:57
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Atya ég! Milyen hülyeség ez!

Engem szerencsére nem hozott össze a sors ilyen anyukákkal, de 1. nehogy már beleszóljon a magánéletedbe, 2. hogy a fenébe lenne csak a kis korkülönbség a jó?

Nálunk nagy lesz a korkülönbség, mert így akarjuk. S ebbe, ha fene-fenét eszik sem szólhat bele egy kívülálló sem. Nem is fognak elbizonytalanítani.

Mert az, hogy jó tesók lesznek-e a gyerekek, az nem attól függ hány év van köztük, hanem hogy milyen a neveltetésük, a családi légkör és a gyerekek mentalitása. Ezek pedig teljesen különálló tények egy-egy okoskodó anyukához képest!

Valaki kis korkülönbséget akar, hát hajra. Nem fogok beleszólni. Miért is tenném? Honnan tudhatnám nekik mi a jó?

Viszont cserébe az én életembe se akarjon már egy játszótéri anyuka belemászni.

Nem kell elbizonytalanodnod! Úgy lesz a jó, ahogy ti jónak csináljátok!

2013. ápr. 15. 12:59
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

A 2 essel szó szerint egyetértek:)) Tényleg bármit csinálsz MINDIG rossz lesz egyesek számára.

Én is itt olvasom nem egyszer hogy jaj hát még nem is "pihentem " ki az első gyereket, dehát már kellene hogy jöjjön a tesó ( 1-1.5 éves kicsi mellett) meg hogy a férjem erőlteti, meg a család erőlteti, meg hát KÉNE TESÓ hogy jól összenőjenek a kis korkülönbség miatt.

Holott erre semmi garancia nincs, viszont piszkosul ki lehet merülni 2 kicsi gyerek mellett hacsak nem extra teherbíró vki és van segítsége.

Vannak akiknek ez nagyon jó döntés és tényleg összenőnek a gyerekeik de van ahol viszont nem. Ez mindenkinek saját érzése és döntése kéne legyen.

Egyébként az én gyerekeim között is 2-2 év van de azért mert 3 at terveztünk viszont biológiailag kifutottunk volna az időből valószínű ha többet várunk, de azt mondom ha tehettem volna még 1-2 év bőven elfért volna 2 gyerek között korkülönbség tekintetében.

2013. ápr. 15. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!