Anyukák, akik letettétek a cigarettát a baba érdekében! Visszaszoktatok a szoptatási időszak letelte után?
Nem. Három és fél éve nem dohányoztam, nem is hiányzik. Az első pozitív teszt után hagytam abba, kb. 6-8 év bagózás után.
Én főleg annak tudom be a leszokás sikerét, hogy bennem mindig megvolt az a gondolat, az az érzés, hogy nem akarok örökre dohányosnak lenni. Ez egy kollégiumban lakó egyetemista lány hóbortja volt, nem egy felnőtt szülőé. Szóval eleve bennem volt a terv, hogy addig lesz füst és nem tovább.
Másrészt a felmenőim közt sem volt dohányos, nincs előttem az a minta, hogy a dohányzás az élethez tartozik.
Sajnos igen. Pedig nem volt nehéz letenni, a terhesség elején nem is kívántam. A vége felé viszont már nagyon, minden éjjel azt álmodtam, hogy cigizek. Szoptatás után szinte rögtön visszaszoktam. Eleinte próbáltam tartani, hogy csak keveset, csak napi öt szálat szívok el, de pár hónap után szinte ugyanannyit dohányoztam, mint a terhesség előtt.
Ha lesz kistesó, jó lenne végleg elhagyni a cigit, de sajnos még a gondolatától is rosszul vagyok, hogy soha többet nem gyújthatok rá. Az tovább nehezíti a helyzetet, hogy az egész családomban mindenki dohányzik, a párom családjában úgyszintén. Szóval akárhova megyünk, mindenhol előkerül előbb utóbb, hogy menjünk ki rágyújtani.
6.: én azt álmodom, h épp rágyújtanék, amikor "hirtelen kiderül" számomra, h terhes vagyok, így aztán nem gyújthatok rá - még az álmaimban sem... egyébként az álom hiteles, a valóságban is így volt. meglepetés-baba a miénk. csináltam egy tesztet, ami pozitív lett és akkor tudatosult, h az a korábban, még a teszt előtt elszívott cigi volt az utolsó cigi :)
3. voltam
Amilyen szépen és gyorsan leszoktam mikor megtudtam,hogy terhes vagyok,most pont annyira nem megy...
Mert igen sajnos ahogy már nem szoptattam vissza is szoktam.
És az istenért sem tudom újra rászánnom magam,hogy megint le tegyem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!