Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mekkora babával mentek már...

Mekkora babával mentek már kozosen rendezvényekre, pl. szuletésnapi unnepségek?

Figyelt kérdés

4,5 honapos a kislányunk, a fiunk ovis. Jovo hétvégére 60-as "bulira" hívtak, amit otthon fognak tartani, kb 30 ember..A férjemmel megbeszéltuk, hogy elmegyunk, gratulálunk, tiszteletunket tesszuk, de nem fogunk orákig ott lenni,átmegyunk két evés kozt... a kicsi nem tud szopizni, fejnem kell a tejet, ez kicsit nehezíti.

Kovetkezo honapban aposom 60-as bulija lesz, étteremben és mikor szoba kerult, anyosom csak nézett, mikor azt mondtam, a mi ottlétunk bizonytalan...persze hogy megyunk, de picit problémásnak látom az etetést, meg dozsben, cigiben sem hiszem, hogy 5 honaposan lenni kell, ill. nem hiszem, hogy orákig karon kell majd hurcolni egy álmos gyereket, tehát ne sértodjenek meg, ha elsok kozt távozunk.

nálatok hogy volt?

2013. ápr. 14. 21:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 3 héttel született korábban a kisfiunk mint ahogy apósom születésnapja volt. Igaz ott csak a szűk család gyűlt össze, 10 ember. Nem tudom mikor voltunk először "buliba". Talán 2-3 hónapos kora között. De előtte is volt társasághoz szokva (rokonok, barátok), illetve nem voltunk azok az otthon ülősek soha, miután megszületett sem. Nekünk így volt jó. A fiunknak sem lett semmi baja. Ti meg úgy csináljátok ahogy nektek jó:)
2013. ápr. 14. 22:07
 2/10 A kérdező kommentje:
Mi is jovunk-megyunk, de azért figyelembe veszem a baba napirendjét. voltunk már nagyobb unnepségen, anyuéknál otthon pl, ebéd alatt kint aludt a kocsiban, aztán miután felébredt és mindenki picit megdadálta, férjemmel hazamentek (szomszédban lakunk), én maradtam segíteni. így este nyugodtan le tudta fektetni, szépen átaludta az éjjelt..én meg kozben hazaszaladtam fejni. Ez most nem helyben lesz, étterem, a nyugi nehezebben biztosíthato.
2013. ápr. 14. 22:30
 3/10 anonim ***** válasza:
Én a nagypapa szülinapját akkor sem hagynám ki:)
2013. ápr. 14. 22:32
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem hagyjuk ki, de nem leszunk soká...
2013. ápr. 14. 22:38
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

mi ennyi idős korában már mentünk. szopizott, 3-3,5 óránként, szopi után mentünk, következőre jöttünk, családnál meg elvonultam.

nem fejtem soha, nem tudom ez hogy van, de azzal nem tudsz csúszni? nem lehet, hogy mondjuk 4 órát kihagysz? így lenne 3 órátok a bulira.

5 hónaposan már kóstoltattunk, egy étkezést hellyel közzel kiváltottunk, akkor már könnyű volt mert arra az időre tettem a szilárdat mikor nem voltunk otthon.

szerintem 4,5-5,5 hónapost nem kell ennyire távol tartani mindentől, persze cigi füstbe ne vidd, de kizárt, hogy étterembe bagózzanak a feje fölött, törvény tiltja.

a nagy gyerkőc miatt is muszáj lenne kicsit rugalmasabban kezelned ezeket a helyzeteket, neki már szüksége van a nyüzsire :)

2013. ápr. 14. 22:38
 6/10 A kérdező kommentje:

hát, meglatjuk. Max 1 orát tudunk csuszni a fejéssel, ezzel számolok én is. Lehet, hogy gorcsolok, csak szeretném, ha nyugisan mennének a dolgok és nem zokkenne ki a napirendbol. Anno a fiunkkal voltunk ugy, hogy nem tudtam megetetni, nem akart elaludni, éjfélkor autokáztunk vele, hogy valahogy elaludjon. Most már a 4 évesunkkel jol ellennénk, azon nem izgulnék, már lagziban is elvolt 3-ig:)

És foleg nem szeretném, ha eroltetnék, hogy maradjunk, amikor ugy látjuk, hogy mennénk. Kivételesen apával egyetértunk.

2013. ápr. 14. 22:48
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha látjátok hogy a gyerek unja, nyűgös úgyis hazamentek.
2013. ápr. 14. 22:51
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

A fiam 5 hónapos volt mikor először nagyobb éttermes rendezvényen voltunk, a lányom 3,5. A fiamnál elmenetel előtt lefejtem a tejet, és a rendezvény alatt cumisüvegből megkapta kb. 1,5 óra után. Semmi baja nem lett.

A lányom jobban szopizik, őt pelenkázóban megetettem. Ha olyan egyéb helyre mentünk/megyünk, ahol nem tudom szoptatni, akkor itthon indulás előtt lefejem, és kajaidőben megkapja.

Cigizni nem cigizhetnek étteremben, de azért füstös helyre nem vinném.

Jól viselte mindkettő a bulit (jobbak voltak mint itthon, főleg a lányom). Vittem a babakocsit is, így mikor már nagyon fáradtak voltak leraktam őket és kis helybentologatás után elaludtak. Kb. 4 órás volt mindkét rendezvény.

2013. ápr. 15. 06:08
 9/10 anonim ***** válasza:

2,5 hetes volt a lányom, amikor unokaöcsém névnapjára voltunk hivatalosak. Átmentünk, kb. 14-en voltunk. A kicsi szinte végig aludt, elvolt nagyon.

Étterembe, ide-oda simán mentünk vele, amíg elvolt a babakocsiban. Aztán amikor már stabilan járt, akkor nem lehetett, mert mindig menni akart, és valakinek a nyomában kellett lenni. :)

De szerintem nem lesz baja, ha kimozdultok kicsit. És nem kell előre aggódni, hogy akkor mi csak egy órát leszünk. Elmentek, és amíg ti is és a baba is jól érzitek magatokat, addig maradtok.

2013. ápr. 15. 06:31
 10/10 A kérdező kommentje:

Ma voltunk a már emlegetett szulinapon, a papáén..pici, abalak nélkuli teremben, ahol klima keverte a levegot vagy fulledt meleg volt; vacsi alatt elvolt a kicsi a kocsíban, aztán papa hurcolászta fel-alá, utána nem akart enni...nyugos volt, valahogy elaludt, aztán megint nyugos volt és hurcolászták, végul hazajottem fél 9kor, férjem maradt a nagyfiuval...és 11kor itthon ujra felébred, és most aludt vissza (máskor alszik egész éjjel) volt néhányý szolidáris rokon, akik sajnálták a pici kipirosodott szemeit, mama csak nézett, mért akarunk mi eljonni...szerintem 3,5 ora a kicsinek épp elég volt ilyen korulmények kozt.

a multkori hatvanasrol meg jottunk 8 korul haza- háznál volt, huzat, nem volt hely letenni a kicsit stb.

2013. máj. 12. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!