Az apára és a nagymamára bíznátok két 2 évest, vagy bölcsibe vinnétek?
Visszamennék dolgozni, de csak délelőttre. Az ikreink ekkor lesznek 22 hónaposak. Férjem általában otthonról dolgozik, illetve az mondta meg tudná oldani, hogy magával vigye őket és anyósom is tudná úgy alakítani a helyzetet hogy heti 1-2 alkalommal, ha előtte egyeztetünk be tudná őket vállalni.
Nem tudom mi lenne a jobb nekik. Így a férjemmel illetve nagyival "mozgásban" vagy fix helyen, megszokottan a bölcsiben.
Szerintetek melyik a jó megoldás?
Lehet félreértettél. Még egy ideig én is csak fél naposan dolgoznék, tehát csak a délelőttökről lenne szó: vagy fél napos bölcsi vagy addig a férjemmel (illetve anyósommal) vannak. Utána ha bölcsisek lennének is hazahoznám őket.
Még 1-2 évig így tervezem a munkát, szerencsére meg lehet oldani, utána már ovisok lesznek.
Szerintem próbáljátok meg a bölcsit, ha mégsem jön be, még mindig ott a másik változat.
szerintem az apukának is jobb ha nem kell 2 gyerekre figyelnie, miközben a nyakán vannak a határidők...
5-ös
Szerintem is jobb a bölcsi, így gyerekek közt lennének és egész jól el lehetnek ott, így az apát sem zavarják munkaközbe, meg ha esetleg menni kell neki valahová, akkor kevesebb gonddal jár az hogy őket berakni autóba, ruhát rájuk adni, stb... Nyilván ettől egy idő után nem bírná a munkát, rendesen végezni, meg ha gond lenne az sem tenne neki jót, meg ugye neki is jár a kikapcsolódás, oké hogy dolgozik az alatt, de mégsem kell a gyerekekkel foglalkoznia az idő alatt, ami szerintem teljesen rendben van.
Ha az anyós is csak heti 1-2 alkalommal tudná bevállalni az sem jó, mert jöhet közbe olyan dolog amikor hirtelen kell az apának elmennie, és nem vihetné magával a kicsiket, tehát ezt is célszerű belekalkulálni a dolgokba, ezért is lenne jó a bölcsi én szerintem.
Gyerekfüggő de azért a legtöbb gyerek 1,5-2 évesen már unja az otthonlétet,kell neki a gyerektársaság.
Fiam 16 hónaposan kezdte a bölcsit anyósom nagyon ellene volt mindenáron azt akarta,hogy Ő legyen vele,persze csak azét,hogy odaköltözzünk,Ő aki 1 nap alatt elfárad,pedig nem egész nap van vele,nincs elég türelme se kedve hozzá na mindegy nem épp gyerekfelügyeletére való,ellenben anyukám tökéletes,lehet azért is,mert óvónő,Ő addig volt a fiammal még nem kezdődött a bölcsi,de én már dolgozta.
Fiam első perctől imádta,bár Ő már 1 évesen társaságra vágyott,nyitott,talpraesett,önálló,társaságkedvelő kisgyerek,minden reggel lelkesen várja,sosem sírt.
Mint ikrek anyukája irok: ha jó bölcsöde van kilátásban - tehát ahol rendesen foglalkoznak a gyerekekkel, akkor mindenképpen add be öket oda fél napra. Ugyanis ahhoz, hogy "ne nöjenek túlságosan össze", jó, ha más gyerekekkel több idöt tudnak tölteni, késöbb egyre nehezebb lesz nekik függetlenedni és ez igen sok mindenben akadályozni fogja öket késöbb.
Az apuka/nagyszülö még igy is elég sokszor lesznek soron, ha megbetegednek, de mindenképpen a bölcsöde lenne elönyösebb nekik is, meg nektek is.
apa + nagyi
aki beadta bölcsibe, szinte biztos hogy nem mond róla rosszat, de én mikor ugyanebbe a dilemmában voltam, olvasgattam, úgy döntöttem nem megy a bölcsibe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!