Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy ez a rooming in dolog?

Hogy ez a rooming in dolog?

Figyelt kérdés
Hagyják pihenni az anyukát, vagy rögtön odaadják? Pl ha valaki előtte több 10 órán keresztül (vagy napokon) vajúdik, akkor is megkapja?
2013. ápr. 7. 21:33
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Délelőtti császár után este már kint hagyták volna, de visszaküldtem. Aztán hajnali 3-tól újra hozták és már végig kint maradt, de azért elég necces volt a sámliról felmászni a magas ágyra gyerekkel a karomban (sosem fogtam még babát előtte). Volt is egy mélypont, amikor totál elakadtam és a csengőt sem értem el, de szerencsére volt szobatársam. Ennek ellenére örülök, hogy kint lehetett velem a babám, csak jó lett volna valami praktikusabb berendezés pl. kapaszkodó...
2013. ápr. 7. 22:07
 12/30 anonim ***** válasza:
53%
Hú látom valakinek nem tetszett,hogy nekem nem jön be,hogy "anya igényei nem fontosak nyomjuk oda a gyereket,nem baj,hogy nem tud felülni a gátmetszéstől és nem aludt semmit 2 napja"
2013. ápr. 7. 22:16
 13/30 anonim ***** válasza:
Hát én szülés után egy napig nagyon rosszul voltam, de szerettem volna már, ha odaadják. Azt mondták, ha elmegyek a csecsemősökig, akkor odaadják. Hát útközben összeestem. (Amúgy sem adták volna oda.) Amíg nem tudod ellátni, nem fogják odaadni, az ő felelősségük, ha valami történne a rossz állapotod végett.
2013. ápr. 7. 22:18
 14/30 anonim ***** válasza:
Császár után 2 órával hozták szoptatni, majd otthagytak vele, meg sem mutatták, hogyan kell. 1 napig fel sem kelhettem, de a baba ott volt nálam java részt...
2013. ápr. 7. 22:36
 15/30 anonim ***** válasza:
77%

Ez kórházfüggő.

Ahol én szültem, az anyuka dönthette el, hogy rögtön "kéri"-e a babát, vagy egy ideig még maradjon a csecsemősöknél. Mondjuk én császáros voltam, lehet, hogy csak ezért. Én a babával akartam lenni, bár ez sajnos nem jött össze, mert 1 napot a PIC-en kellett töltenie.

Én úgy gondolom, hogy ha az anyuka magánál van, akkor lehet nála a baba. Egy újszülött szinte állandóan alszik, csak enni kel fel, ezért nem értem az olyan érveket, mint amit pl. itt az egyik anyuka írt, hogy enni szeretett volna. Simán lehet attól még enni, vagy aludni, hogy ott alszik mellettünk a baba. Ha mondjuk az anyuka nehezen áll fel, akkor az elvárható, hogy a pelenkázásba és öltöztetésbe segítsenek be a nővérek, de amúgy a többit mind meg lehet oldani az ágyban fekve a babával.

Egyébként szerintem az ideális megoldás az lenne, ha ebben az országban sem akarnák kizárni az apát ebből a dologból. Ha az apuka ott lehetne a kórházban az anyukával és a babával, akkor segíthetne az anyukának, és akkor egy percre sem kellene szétszakítani az újdonsült családot.

2013. ápr. 8. 04:50
 16/30 anonim ***** válasza:
43%
Szülés után megkapja az ember a picit, és onnantól el kell látni. Nem tudom miért kell aggódni azon, hogy az anyuka kimerül-e a szülésben vagy sem. Ha nem akarja kézbe venni a babát, beteszik a kocsijába. Az első 24 órát kb úgyis átalusszák az újszülöttek. De lehet kérni bármikor, hogy vigyék el, akár ha fürödni, vagy enni szeretnél nyugodtan. Én nagyon örülök, hogy első éjszakára is megkaptam a picúrt, (este szültem), és nem vitték el. Legalább gyönyörködhettem benne egész éjjel. Aludni úgysem tudtam, nem azért, mert nem voltam fáradt, hanem az adrenalintól.
2013. ápr. 8. 10:11
 17/30 anonim ***** válasza:
Szerintem meg igenis vegyék figyelembe,hogy az anyuka milyen állapotban van nem csak a kezébe adjuk a gyereket,hogy nesze,csinálj vele amit akarsz felkelni sem tudsz hulla fáradt vagy.Sírtam könyörögtem vigyék már el legalább 1 estére hagy aludjak már úgy néztek rám mint a véres rongyra,mert az nem lényeg,ha az anya fáradt,a csecsemősöknek megterhelő figyelni a gyerekre,ezért találták ki a nővérbarát kórházakat,ilyenbe többet nem megyek.
2013. ápr. 8. 10:15
 18/30 anonim ***** válasza:

"Nem tudom miért kell aggódni azon, hogy az anyuka kimerül-e a szülésben vagy sem."

Hát mert vazze nem mindenki képes ugyanúgy viselni, és ha egy anyuka rosszul érzi magát, akkor igenis vegyék figyelembe mi van vele. Te meg gyönyörködj nyugodtan a sajátodban és vess cigánykereket szülés után azonnal, de ne nézd már le azt, akinek elvitték az első nap a babáját, hogy összekaparja kicsit magát. Tényleg egetrengető baj ez?

2013. ápr. 8. 13:34
 19/30 anonim ***** válasza:

Nekem nem adták oda egyből a babámat, bár mondjuk sok gyógyszert kaptam szülés után, mert volt egy kis problémám, és hát elég ramatyul voltam.

Nem kértem, hogy vigyék el, de azt sem hogy hozzák oda a babát. Elfogadtam azt, amit a doki és a nővérek jónak láttak, vagyis hagytak pihenni egy kicsit, amíg kimegy belőlem a sok gyógyszer.

De amúgy bocs, nem értem miért olyan nagy baj ez? Igazából, ha el tudod látni a babát, akkor minden rendben, de ha te vagy az orvosok úgy látják nem vagy a topon, akkor jobb ha kipihened magad. Inkább mint babástul elájulj...

Ez a kérdés is kezd arról szólni, hogy fényezzük már magunkat, mert olyan ügyesek voltunk, hogy azonnal elláttuk a babát, és nem is való anyának az, akinek nem adják oda egyből a babát. Komolyan mondom, kikészít néha egy két nőszemély ezen az oldalon.

Ja, nem beszélve arról, hogy sokszor a kórháza válogatja mindezt. Valahol alapból odaadják és pont, valahol meg nem. Nem mindenhol az anyuka hozza meg elsőre a döntést.

2013. ápr. 8. 13:44
 20/30 anonim ***** válasza:
0%
Leszel te még sokkal fáradtabb, mint egy szülés után. Otthon sem biztos, hogy mindig lesz segítséged, hogy odaadhasd amikor már nem alszol egy hónapja, nincs időd enni, fürödni, és bűzlesz a hányástól. Ott is meg kell oldani, és mindenki meg is tudja oldani. A fáradtság nem kifogás. Ha rosszul vagy az más, odaadod a csecsemősöknek. Nálunk sem szeretnek a babával foglalkozni, pedig ez a dolguk, de ha csúsztatsz pár ezrest a zsebükbe, elviszik éjjelre a gyereket bármikor. Az azért nem teljesen igaz, hogy a baba első napokban csak alszik, az enyém pl végig sírt, mert nem volt tejem, pótlást meg nem voltak hajlandóak adni. Sétálgattam vele egész éjjel, hátha segít. De hát ez az anyaság, milyen már ha valaki az első napokban már le akarja passzolni a gyereket annyi miatt, hogy ő szeretne egyet nyugodtan aludni? Vicces, mert sokaknak erről szól az első pár hónap, hogy éjszakáznak, akkor majd mit csinálnak?
2013. ápr. 8. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!