Hogy ez a rooming in dolog?
Ez kórházfüggő.
Ahol én szültem, az anyuka dönthette el, hogy rögtön "kéri"-e a babát, vagy egy ideig még maradjon a csecsemősöknél. Mondjuk én császáros voltam, lehet, hogy csak ezért. Én a babával akartam lenni, bár ez sajnos nem jött össze, mert 1 napot a PIC-en kellett töltenie.
Én úgy gondolom, hogy ha az anyuka magánál van, akkor lehet nála a baba. Egy újszülött szinte állandóan alszik, csak enni kel fel, ezért nem értem az olyan érveket, mint amit pl. itt az egyik anyuka írt, hogy enni szeretett volna. Simán lehet attól még enni, vagy aludni, hogy ott alszik mellettünk a baba. Ha mondjuk az anyuka nehezen áll fel, akkor az elvárható, hogy a pelenkázásba és öltöztetésbe segítsenek be a nővérek, de amúgy a többit mind meg lehet oldani az ágyban fekve a babával.
Egyébként szerintem az ideális megoldás az lenne, ha ebben az országban sem akarnák kizárni az apát ebből a dologból. Ha az apuka ott lehetne a kórházban az anyukával és a babával, akkor segíthetne az anyukának, és akkor egy percre sem kellene szétszakítani az újdonsült családot.
"Nem tudom miért kell aggódni azon, hogy az anyuka kimerül-e a szülésben vagy sem."
Hát mert vazze nem mindenki képes ugyanúgy viselni, és ha egy anyuka rosszul érzi magát, akkor igenis vegyék figyelembe mi van vele. Te meg gyönyörködj nyugodtan a sajátodban és vess cigánykereket szülés után azonnal, de ne nézd már le azt, akinek elvitték az első nap a babáját, hogy összekaparja kicsit magát. Tényleg egetrengető baj ez?
Nekem nem adták oda egyből a babámat, bár mondjuk sok gyógyszert kaptam szülés után, mert volt egy kis problémám, és hát elég ramatyul voltam.
Nem kértem, hogy vigyék el, de azt sem hogy hozzák oda a babát. Elfogadtam azt, amit a doki és a nővérek jónak láttak, vagyis hagytak pihenni egy kicsit, amíg kimegy belőlem a sok gyógyszer.
De amúgy bocs, nem értem miért olyan nagy baj ez? Igazából, ha el tudod látni a babát, akkor minden rendben, de ha te vagy az orvosok úgy látják nem vagy a topon, akkor jobb ha kipihened magad. Inkább mint babástul elájulj...
Ez a kérdés is kezd arról szólni, hogy fényezzük már magunkat, mert olyan ügyesek voltunk, hogy azonnal elláttuk a babát, és nem is való anyának az, akinek nem adják oda egyből a babát. Komolyan mondom, kikészít néha egy két nőszemély ezen az oldalon.
Ja, nem beszélve arról, hogy sokszor a kórháza válogatja mindezt. Valahol alapból odaadják és pont, valahol meg nem. Nem mindenhol az anyuka hozza meg elsőre a döntést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!