Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy ez a rooming in dolog?

Hogy ez a rooming in dolog?

Figyelt kérdés
Hagyják pihenni az anyukát, vagy rögtön odaadják? Pl ha valaki előtte több 10 órán keresztül (vagy napokon) vajúdik, akkor is megkapja?
2013. ápr. 7. 21:33
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
61%

Igen, rögtön odaadják a babát. A baba általában szopizik és alszik, anyuka is tud pihenni. Az anyuka meg alig várja, hogy nála legyen a baba, így nem is értem miért vinnék el tőle.

3 gyerekes anyuka

2013. ápr. 7. 21:35
 2/30 anonim ***** válasza:
Első estén elvitték a babámat (délután szültem), hogy tudjak aludni. Reggel mondjuk hajnalban már hozták is, és onnantól végig velem volt. De mondom, első este hagyták, hogy észhez térjek. :)
2013. ápr. 7. 21:35
 3/30 anonim ***** válasza:
Második vagyok: az lemaradt, hogy sokáig vajúdtam, eléggé kivoltam (lehet emiatt vitték el), de amúgy szülés után velem volt 2 órát a baba, csak utána vitték el.
2013. ápr. 7. 21:37
 4/30 anonim ***** válasza:
30%
Már nem azért,de nekem baromira nem volt jó,hogy hajnali 3kor betoltak,és 2 óra múlva már hozták a gyereket semmit sem tudtam aludni,és kétszer 10percre vitték el,5 napig ez volt tiszta depressziós lettem,és hulla voltam,emellett a szoptatás sem ment rengeteg rosszindulatú csecsemős.Következő gyereknél inkább olyanba megyek ahol csak etetésre kapom meg.
2013. ápr. 7. 21:38
 5/30 anonim ***** válasza:
68%

Én nagyon kimerültem, igazából azt sem tudtam hol vagyok, úgyhogy nekem is elvitték a babámat az első napon, és bevallom akkor és ott nem is kezdtem el azon gondolkozni, hogy miért nem hozzák már azonnal. Örültem, hogy összeszedtem magam, amíg a csecsemősnővéreknél volt a babám.

Szóval a kérdésedre a válasz: kórháza válogatja, hogy csinálják. De szerintem normális helyen figyelembe veszik anyuka állapotát és kérését is.

2013. ápr. 7. 21:41
 6/30 A kérdező kommentje:
Olvastam, hogy ennek az lenne az értelme, hogy az anyukával legyen a baba, ha mindketten olyan állapotban vannak és el is tudja látni. Ezzel szemben olvastam a tapasztalatokat, és az jött le, hogy itthon leginkább a csecsemősöket próbálják tehermentesíteni, nem is törődve azzal, hogy milyen állapotban van az anyuka.
2013. ápr. 7. 21:47
 7/30 anonim ***** válasza:

10kor szültem, éjfélig a babámmal voltam, utána levitték kivizsgálni és mondták, hogy nem fogják hozni, ha úgy érzem jól vagyok akkor menjek érte.

aludtam egy kicsit, utána ki akartam menni pisilni és lefejeltem az ajtót annyira szédültem :D

délután 3kor tudtam felkelni, addig szenvedtem meg kaptam pár szurit. utána viszont végig velem volt, 2x10 percre vitték el, 2 nap után meg kidobtak :)

2013. ápr. 7. 21:49
 8/30 Babeli Zurzavar ***** válasza:
19 orat vajudtam, este 19:15kor lett meg a pici, 22:15kor elvitték es reggelig hagytak aludni. azt hiszem nem is tudtam volna ellatni, ha ott rajtam mulik...:-) de reggel koran megkaptam es onnantol vegig egyutt voltunk!(fehervar)
2013. ápr. 7. 21:54
 9/30 anonim ***** válasza:
Éjfélkor kezdtem vajúdni, délre lett meg a baba. 3-kor toltak ki a szobába, kérdezte a nővér, mikor hozhatja a babát? Mondtam, hogy egy fél órát kérek, mert nem ettem semmit előtte este 6 óta. Így fél 4 körül hozta ki. Aztán vizit előtt elvitte, mert a teljes éjszakát a szülőszobán töltöttem, hagytak pihenni. Hajnalban 5 után hozták vissza, onnantól végig velem volt. Szerencsére azon az éjszakán nem volt még szobatársam, így vizit után le is feküdtem aludni.
2013. ápr. 7. 21:54
 10/30 anonim ***** válasza:
61%

Van, aki jól viseli a szülést, és egyből oda is adják a babát. Ez tök rendben van. De nem értem, hogy miért fáj itt valakinek, ha figyelembe vették, hogy anyuka sz.arul van, és akkor nem nyomják egyből a kezébe a gyereket?

Én örülök, hogy olyan bababarát kórházban szültem, ahol azért az is szempont volt, hogy anyuka jól van-e. Mert persze mindent a babáért, de azért a babának is "jó állapotú" anya kell.

2013. ápr. 7. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!