Ez igaz? Ha 4 vagy 6órában mennék vissza dolgozni járna a GYES?
Heti 30 órában dolgozol, aki jár még a gyes, a gyerek 3 éves koráig. Nekem május végén jár le a gyedem, én is megyek vissza dolgozni, DE!
A cégem azt mondja, mehetek heti 25 órába vagy heti 35 órába (nálunk ez a teljes munkaidő) is, amelyik nekem jobb. Ugye a heti 25 óra mellé, még kapnék gyest, de azon gondolkodtam, ha lejár a gyesem és nem tesznek át teljes munkaidőbe, azt mondják, hogy 25 órába kell maradjak, akkor mit kezdek, azzal a kb. havi 70 ezer forinttal? Teljes munkaidőben meg 100 fölött is megkeresnék.
2-es vagyok!
A heti 25 órás béremmel és a gyessel is megkeresném, azt, amit teljes munkaidőben, mert heti 25 órára kapnék kb. nettó 70 ezret+gyes, de ha a lányom betölti jövő május 30-án a hármat, akkor a gyes megszűnik, csak a 70 ezer marad, ha azt mondja a cég, hogy maradjak részmunkaidőben, nincs rám szükség teljes munkaidőben. Akkor meg nagyon kevés a 70 ezer. Nekem plusz 30 ezer sokat számít, mert a párom is csak 110 ezret keres sajnos és két gyerekem van. Így én teljes munkaidőbe megyek vissza idén júniustól, mert nem akarom megkockáztatni, hogy 1 év múlva is csak részmunkaidőben dolgozok gyes nélkül. Az úgy már nagyon kevés pénz. Persze, ahol apuka több százezret keres, ott más a helyzet. Én is szeretnék minél többet lenni a gyerekeimmel, de sajnos ez a világ, amiben élünk, a pénzről szól:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!