Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeretnék még egy gyereket, de.!?

Szeretnék még egy gyereket, de.!?

Figyelt kérdés
Nem lehetne külön szobájuk. A lakás még 25 évig a banké, átalakítani sem lehet. Nem hangzik nagy ügynek, és én is így nőttem fel, de emlékszem, hogy mennyire utáltam, hogy semmiféle magánéletem nem volt, ami eleinte nem hiányzik, de amikor kamaszodik az ember, egyedül szeretne lenni, fel szeretné hívni a barátnőit, később a fiúbarátját, nem teheti meg, mert ott van a testvére. Nekem öcsém van, és az is nagyon zavaró volt, hogy nem öltözhettem sehol, csak a fürdőszobában, mert az öcsém előtt nem szerettem volna, így is többször megkukkolt. Szóval én nem szeretném, ha a lányomnak is ilyen körülmények között kéne felnőnie, de nagyon szeretnék még egy babát. Ti feláldoznátok a gyermeketek nyugalmát, későbbi magánéletét egy testvér miatt?
2013. ápr. 6. 11:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
22 éves koromig egy szobában voltam a fiú ikertestvéremmel.Szörnyű volt,főleg hogy én lány vagyok:(.Aztán inkább albérletbe költöztem,éppen hogy kijöttem rezsivel és némi kajával,de megérte,sőt megbántam,hogy nem 18 évesen suli után mentem.Mi mindig rosszban voltunk,vagyunk is még mindig.
2013. ápr. 6. 14:07
 12/14 anonim ***** válasza:
A gipszkarton szerintem beleférhet. Annyi az egész, hogy egy profilt kell felfúrni a falakra és arra erősíteni a gipszkarton lapokat. Később ha visszabontjátok, akkor csak annyi az egész, hogy a profilt tartó csavarok helyét beglettelitek.
2013. ápr. 6. 14:07
 13/14 anonim ***** válasza:
Mi hárman vagyunk testvérek és mindig is külön szobánk volt szerencsére. Nem tudtam volna velük egy szobában lakni, részint mert nővérem és köztem elég nagy (9 év) korkülönbség van, részint mert annyira mások a szokásaink. Bátyám alig 2 évvel idősebb mint én, de elhihetitek milyen lett volna, ha ő ugyanakkor hozza fel a barátnőjét, mint én a barátom, vagy mikor computeres bulit tart és kijönnek a haverjai, mely hajnalig tartó ivászat és kiabálás. Na azt hogy oldanánk meg közös szobában? Én magamból kiindulva nem szülnék közös szobába, de ez én vagyok, mert tudom, hogy én is mennyire igénylem a személyes teret, a magányt, és ki tudja, lehet a gyerekeim is ilyenek lesznek.
2013. ápr. 6. 14:26
 14/14 anonim ***** válasza:

Én 16 éves koromig éltem egy szobában a 4 és fél évvel fiatalabb húgommal. Én nagyon szerettem egy szobában lenni vele, mai napig nem szeretek egyedül lenni hosszú távon. Ő viszont - bár még 12 éves sem volt - majd' beleőrült.:) Pedig én kamaszodtam és én alkalmazkodtam hozzá, mégsem bírta elviselni. Ez akkor nagyon rosszul esett, de így felnőtt fejjel már tudom, hogy nem ellenem irányult a dolog, csupán ő inkább magának való és nem mellesleg nagyon különbözünk sok dologban.:) Viszont mindketten felnőttünk és túléltük! Nem tudom milyen lenne a húgom nélkül, de az biztos, hogy unalmasabb és örülök, hogy van egy testvérem.:)

A kérdésedre válaszolva szerintem is simán vállalhattok még egy gyereket, ha csak ez tart vissza, ők is túl fogják élni és ti sem tudhatjátok mit hoz a jövő. Lehet, hogy 5-10 év múlva elköltöztök vagy ne adj' Isten elváltok a férjeddel, akkor is külön fogtok menni. Mellesleg nekünk is egy évig volt meg a külön szoba, mert utána elváltak a szüleink és anyával és a húgommal osztoztunk egy szobán nagyimnál 4 évig(!!). Utána lett sajátunk, de ott is csak egy évet töltöttem, mert utána összeköltöztem a párommal.:)

2013. ápr. 6. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!