Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen jogi úton, folyamaton...

Milyen jogi úton, folyamaton keresztül veszik el a gyereket a szülőktől?

Figyelt kérdés
Az indok az,hogy az édesapa veri a 12 éves gyermeket.
2013. ápr. 5. 17:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Vagy feljelented a rendörségen, vagy a gyámhatóságon teszel bejelentést.
2013. ápr. 5. 17:07
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is bejelentés alapján! De biztos kivizsgálják milyen fokú a bántalmazás! Vagy felajánlják az anyának,hogy váljon el!
2013. ápr. 5. 17:12
 3/6 A kérdező kommentje:

A két szülő nem házastársi viszonyban élnek. A 12 éves fiú, ő az anya korábbi kapcsolatából született és van egy 4 éves fiú, aki a mostani élettársától van.

A iskolából történt bejelentés,hogy a gyermek nem egyszer ment úgy iskolába,hogy bántották és testi sérülései voltak. Kisegítő iskolába jár,mert hiperaktív. Nem tud figyelni és agresszív. Szóval az otthoni probléma sokban befolyásolja a tanulmányait is.

Intézménybe vinnék vagy ilyenkor lehet kérni,hogy rokonhoz kerüljön? Pl.: az édesanya húgához.

2013. ápr. 5. 17:23
 4/6 anonim ***** válasza:
nem vagyok ebben jártas.De szerintem először rokonnál próbálják elhelyezni.
2013. ápr. 5. 17:32
 5/6 anonim ***** válasza:

Lehet kérni, családbafogadásnak hívják.

Az anya miért hagyja ezt???

2013. ápr. 5. 17:37
 6/6 A kérdező kommentje:
Őt is bántja. Próbált hónapokkal ezelőtt anyaotthonba menni viszont nem volt hely (Budapest). Úgy fogadták volna be csak,hogy X idő múlva ha nem talál magának lakást akkor elveszik tőle mind a két gyereket. Állása van,de nem lenne elég egy albérlet,rezsi és egy család fent tartására.
2013. ápr. 5. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!