Mi a véleményetek erről a két névről?
Igaz még nem tartok ott, de elterveztem már, hogy ha lesz gyerekem,mindenképp különleges neve lesz, vagyis ha fiú: Adnan, ha lány: Adanna.
Vélemény ? :-)
Szia
Kérlek ne sértődj meg, de mégis mit gondoltál, amikor feltetted a kérdést, hogy mindenki egyöntetűen tetszést fog nyilvánítani? Esélytelen volt, főleg, hogy véleményezést kértél ezekről a nevekről...szerintem nem bántó szándékkal írtak, és felesleges felhúznod magad, annyit nem ér az egész, hidd el :)
Ami az én véleményemet illeti: mi európai fülünknek valóban idegen csengésű név mindkettő. Különösen a fiúnév, mivel a d után az n meglehetősen nyelvtörő, a lánynévben ugye ide be van szúrva egy a, és a végére is, ezek miatt lágyabb és könnyebben ejthető, gondolom a dupla n-t is egynek kell ejteni (?), szerintem ez így kellemes összhatású név, és becézni is jól lehet. Nekem ez egyre inkább tetszik ahogy ízlelgetem.
Gondolom apuka származása miatt simán anyakönyvezhető bármilyen név a gyerekeiteknek, de a családnevet is vedd figyelembe mindenképpen, hogy összhatásában mennyire lesz könnyen kiejthető és harmonikus a keresztnévvel. És ha esetleg szoktatok hazajönni mondjuk rokonlátogatni vagy hasonló, nem árt, ha számolsz vele, hogy huszonötször vissza fognak kérdezni a gyerek nevére mert az emberek már csak ilyenek, még ha nem is rosszindulatból, hanem hogy tényleg jól hallja-e stb. Ha meg esetleg idehaza kell majd ügyintézni vagy hasonló, akkor az elírások is gyakoriak lehetnek. De ezek nyilván mellékesek, mert a legfontosabb, hogy a szülőknek mi tetszik és mit éreznek a gyerekükhöz passzolónak :)
Úgyhogy szerintem nyugodtan kacérkodj oylan névvel, ami nektek tetszik...
Szívesen :)
Hát igen, nem árthat a mai multikulti világban, ha a világon mindenhol kimondható neve van egy gyereknek. Nekünk legalábbis ez szempont volt, mert egyrészt sokat utazunk, a férjem munkája miatt is elég "nemzetköziek" vagyunk, másfelől nem lehet tudni, hol fognak élni felnőttkorukban stb...
Egyébként csak érdekességképpen mondom, hogy játszom egy online játékot és ennek a szervernek a játékosállománya zömmel Törökországból és a környékéről van. A karakterem neve Botika és mindenki azt hiszi, hogy török vagyok, általában rá is kérdeznek ,hogy ez ugye a Botond becézése mert van ilyen ismerősük.
Bizonyára a közös török-magyar múlt miatt hangzik számukra is teljesen "hazainak".
Egyébként a nagyobbik fiam neve Botond, a kisebbiké Korvin, akárhol is jártunk a világban, még mindenhol ki tudták mondani elsőre. Nekem mondjuk fontos volt a magyar vonatkozás is, bár írtad, hogy neked nem tetszenek a magyar nevek egyáltalán - persze az ember ízlése változhat is akár, vagy ki tudja, pl az unokatesóm egyik nap arra ébredt szülés előtt pára nappal, hogy márpedig ez a gyereke nem Hanna ahogy korábban megegyeztek a férjével, hanem ő teljes bizonyossággal egy Noémi és semmi más!
Úgyhogy ki tudja, mi fog tetszeni mire odajutsz, hogy szülni indulsz :)
1. vagyok.
Ha eleve informatívabban teszed fel a kérdést, egészen máshogy ítélnék meg az emberek a névválasztásod.
Annak tudatában, hogy a gyermek apja török, tehát a gyerek is félig török lesz, ráadásul Törökországban éltek, nos így már azt kell mondjam, tetszik a név, valóban különleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!