Mit gondoltok erről a névről? Szerintetek is baj hogy a második nevét használjuk?
A kisfiamat Kristóf Alexandernek hívják amióta megszületett Alexnek hívjuk(a pocakban Kristóf volt)
Rendszeresen beszólnak amiatt hogy nem az első nevét használjuk, hogy a második név csak "dísznek" van, megzavarjuk azzal a gyereket hogy a második nevén szólítjuk...stb
Tegnap az egyik rokon kijelentette hogy a szülők már annyira feltűnősködni akarnak a gyerekeikkel hogy nem képesek normális nevet adni nekik,meg a két név is csak amerikai majmolás. Igazából attól hogy másnak nem tetszik akkor is Alexnek fogjuk szólítani. Azért az egy kicsit zavar hogy az embereknek nincs más elfoglaltságuk mint beleszólni a másik dolgaiba.
Ti hogy vagytok ezzel? Nektek is szóltak már be a babátokkal,kisgyereketekkel kapcsolatban?
Jot mosolyogtam, mert nalunk ezer eve mindenkinek 2 neve van :)
Pl nem hiszem, hogy az uknagyszuleim a deieimnek amerika majmolasbol adtak 2 nevet...sot mar az uk nagyszukoknak is 2 nauk volt :)
Nalunk ez hagyomany es en nem fogom megtorni ezt.
Persze sokan akartak beleszolni a gyereknevelesunkbe, igy a nevvalasztasba is, de roviduton lezarom, hogy semmi kozuk hozza.
Persze bosszant, meg elgondolkodok, hogy nincs-e igazuk, de mindig arra jutok, hogy en nevelem, az en felelossegem es ugy csinalom, ahogy szerintem a gyerekeinknek a legjobb :)
"amerikai majmolás", hát hogyne... Két keresztneve van a fiamnak, nekem, apukámnak, sőt, nagypapámnak is kettő volt. Ja, és teszem hozzá, a fiamnak a másodikat használjuk, mert az illik hozzá jobban. Öt éves, arra hallgat, nem látom úgy, hogy meg lenne zavarodva ettől :)
Egyébként még sosem szólt be emiatt senki.
Az én környezetemben is sok volt a kétnevű, és kivétel nélkül mindenki a második keresztnevét használja...
Aztán elköltöztünk 60 km - t, és itt meg kinyílt az emberek szeme, hogy a második nevet használjuk.
Ízlések és ficamok, ne törődj velük!
Nekünk nem szólt be senki, csak a feleségem morgott kicsit, de megegyeztünk, én választom a nevek sorrendjét, ő meg azt, ahogy hívjuk a kicsit itthon. Megbeszéltük, megegyeztünk, és nem bántuk meg a döntésünket. Az első nevet egyébként csak a feleségem nagyszülei használják, igaz jókedvemre és örömömre... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!