Mit gondoltok anyukak hol erdemes egy kisembernek felnonei? Kulfoldon vagy Magyarorszagon?
Külföldön hol? Afganisztánban? Szaúd-Arábiában? Vagy csak a nyugat-európai országok számítanak ilyenkor "külföld"-nek? Mondjuk Spanyolországban vagy Olaszországban sem túl rózsás most a helyzet, így alig marad néhány olyan észak-európai ország, ahol tényleg minden oké, mondjuk Hollandia vagy Finnország.
Én nem tudom, hogy érdemesebb felnőni, az enyémek Magyarországon fognak. És nem hiszem, hogy itt olyan rettenetes lenne. Szívesen kimennék egy-két évre valahova Nyugat-Európába tapasztalatot gyűjteni, de hazát váltani soha nem tudnék. Szomorú lennék, ha az unokáim már nem tudnának magyarul. Pedig nem vagyok egy vadhazafi, (most nem részletezem, hogy ez mit jelent, mert nem szeretnék politizálni, de nem vagyok az a típus, aki Magyarnak írja a magyart), de akkor sem lenne jó, ha nem tanulná Radnótit a gyerekem az iskolában.
Úgyhogy mi egyelőre itt vagyunk.
Én is azt szeretném, ha a 3 gyerekem Magyaroszágon nőne fel, magyar iskolába járnának, és Mo-ot tekintenék a hazájuknak. Ettől függetlenül ha később ők nem itt szeretnének élni, vagy esetleg más országban akarnak tanulni, nem fogom őket ebben gátolni.
Az utóbbi időben nekem is elég sok ismerősöm ment ki küföldre, a benyomásaim egyelőre vegyesek. Van, aki itthon folyton szidta az amúgy nem rossz munkáját, főnökét, lakáskörülményeit, stb., most meg New York mellett egy kisvárosban takarít feketén, egy pincehelyiségben lakik (albérletben) és mégsem akar hazajönni, mondjuk neki nincs csalája.
Szerintem itthon is meg lehet éni és lehet normális munkát találni, normális fizetéssel, de tényleg nem könnyű. Mondjuk szerintem máshol sem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!