Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan név amit soha nem...

Van olyan név amit soha nem adnál a gyermekednek? Miért nem adnád?

Figyelt kérdés
2009. szept. 20. 21:39
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
Bendegúz - mert nekem nagyon hülyén hangzik.
2009. szept. 20. 21:44
 2/31 anonim ***** válasza:
93%
Móricz sokat szenvedne a mórickás viccektől :S
2009. szept. 20. 21:46
 3/31 anonim ***** válasza:
92%

Orália.Azt hiszem,egyértelmű miért nem.:DDD

De sok ilyen név van,előkelő helyen vannak a magyar helyesírással írt angolszász és szappanopera nevek,sztem rémesen néz ki mondjuk az ominózus Dzsesszika,és az embernek rögtön egy népcsoport névadási szokásai jutnak eszébe,ha meglátja.

Nem adnék olyan nevet,amivel tele van a média,mert valamelyik celeb is azt adta a gyerekének,nem szívesen magyarázkodnék,h "de én régebben rátaláltam a Larára mint Schoberték"-a példa valós,ezért lőttük ki a Larát a lehetséges nevek közül annak idején-.

Nem tetszenek a szokásos,régi bibliai nevek,mint József,Mária,Erzsébet,stb.Nem tetszenek,ennyi.

Nem adnék olyan nevet,ami pl egy vallási csoporthoz kapcsolódik a köztudatban:pl Ábrahám,Ráchel.Nem tenném ki az előítéleteknek ok nélkül.

Ennyi jut eszembe.:))

2009. szept. 20. 21:48
 4/31 anonim ***** válasza:
95%
Mimi,Napsugár,Orália-egyszerüen nem szivesen mondogatnám naponta többször
2009. szept. 20. 22:02
 5/31 A kérdező kommentje:
Köszi! Amúgy vannak érdekes nevű ismerőseitek?
2009. szept. 20. 22:04
 6/31 anonim ***** válasza:
92%
Egyrész a Béla, Ferenc, József, stb. Másrészt a Dzsesszika, Dzsenifer, na meg szerencsétlen Rómeó Andzseló :))
2009. szept. 20. 22:06
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyet értek a 3. válaszolóval.

Se szappanopera nevek, se külföldi nevek magyarosított változata, mint pl Kevin és hasonlók. Se régi nevek mint az Erzsébet...stb

Dettó mint a 3. válaszoló.

Csak azt nem értem hogy miért kell lepontozi, ha a kérdező véleményekre kíváncsi és a véleménye minden embernek más, és szubjektív?!?!?!

2009. szept. 20. 22:06
 8/31 anonim ***** válasza:
100%

Harmadik vagyok.:)Gondolom erre járt egy Dzsesszika anyukája,és nem tetszett amit gondolok:)),pedig akkor is így érzem.:P

Pedig én sem pontozom le az elsőt csak azért,mert nekem tetszik a Bendegúz.

És most jutott eszembe még egy név:Leokádia.Nnna,lehet lepontozni.:DDDD

2009. szept. 20. 22:10
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Én olyan nevet nem adnék,ami magyarosítva borzadály

pl.Brájen,Szamanta és társaik

2009. szept. 20. 22:10
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes nevű ismerős?Igen ismertem egy Ariadnét.Szegény cseppet sem volt szép és nőies,sőt.Ráadásul folyton Adriennek értették a nevét,és mindenhol felállva kellett betűznie.Nem hiszem,h túl boldog volt miatta.
2009. szept. 20. 22:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!