Szerintetek kapok GYEDet?
Kiderult, hogy terhes vagyok. 6 hetes. Majusban jar le a szerzodesem, alairhatom-e a hosszabbítást egy évre, ha tudom, hogy terhes vagyok?
Ha nem hosszabitanak, akkor jogosult leszek gyedre? 4 eve dolgozom folyamatosan. Igaz az, hogy a szules napján is alkalmazottnak kelle lennem?
Köszönöm!

szia
aláírhatod, és attól hogy határozott a szerződésed gyed alatt sem tehetnek ki. Egy barátnőmet kitették amikor már megvolt a baba, de visszavették azonnal ahogy feljelentette a céget.
Igen, a szülés napjáig kell a jogviszony.
de gondolom, a szülés napjáig nem fogsz dolgozni, táppénzre mikor mész?

írd alá, és a 12. hétig nem szokás a terhességet kikürtölni.
De te tudod milyen a munkáltatód, én nem kockáztatnék.

Ha táppénzre megy, akkor is biztosítottnak számít, tehát jogosult lesz GYEd-re. Más kérdés, hogyha nem muszáj, nem kell táppénzre mennie.
A GYED alatt valóban nem rúghatják ki, csak ha már visszamegy dolgozni, akkor mondhatnak fel neki. Ha közben lejár a szerződése passzív jogon akkor is jár a GYED.

Ha most elmondod neki valószínűleg nem fogja meghosszabbítani a szerződésedet és csak GYES-re leszel jogosult. Sőt valószínűleg munkád sem lesz május után.
Ne szólj, amíg nem írjátok alá az új szerződést. Akkor már nem rúghat ki a határozott idő lejártáig csak azért, mert terhes vagy. Mire az új szerződésed lejárna úgyis megszülsz.
Köszönöm a válaszokat.
Ameddig tudok lelkiismeretesen fogok dolgozni.
Nem korrekt amugy a munkahelyem, hiszen evek ota hosszabbítgatnak csak.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!